Windows ve Mac'te Wi-Fi Şifreleri Nasıl Bulunur?

Bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının şifresini unuttuysanız, bu rehberde Windows ve Mac'te Wi-Fi şifreleri nasıl bulunur sizlere anlatacağız.

Windows ve Mac'te Wi-Fi Şifreleri Nasıl Bulunur?

Wi-Fi bağlantısını güvenli hale getirmek için güçlü şifreler kullanmak gerçekten önemli. Daha güvenli olsun diye düşünerek modeme koyduğumuz şifreleri unuttuğunuzda, yapmanız gereken şey Wi-Fi bağlantısının kayıtlı olduğu bilgisayara erişmek olacaktır. Bizler de bu rehberde, Windows ve Mac’te Wi-Fi şifreleri nasıl bulunur? Sizlere anlatmaya çalıştık.

Windows’ta Wi-Fi şifresi nasıl bulunur?

Windows’ta Wi-Fi şifrelerini görmek için iki farklı alternatifiniz bulunuyor. Bunlar, komut istemi ve üçüncü taraf bir araç.  Öncelikle Komut İstemi aracılığıyla Wi-Fi şifrelerini bulmayı anlatalım.

İlk olarak Windows tuşu + R kısayolunu kullanarak Çalıştır konsolunu açıyoruz ve cmd yazıp Enter tuşuna basıyoruz.

Komut İstemi açıldıktan sonra şu komutu yazıyoruz ve tekrar Enter tuşuna basıyoruz: netsh wlan show profiles

Bu komut bilgisayarınıza kaydedilen tüm Wi-Fi SSID’lerini listeleyecektir. Kullandığınız ağın adını not ettikten sonra ilgili alana bu ismi girmek üzere şu komutu uygulayacağız: netsh wlan show profile name=Wi-Fi adı key=clear

Son komutu da uyguladıktan sonra listelenen bilgiler arasında Security settings altındaki Key Content bölümünü incelediğinizde Wi-Fi ağının şifresini görebilirsiniz.

Üçüncü taraf yazılım ile Wi-Fi şifresi bulmak istiyorsanız WirelessKeyView uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra başlattığınızda, direkt olarak kayıtlı Wi-Fi ağlarının listesini ve şifrelerini görebilirsiniz.

Mac’te Wi-Fi şifresi nasıl bulunur?

Mac’te kayıtlı Wi-Fi şifrelerine Keychain Access uygulaması aracılığıyla erişebilirsiniz. Uygulamayı başlattıktan sonra Sistem > Kategori  > Parolalar adımlarını izliyoruz.

Kaydedilen tüm Wi-Fi ağlarının bir listesini SSID’leri ile birlikte göreceksiniz. Şifresini görmek istediğiniz ağa çift tıklayın. Buradaki doğrulama adımlarını geçtiğinizde Wi-Fi ağının şifresine ulaşabilirsiniz.

Evdeki Wi-Fi'ın Güvenliğini Garanti Altına Alacak 5 Yöntem

Wi-Fi Hızınızın Yavaşlamasına Neden Olabilecek 4 Sorun ve Çözümü

YORUMLAR