Video Boyutu Küçültme İşlemi Nasıl Yapılır?

Video boyutu küçültme programları neler, online video boyutu nasıl küçültülür, video MB düşürme nasıl yapılır? Merak edilen soruları detaylı cevaplayacağız.

Video Boyutu Küçültme Kalite Kaybı Olmadan Nasıl Yapılır

Video boyutu küçültme işlemini ister programlar ile isterseniz online yani programsız bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. Bu yazıda videoların boyutunu düşürebilmenize imkân tanıyan yöntemleri açıkladık. İstediğiniz yöntemi uygulayarak söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Dünya üzerinde internet her gün evrim geçiriyor. Özellikle sosyal medya, fotoğrafların yerini videolara bırakıyor ve bu her geçen gün hızla yayılmakta. YouTube ve reels videoları bu hızlanmayı daha da popülerleştiriyor fakat videolar iyi bir şey olsa da cihaz hafızasında pek sağlıklı durmuyor.

Özellikle videonun kalitesi ve süresi arttıkça video boyutları 2 ile 4 GB arası boyutlara hatta daha fazlasına ulaşabiliyor. Günümüzde 4K hatta 8K video çekimleri depolama konusunda pek de masum değil. İnsanlar çözüm olarak kalite kaybı olmadan video boyut düşürme işleminin yollarını araştırıyor.

Bu yazıda video MB düşürme nasıl gerçekleştirilir ve online video boyut küçültme nasıl yapılır sorularını yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehberde yer alan yöntemlere göz atabilir ve işlemin nasıl gerçekleştirileceğini öğrenebilirsiniz.

Video Boyutu Küçültme Programları Neler?

  • Handbrake
  • Freemake Video Converter
  • Video Compressor
  • Moo0 Video Minimizer
  • Any Video Converter
  • Movavi Video Converter
  • Wondershare UniConverter

1. Handbrake

HandBrake, video boyut kırpma işlemini yapmak isteyen Windows kullanıcıları için vazgeçilmez bir programdır. DVD ve Blu-Ray dönüştürme ve kaydetme işlemlerini en etkili şekilde gerçekleştiriyor. Program ile DVD filmlerinizi MPEG-4 formatına çevirebilirsiniz.

Programla kopya koruması olmayan tüm DVD, Blu-ray diskler program tarafından desteklenmektedir. Ayrıca programı kullanarak tüm diski değil bölümleri parça parça altyazılarıyla birlikte de çevirebilirsiniz.

Kullandığınız disklerin kopya korumalı olmaması gerektiğini de belirtmemiz gerekli ve elbette videolarınızı düzenledikten sonra video boyut küçültme işlemi için çıkış ayarlarını kullanabilirsiniz.

2. Freemake Video Converter

Giderek sayısı artan video dönüştürücüler içerisinden sıyrılan Freemake Video Converter, kullanışlı şık arayüzüyle tercih edebileceğiniz bir program. Aklınıza gelen hemen her formatı destekleyen yazılımla AVI, WMV, MP4 ve daha fazlası ile dönüştürme işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Dünya çapında çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih edilen program sunduğu ekstra özelliklerle kullanıcıların diğer ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlıyor. Program, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde kolay bir kullanım sunuyor.

Dönüştürdüğünüz videolar üzerinde ufak tefek düzenleme işlemleri yapmanız gerekirse yine programa entegre video editörü işlemlerinizde size yardımcı olabilir. Böylece istenmeyen bölümleri kesme, birden fazla video birleştirme, yönünü değiştirme gibi basit işlemler için başka bir program kurmanız gerekmez.

3. Video Compressor

Video Compressor uygulamasını kullanarak, Android cihazlarınızda bulunan büyük boyutlu videoları sıkıştırarak cihazınızdaki depolama alanını daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Yeni nesil akıllı telefonların yüksek çözünürlüklü videolar çekebilmesi, videoların boyutunda da önemli derecede artış sağlıyor.

4-5 dakikalık HD videolar, cihazınızda yüzlerce MB yer kaplayarak depolama konusunda da sıkıntı yaşatabiliyor. Bunun yanında, telefonunda film ya da dizi izlemek isteyen ancak yine depolama alanının yeterli olmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan kullanıcılar da mevcut. Eğer video boyut küçültme işlemi yapmak istiyorsanız Video Compressor programına bir göz atabilirsiniz. 

Video Boyutu Küçültme Kalite Kaybı Olmadan Nasıl Yapılır

4. Moo0 Video Minimizer

Video boyutu küçültme işlem için harika bir hizmet olan Moo0 Video Minimizer, bilgisayarınızda bulunan video dosyalarının boyutlarını küçültmek için kullanabileceğiniz başarılı bir video boyutu düzenleme programıdır. Başarılı hizmeti bilgisayarınıza indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Programın kullanıcı dostu arayüzü sayesinde tüm kullanıcılar kolayca video dosyalarının boyutlarını optimize ederek en aza indirgeyebilirler. Bilgisayarınız üzerinde bulunan video arşiviniz çok yer kaplıyor ve tüm videoların boyutlarını küçültmek istiyorsanız, Moo0 Video Minimizer tam ihtiyacınız olan program olabilir.

