Windows 8.1 USB Kurulum Diski Hazırlama

Windows 8.1 USB kurulum diski nasıl hazırlanır? İşte Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayar üzerinden söz konusu işlem için yapmanız gerekenler!

Windows 8.1 USB kurulum diski hazırlama işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden bilgisayar kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atarak söz konusu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Windows 8.1 güncellemesi Windows Mağazası aracılığıyla yayımlandı. Windows 8 kullanıcı iseniz Windows Mağazasına giriş yaparak Windows 8’li cihazınızı Windows 8.1’e başarılı şekilde ücretsiz olarak yükseltmeniz mümkün ancak güncellemeyi başka bir cihaza kurmak istediğinizde ISO dosyasına ihtiyacınız olacaktır.

Windows 8.1 ISO dosyasını indirebilmeniz için MSDN veya Technet hesabınızın olması gerekiyor. Bu rehberimizdeki basit adımları takip ederek Technet veya MSDN hesabınız olmadan Windows 8.1 ISO dosyasını elde edebileceksiniz.

Windows 8.1 güncellemesini Windows Mağazası aracılığıyla indirmek her ne kadar basit bir işlem olsa da çeşitli nedenlerle indirmenin yarıda kesilme ve uzun süren indirmenin ardından kurulumun başarılı ile tamamlanmaması ihtimali vardır.

Kendi Windows 8.1 kurulum diskinizi oluşturarak güncellemeyi dilediğiniz zaman dilediğiniz bilgisayara sorunsuzca kurabilirsiniz. Bunun için Microsoft’un sunduğu Windows 8 yükseltme aracı işinizi görecektir.

Aşağıdaki basit adımları takip ederek Windows 8 PC’nizi Windows 8.1’e güncellemek için ihtiyacınız olacak DVD veya USB medyanızı kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Windows 8.1 USB Kurulum Diski Nasıl Hazırlanır?

  • Windows'u yükseltme sayfasını görüntüleyin.
  • Sayfanın alt kısmındaki "Windows 8 yükleme" butonuna basın.
  • Windows 8 yükseltme aracını indirin.
  • Windows8-Setup.exe dosyasını açın.
  • Windows 8, Windows 8 Pro ya da Windows 8.1 yükseltme ürün anahtarınızı yazın.
  • Windows 8 indirme işlemi başlayana kadar kurulum işlemine devam edin.
  • Windows 8 kurulum penceresini kapatın.
  • Kurulumdan çıkma kistediğiniz onaylayın.
  • Windwos 8 yükseltme aracını kapatın.
  • Sadece ürün anahtarı ile Windows’u yükseltme sayfasına geri dönün.
  • Bu kez Windows 8.1 yükleme butonuna tıklayın.
  • WindowsSetupBox.exe dosyasını çalıştırın.
  • "Ortam Oluşturarak Yükle"  seçeneğini seçin.
  • İki seçenekten birini seçin.

Sadece ürün anahtarı ile Windows’u yükseltme sayfasına gidin. Sayfanın aşağısında bulunan "Windows 8 yükleme" butonuna tıklayarak Windows 8 yükseltme aracını indirin. 

Windows8-Setup.exe dosyasını açın ve Windows 8, Windows 8 Pro veya Windows 8.1 yükseltme ürün anahtarınızı girin. Windows 8 indirme işlemi başlayana kadar kurulum işlemine devam edin.

Windows 8 kurulum penceresini kapatın ve kurulumdan çıkmak istediğinizi onaylayarak Windows 8 yükseltme aracını kapatın.

Sadece ürün anahtarı ile Windows’u yükseltme sayfasına geri dönün. Bu sefer "Windows 8.1 yükleme" butonuna tıklayın. 

WindowsSetupBox.exe dosyasını çalıştırdığınızda Windows 8.1 için indirme işleminin otomatik olarak başladığını göreceksiniz.

Windows 8.1 indirme işlemi tamamlandığında “Ortam Oluşturarak Yükle” seçeneğine tıklatın.

Karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Dilerseniz USB fllash sürücü seçeneğine tıklatarak Windows 8.1 USB kurulum diskinizi oluşturabilir (En az 3GB depolama alanı gerektirir.) Dilerseniz de ISO dosyası seçeneğine tıklatarak –dilediğiniz zaman DVD’ye yazdırmak üzere- ISO dosyanızı elde edebilirsiniz.

Windows 7 USB/DVD indirme aracını kullanarak ta USB medyanızı oluşturmanız mümkün.

Tüm adımları tamamladığınızda Windows 8.1 kurulum diskiniz hazır olacaktır.

Dosya Uzantısı Gösterme Nasıl Yapılır? (Windows 11/10/8/7)
YAZILIM

Dosya Uzantısı Gösterme Nasıl Yapılır? (Windows 11/10/8/7)

Windows 11, 10, 8 ve 7'de dosya uzantısı gösterme işlemi sayesinde bilgisayarınızda yer alan tüm dosyaların uzantılarını görüntüleyebilirsiniz.

Bu yazıda Windows 8.1 USB kurulum diskinin nasıl hazırlanacağını detaylı bir şekilde açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Windows 10 ISO dosyası nasıl indirilir sorusunu yanıtladığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR