VLC Media Player’ın Bilinmeyen Özellikleri

VLC Media Player bilinmeyen özellikleri neler? İşte kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiren medya oynatıcısının pek bilinmeyen özelliklerinin listesi!

VLC Media Player bilinmeyen özellikleri ile dikkat çekiyor. Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan medya oynatıcının kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan çeşitli özellikleri bulunuyor. Bu özellikler çoğu kişi tarafından pek bilinmiyor. Hazırladığımız yazıda pek bilinmeyen özellikleri sıraladık.

VLC VideoLAN Media Player sadece bir medya oynatma aracı değil. Görüntü ve ses işleme özellikleriyle de oldukça kullanışlı bir program. Bu özelliklerinin hepsini keşfetmeniz VLC Media Player sayfalarını ve forumlarını takip etmediğiniz sürece hemen kavrayabileceğiniz şeyler değil. Bu yüzden bazılarımız VLC VideoLAN Media Player’ın bu özelliklerini hiç bilmiyoruz.

Açık kaynak kodlu medya oynatıcısında kullanım deneyimini iyileştiren çeşitli özellikler bulunuyor. Bu özelliklerin bir kısmı çok sayıda kullanıcı tarafından bilinmiyor. Bu yazıda milyonlarca kişi tarafından tercih edilen programda pek bilinmeyen özellikleri açıkladık..

VLC Media Player Bilinmeyen Özellikleri Listesi

  • Ses ve görüntü efektleri ayarlama
  • Video görüntüsü yakalama
  • Video görüntüsünü duvar kağıdı yapma
  • Radyo dinleme
  • Podcast dinleme

VLC Media Player, video dönüştürme dahil olmak üzere pek çok özelliğe sahip. Yukarıda dünyanın en popüler medya oynatıcısının pek bilinmeyen özelliklerini sıraladık. Listede bulunan özelliklerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

VLC Player Ses ve Görüntü Efektleri Nasıl Ayarlanır?

Özellikle çevrim içi bir şeyler izlerken bazen bağlantı hızına bağlı olarak ses ve görüntü senkronizasyonu uyuşmayabiliyor. Bunu giderebilmek ya da kafanıza göre muhteşem görüntü ve ses efektleri yapmanız için uygulamanız gereken bazı adımlar mevcut.

Araçlar / Ayarlar ve Etkiler / Ses Etkileri ya da Görüntü Etkileri yolunu izleyerek istediğiniz ses ve görüntü efektlerini ya da eşleme ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

VLC Player Video Görüntüsü Nasıl Yakalanır?

Genellikle video görüntüsü yakalamak video oynatıcılarda sıkıntı yaratan bir işlemdir. Print Screen tuşu kullanılarak da yapılsa tatmin edici sonuçlar alabilmek zor olabilir. Bunun için VLC VideoLAN Media Player menü çubuğundan Görüntü seçeneğiyle Fotoğraf Çek seçeneğini kullanabilirsiniz.

VLC Player Video Görüntüsü Nasıl Duvar Kağıdı Yapılır?

Kullanıcı dostu arayüzü ile kullanıcılarına çok kolay bir kullanım sunan programda etkileyici bir özellik daha mevcut. Normal video oynatan programların çok beceremedikleri bir özellik olan "videodan duvar kağıdı yapma" durumu VLC Player için son derece kolay bir iş.

Bunu yapmak için Araçlar/ Ayarlar/Görüntü Ayarları/Çıkış seçeneklerini kullanarak DirectX seçeneğini seçmelisiniz. Bunu yaptıktan sonra VLC Player’ı tekrar başlatın.

VLC Player tekrar başladığı zaman Görüntü seçeneğini tıkladğınızda videonuz masaüstü olarak oynamaya başlayacak. Bu yöntemle istediğiniz video döngülerini duvar kağıdı yapabilirsiniz.

VLC Player ile Radyo Nasıl Dinlenir?

VLC Player’a dahil yüzlerce SHOUTcast radyo istasyonu olduğunu biliyor musunuz? Ancak bu radyoları ulaşılabilir kılmanız gerekiyor. Bunun için Medya/Servis Keşfet sekmelerinden Shoutcast sekmesini seçebilir ve karşınıza gelecek radyolardan birini dinleyebilirsiniz.

VLC Player ile PodCast Nasıl Dinlenir?

VLC Player arayüzünde "Ortam" sekmesi aşağıya doğru devam edildiğinde bize farklı medya ortamlarına bağlana bilme seçeneği veriyor. Buradan sadece izlemek istediğiniz podcast kanalının adresini girmeniz yeterli oluyor. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde popüler medya oynatıcısı üzerinden podcast dinleyebilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan açık kaynak kodlu medya oynatıcısının pek bilinmeyen özelliklerini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

VLC Media Player ile Video Kırpma
YAZILIM

VLC Media Player ile Video Kırpma

VLC Media Player, video kırpma dahil olmak üzere pek çok işlemin gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Böylelikle kırpma işlem için ekstra bir programa ihtiyaç kalmıyor.

YORUMLAR