5. Any Video Converter

Video MB düşürme işlemi için kullanabileceğiniz Any Video Converter bir video format dönüştürme aracı. Kullanımı kolay arayüzü ile hızlı dönüştürme yapabilme özelliği ve görüntü kalitesi yüksek video dosyalarını desteklemesi programın tercih sebebi olabilir. 

Any Video Converter video dosyalarını kırpmanıza, ekran oranını değiştirmenize, ses kalitesini ve formatını değiştirmenize izin veriyor. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra video dosyalarını sisteminizde çözücüsü bulunan formatlara çevirebilirsiniz.

Video dosya boyutu küçültme işlemi için ücretsiz bir program bulmak işin en zor kısmı. Bu amaçla kullanabileceğiniz birçok farklı video dönüştürme ve boyut azaltma programı mevcut fakat ücretsiz ve ihtiyaç karşılayan bir programı seçmek istiyorsanız biraz araştırma yapmanız gerekiyor.

Biz de videoların boyutlarını düşürebilmek için tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulamaları sizler için listeledik. Eğer programlarla uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek çevrim içi ortamda yani programsız bir şekilde videoların boyutunu düşürme işlemi yapabilirsiniz.

6. Movavi Video Converter

En iyi video dönüştürücüler arasında yer alan video dönüştürme işleminin yanı sıra boyut düşürme işlevi de sunuyor. Kullanıcı dsotu arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanıma sahip olan program üzerinden çok pratik bir şekilde videların boyutunu düşürebilirsiniz. Hizmette ayrıca video kalitesini iyileştirme, video düzenleme gibi özellikler de mevcut.

7. Wondershare UniConverter

Wondershare UniConverter üzerinden videoları farklı formata dönüştürebilir, sıkıştırabilir, düzenleyebilir ve dahasını yapabilirsiniz. Programda yer alan sıkıştırma işlevi sayesinde video boyutu küçültme işlemini kolayca yapabilirsiniz. Wondershare UniConverter isimli hizmette ayrıca kullanışlı pek çok özellik de bulunuyor.

Create a Poll

Online Video Boyutu Küçültme Adımları Neler?

  • İlk olarak FreeConvert web sitesine gidin.
  • "Choose Files" seçeneğine tıklayın.
  • Boyutunu küçültmek istediğiniz videoyu cihazınızdan seçin.
  • Ayarlar simgesine tıklayın.
  • Boyut küçültme işleminin ne kadar yapılacağını seçin. (Bu işlem yapılmazsa boyut azaltma işlemi yapılırken ses ve görüntü kaybı alabilirsiniz.)
  • "Compress Now" butonuna tıklayın.
  • İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
  • Download MP4 seçeneğini tıklayın.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Bilgisayarınızda yüklü web tarayıcısı aracılığıyla internette videoların boyutunu düşürebilmeniz mümkün. Bunun için FreeConvert isimli online hizmeti ziyaret edebilirsiniz. İnternet sitesini ziyrate ettikten sonra "Choose Files" butonunun üzerine tıklayın. Bu işlemin hemen ardından boyutunu küçültmek istediğiniz videoyu seçin.

Video seçme işlemini gerçekleştirdikten sonra ayarlar simgesine basın ve boyut küçültme işleminin ne kadar yapılacağını seçin. Bir sonraki adıma geçmek için "Compress Now" butonuna tıklayın. Daha sonra "Download MP4" seçeneğine basın. Böylelikle online video boyutu sıkıştırma işlemi tamamlanacaktır.

Windows Programsız Video Boyut Küçültme Nasıl Yapılır?

  • Windows arama kısmına gelin.
  • Arama kısmına video düzenleyici yazın.
  • Video Düzenleyici programına girin.
  • Yeni video projesi seçeneğini seçin.
  • İsterseniz videonuzu adlandırın.
  • Sol tarafta bulunan; "+Ekle" seçeneğine tıklayın.
  • Eklemek istediğiniz videoyu seçin.
  • "Hikaye alanına yerleştir" seçeneğine tıklayın.
  • Sağ üst köşede bulunan; "Videoyu tamamla" seçeneğine tıklayın.
  • Video kalitesini seçin. (Düşük boyutta bir video istiyorsanız video kalitesini 540p yapın.)
  • "Dışarı Aktar" seçeneğine tıklayın.
  • Son olarak videonuzun nereye kaydedileceğini seçin.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

İşletim sistemi ile beraber gelen Windows video düzenleyicisi sayesinde herhangi bir programı indirmeye ve online hizmeti kullanmaya gerek kalmadan video boyutunu azaltma işlemini yapabilir veya video düzenleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Video Arka Plan Kaldırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Video Arka Plan Kaldırma Nasıl Yapılır?

Video tasarlarken en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri arka planda olan gereksiz nesnelerin videoyu kötü göstermesidir. Video arka plan silme işlemi profesyonel programlar ile gerçekleştirilebilir, ancak bu işlem vakit almakta ve ondan da ötürü profesyonel programları kullanmayı bilmek gerektirir.

Bu içeriğimizde video MB düşürme nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Peki, siz video boyutu küçültme işlemi yaparken hangi araçları kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR