VLC ile Video Formatı Dönüştürme Nasıl Yapılır?

VLC, video formatı dönüştürme işlemi nasıl yapılır? Bu yazıda popüler medya oynatıcı üzerinden format dönüştürme işlemini nasıl uygulayabileceğinizi açıkladık.

VLC, video formatı dönüştürme dahil olmak üzere pek çok işlemin gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor. Peki, dünya genelinde oldukça popüler olan medya oynatıcı üzerinden videoların formatı naasıl dönüştürülür? Bu yazıda çok sayıda kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Dünya genelindeki en popüler yazılımlardan birisi olan VLC Media Player ile pek çok video düzenleme işlemine imza atabileceğinizi söylersek bize inanır mısınız? Her ne kadar adında player yer alsa da aslında VLC pek çok video düzenleme işlemini kendisi gerçekleştirebiliyor ve böylece toplu bir çözüm sunabiliyor.

Sahip olduğu özellikler ile dikkat çeken VLC Media Player, bir medya oynatıcısından fazlasını sunuyor. Peki, ek bir programa ihtiyaç duymadan yalnızca VLC üzerinden videoların formatı nasıl dönüştürülür?

VLC Video Formatı Dönüştürme Adımları Neler?

  • Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak programı indirin.
  • Kurulum işlemlerini gerçekleştirin.
  • Programı açın.
  • Sol üst kısımda yer alan "Ortam" butonuna tıklayın.
  • "Dönüştür / Kaydet" butonuna basın.
  • "Ortam Açın" ekranından "Ekleyin.." butonuna basın.
  • Dönüştürmek istediğiniz videonun orijinalini seçin.
  • "Dönüştür" kısmından dönüştürmek istediğiniz formatı belirleyin.
  • "Başlat" tuşuna basın.
  • İşlemler bitince programı kapatabilirsiniz.

VLC ile isterseniz videoların boyutlarını küçültebilir, isterseniz içine altyazı gömebilir isterseniz de videoların formatlarını değiştirebilirsiniz. Tabii ki tüm bu işlemlere başlamadan önce VLC Media Player uygulamasının bilgisayarınızda kurulu olması lazım.

Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak hızlı ve güvenilir bir şekilde programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan sayfa üzeirnden "İndir" butonuna tıklamanız hâlinde indirme işlemi başlayacak. İndirme işleminin tamamlanmasının ardından kurulum sürecini başlatabilirsiniz.

Ekranda yer alan talimatları izleyerek kurulum sürecini tamamlayın. Yükleme işleminin ardından program simgesinin üzerine çift tıklayarak açın. Sol üst köşede yer alan "Ortam" butonuna basın. Daha sonra "Dönüştür / Kaydet" butonuna tıklayın.

"Ortam Açın" bölümünden "Ekelyin..." butonuna basın. Dönüştürmek istediğiniz videonun orijinal hâlini seçin. Bu işlemin hemen ardından "Dönüştür" isimli kısımdan dönüştürmek istediğiniz formatı belirleyin. "Başlat" butonuna tıklamanız hâlinde dönüştürme süreci başlayacaktır. İşlem sonlandıktan sonra programı kapatabilirsiniz.

VLC Media Player üzerinden videonun herhangi bir kısmnıı kırpabilmeniz de mümkün. Formatı dönüştürdükten sonra kırpma işlemini de yapmak istiyorsanız VLC Media Player ile video kırpma nasıl yapılır sorusunu cevapladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

VLC Media Player Nedir, Ne İşe Yarar?

Hem video hem de ses dosyaları için neredeyse tüm dosya uzantılarını destekleyen VLC, sadece bu özelliğiyle bile birçok bilgisayar kullanıcısının medya oynatıcı tercihleri arasında ilk sırayı almaktadır.

Temiz bir kuruluma sahip olan VLC Player, kurulum sırasında bile sizlere farklı birçok seçenek sunmaktadır. VLC ile oynatmak istediğiniz tüm dosya uzantılarını kurulum sırasında seçebilir ve bu sayede belirlemiş olduğunuz dosya uzantısına sahip medya dosyalarını varsayılan medya oynatıcı olarak VLC üzerinde oynatabilirsiniz.

Her seviyeden bilgisayar kullanıcısı tarafından rahatlıkla kullanılabilecek basit ve anlaşılır bir kullanıcı arayüzüne sahip olan VLC Player, tamamen medya dosyalarını oynatmaya odaklanmıştır.

Amacı medya dosyalarını sorunsuz ve hızlı bir şekilde oynatmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için oldukça gelişmiş ve etkili bir çözüm sunan program, bu konuda piyasada yer alan birçok rakibini geride bırakmayı başarmıştır.

Ayrıca klasik VLC Media Player kullanıcı arayüzünden sıkılan kullanıcılar için tema desteği de sunan yazılım için geliştirilen farklı arayüz seçeneklerine geliştirici sayfası üzerinden kolayca ulaşabilir ve beğendiğiniz temaları hemen bilgisayarınız üzerine indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kullanıcılara tema desteği dışında daha birçok farklı özelleştirme seçeneği ve gelişmiş ayarlar da sunan VLC Media Player, bir medya oynatıcıdan beklediğinizden çok daha fazlasını sizlere olabildiğince basit bir şekilde sunmaya çalışmaktadır.

O an oynatmakta olduğunuz video veya ses dosyaları ile ilgili birçok farklı bilgiyi de sizlere sunan program yardımıyla isterseniz ses kaydı veya video kaydı yapma şansına da sahipsiniz. Çevrim içi olarak farklı kaynaklar üzerinde yayınlanan ses veya video akışlarını da takip edebileceğiniz program yardımıyla isterseniz izlemekte veya dinlemekte olduğunuz içerikleri bilgisayarınıza kaydedebilir ve daha sonra isterseniz tekrar tekrar izleyebilir veya dinleyebilirsiniz.

İzlemekte olduğunuz videoların veya dinlemekte olduğunuz müziklerin kalitesini arttırmak için kullanabileceğiniz farklı efektler ve ayarlar da yine VLC Media Player üzerinde sizlere sunulan nimetler arasında yerini almaktadır. 12 kanallı bir ekolayzır ve kendinizi farklı ortamlarda hissetmenize olanak sağlayacak ince ses ayarları ve efektleri de VLC üzerinde sizleri bekliyor.

VLC Media Player’ın Bilinmeyen Özellikleri
YAZILIM

VLC Media Player’ın Bilinmeyen Özellikleri

VLC Media Player bilinmeyen özellikleri ile dikkat çekiyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan medya oynatıcının kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan çeşitli özellikleri bulunuyor.

Bu yazıda dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen VLC'de video formatı dönüştürme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ayrıca videonun boyutunu küçültmek istiyorsanız video küçültme işlemi nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR