Windows 10 Chrome Otomatik Açılma Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10 PC'lerde Google Chrome otomatik açılma sorununu düzeltebilmek için hangi adımları sırasıyla uygulamak gerekiyor? İşte uygulanması gereken adımlar!

Windows 10 işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda Google Chrome otomatik açılma sorunu nasıl düzeltilir? Bu yazıda bilgisayar kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı problemin düzelmesini sağlayacak çözüm yöntemini açıkladık.

Bazı programlar, sisteme yüklendikten sonra biglisayar her açıldığında otomatik olarak başlatılır. Windows işletim sistemi, hangi programların otomatik olarak başlatılacağını hangilerinin ise otomatik olarak açılmayacağını belirleyebilmenize imkân tanıyor.

Sadece birkaç adımda söz konusu sorunu giderebilmeniz mümkün. Böylelikle PC'yi her açtığınızda popüler web tarayıcısının otomatik olarak başlatılmamasını sağlayabilirsiniz.Chrome’nin otomatik açılmasını durdurmak için rehberimizde bulunan adımları uygulayabilirsiniz.

Google Chrome Otomatik Açılma Sorununun Çözüm Adımları

  • Chrome'u açın.
  • Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine basın.
  • Ayarlar menüsüne tıklayın.
  • Sistem kategorisine girin.
  • "Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et" seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Ctrl + Shift + Delete kısayolunu kullanın.
  • Başlangıç sekmesini görüntüleyin.
  • Chrome'a sağ tıklayın.
  • "Devre dışı bırak" seçeneğini seçin.

İlk olarak Google Chrome'u kapattığınızda arka plandaki uygulamaların çalışmaya devam etmesini engelleyelim. Popüler web tarayıcısını açtıktan sonra sağ üst köşede yer alan Ayarlar menüsüne girin. Sistem kategorisine tıklayın ve ardından "Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et" seçeneğini devre dışı bırakın.

Söz konusu işlemin ardından bilgisayar her açıldığında Google Chrome’nin otomatik olarak başlatılma seçeneğini devre dışı hâle getirelim. Bunun için Ctrl + Shift + Esc kısayolunu kullanarak Görev Yöneticisi'ni açın. Başlangıç sekmesine tıklayın ve ardından Google Chrome’yi bulunuz.

Başlangıç sekmesinde yer alan Google Chrome'un üzerine sağ tıklayın. Bu adımı uygulamanız hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencerede çeşitli seçenekler ile karşılaşacaksınız. Bu seçenekler arasından “Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle Chrome artık her bilgisayarı açtığında başlatılmayacaktır.

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar
İNTERNET

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar

Tarayıcı deneyiminizi iyileştirecek çeşitli Chrome ayarlar yer alıyor. Bu ayarları uygulayarak daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan web tarayıcısı Google Chrome'un otomatik olarak açılmamasını sağlamak için hangi adımların uygulanmasını gerektiğini açıkladık. Rehberimizde bulunan adımları uygulayarak can sıkıcı problemin düzelmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca popüler web tarayıcısında VPN hizmeti kullanmak istiyorsanız Google Chrome için en iyi VPN eklentileri listesine göz atabilirsiniz.

YORUMLAR