Ücretsiz VPN Servisi VPN Gate ile Engelli Sitelere Giriş

VPN Gate nedir, nasıl kullanılır? İşte dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen popüler programa ilişkin oldukça merak edilen soruların yanıtı!

VPN servislerinin bazıları  aylık hizmet ücreti talep ederken, bazıları belirli süre ücretsiz kullanım sunuyor fakat yasaklı sitelere giriş yapabilmek için bu ücretli ve kısıtlı VPN servislerinin haricinde tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir alternatif de bulunuyor. Peki, VPN Gate nedir, nasıl kullanılır? Bu yazıda merak edilen soruları yanıtlayacağız.

VPN Gate adlı bu servis arayüz olarak SoftEther VPN adlı VPN programını kullanmakta. Aslında bir eklenti şeklinde olan VPN Gate bize engelli sitelere giriş ve anonim gezinti yapabilmek için kullanabileceğimiz çok sayıda ücretsiz sunucunun listesini sunuyor.

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)
YAZILIM

En İyi Ücretsiz VPN Programları (PC/Mac/Android/iOS)

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları neler? Bedava VPN hizmetleri ile internette hiçbir ödeme yapmadan anonim bir şekilde gezebilirsiniz.

Peki bu servis nasıl oluyor da ücretsiz olarak kullanıcılara hizmet verebiliyor? Bu soruyu cevaplamak için VPN Gate'yi tanımlamak doğru olacaktır. VPN Gate asıl olarak Japonya'da Tsukaba Üniversitesi tarafından geliştirilen bir akademik proje olarak ortaya çıkmış. Sistem temel olarak bir P2P dosya paylaşım ağına benziyor.

Bu sistemde farklı olan şey kullanıcıların VPN sunucularını diğer kullanıcılar ile paylaşması; yani kullanıcı katılımı temeline dayanan bir yapı söz konusu. Sonuç olarak internet trafiğinizi yönlendirebilmeniz için farklı coğrafi konumlarda bulunan çok sayıda VPN sunucusu hizmetinize açılıyor.

Bu yazımızda bu proje sonucu ortaya çıkan SoftEther VPN + VPN Gate Client birleşimini kullanarak nasıl engelli sitelere giriş yapabileceğinizi anlatacağız. İlk olarak yazılımı nasıl yükleyeceğimizle anlatıma başlayalım.

VPN Gate Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

  • Aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
  • İndir butonuna basın.
  • İndirdiğiniz dosyanın üzerine çift tıklayın.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • "SoftEther VPN" seçeneğini seçin.
  • "İleri" butonuna basın.
  • Talimatları izleyin.
  • Kurulumu tamamlayın.

VPN Gate isimli popüler programı çok pratik bir şekilde indirebilir ve kolayca yükleyebilirsiniz. Söz konusu programı indirebilmek için yukarıda yer alan bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden "İndir" butonuna tıklayın.

İndir butonuna basmanız hâlinde indirme işlemi başlayacaktır. İndirme süresi, internet bağlantısının kalitesine göre değişiklik gösterebilir. İşlem tamamlandıktan sonra dosyanın üzerine çift tıklayarak açın. 

Söz konusu yazılım bir zip arşivi olarak iniyor. Bu sebepten ötürü yazılımın kurulumunu gerçekleştirebilmemiz için zip arşivlerini açabilen bir programa ihtiyacımız var. Winrar ile bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz. Zip arşivini açtıktan sonra kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın. Bu işlemin ardından bir pencere açılacak.

Açılan pencere üzerinden "SoftEther VPN" seçeneğini seçin. Daha sonra "İleri" butonuna basın. Talimatları izleyerek kurulumu tamamlayın. Kurulum tamamlandıktan sonra programın üzerine çift tıklayarak açabilirsiniz. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Zip arşivini indirdikten sonra dosyayı açarak içerisindeki .exe uzantılı dosyaya tıklıyoruz ve kurulumu başlatıyoruz. Bu dosyayı resimde görebilirsiniz:

Kurulum başladıktan sonra genel olarak bütün adımları "İleri" tuluna tıklayarak ve onay kutularını işaretleyerek geçiyoruz. Tek yapmamız gereken karşımıza şu pencere geldiğinde "SoftEther VPN" seçeneğini seçmek ve "İleri" tuşuna tıklamak:

Kurulum bittikten sonra programı çalıştırıyoruz.

VPN Gate Nasıl Kullanılır?

  • Programı açın.
  • VPN Sunucuları sıralanacak.
  • Ping kısmından gecikme sürelerine bakabilirsiniz.
  • Herhangi bir sunucunun üzerine çift tıklayın.
  • "Agree" butonuna basın.
  • "Use TCP Protocol (Ethernet over HTTPS VPN)" seçeneğini seçin.
  • "Ok" butonuna tıklayın.

VPN Gate üzerinden bir sunucuya bağlanmak için bazı adımları sırası ile uygulamak gerekiyor. Bu sebepten ötürü yükleme işlemini gerçekleştirdikten sonra programın nasıl kullanılacağını merak edebilirsiniz. Bu adımları uygulamanız hâlinde bir sunucuya bağlanabilir ve hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlk önce programın üzerine çift tıklayarak açın. Programı açtıktan sonra bir pencere açılacak. Pencerenin üzerinde çeşitli VPN sunucuları ile karşılaşacaksınız. Ping bölümünden listedeki VPN sunucularının gecikme sürelerine göz atabilirsiniz.

Liste üzerinden düşük gecikme süresine sahip olan bir sunucunun üzerine çift tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde bir pencere açılacak. Bu pencere üzerinden "Agree" butonuna basın. Bir sonraki aşamada "Use TCP Protocol (Ethernet over HTTPS VPN)" seçeneğini seçin ve son olarak "Ok" butonuna tıklayın. Sorun yaşayanlar için adımları resimlerle anlattık.

Bu seçeneğin üzerinde çift tıkladıktan sonra karşımıza kullanabileceğimiz aktif VPN sunucularını sıralayan bir liste çıkacak. Bu listeden herhangi bir VPN sunucusunun üzerine çift tıklayarak VPN servisine bağlanabiliriz:

Yukarıdaki resimde göreceğiniz kırmızı işaretli alan içerisindeki "Ping" başlığı size bağlantınızın gecikme süresi konusunda bilgi verecektir. Bu başlığa tıklayarak Ping değerlerini düşükten yükseğe göre sıralayın; bağlantınızın Ping değeri ne kadar düşükse internet bağlantınız o kadar sağlıklı olacaktır.

Düşük Ping değerine sahip VPN sunucunuzu seçtikten sonra karşınıza bir ileti penceresi gelecektir:

"Agree" tuşuna tıklayarak iletiyi onaylaıyoruz. Bu adımdan sonra yeni bir ileti penceresi karşımıza çıkıyor:

Yeni pencerede de "Use TCP Protocol (Ethernet over HTTPS VPN)" seçeneğini seçiyoruz ve OK tuşuna tıklıyoruz. Bütün işlemler bu kadar, artık internet üzerinde özgürce gezinti yapabilirsiniz.

Eğer VPN servisleriyle uğraşmak istemezseniz SmartSafeDNS programını kullanarak tek tıklamayla yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.

Bu yazıda VPN Gate nedir, nasıl kullanılır dahil olmak üzere pek çok soruyu yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR