WordPress ile Nasıl Para Kazanılır?

Dünya'nın en popüler CMS sistemi WordPress ile gelir elde edebileceğiniz yöntemleri anlattık.

WordPress ile Nasıl Para Kazanılır?

İnternetten para kazanmak, her ne kadar kolay gibi görünse de sanılanın aksine oldukça zor diye düşünüyorum. Düzenli olarak gelir elde etmek için bu işe emek vermek, çok önemli. Tıklama başına ödeme yapan servisler, reklam izleme servisleri, ortaklık programları gibi yöntemleri denediyseniz, bir de WordPress ile nasıl para kazanılır onu sizlere anlatalım.

WordPress sistemi, dünyada en çok kullanılan CMS sistemlerinden bir tanesi. Her ne kadar blog üzerine geliştirilmiş olsa da, geliştirilen tema ve eklentiler sayesinde birçok alanda kullanılan bir sisteme dönüştü. Peki bu popüler sistem ile para nasıl kazanılır merak ediyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

WordPress Geliştirme ve Web Tasarım

Popüler bir CMS sistemi olan WordPress, bu popülerlikten faydalanmak isteyen geliştiriciler ve tasarımcılar için büyüyen bir pazar oluşturmuş durumda. WordPress kurulumu, geliştirilmesi ve özelleştirilmesi olarak kategorize edebileceğimiz bu işlemleri, girişimcilere sunarak önemli miktarda gelir elde edebilirsiniz. Böyle bir iş aldığınızda bilmeniz gerekenler temel olarak; WordPress kurulumu, eklentiler ve temaların kurulması ve gerektiğinde geliştirilmesi, sunucu taşıma veya kurulumu

Bakım ve Destek Hizmetleri

Aktif bir ziyaretçi kitlesi olan web sitesine sahip olan girişimciler, işler yolunda gitmediği zaman oldukça zor durumda kalabiliyor. Bunun farkında olan girişimcileri web sitelerine teknik destek veren kişilerle çalışarak bu tür sorunların da önüne geçmiş oluyor. Eğer siz de, WordPress geliştiricisiyseniz bu tür hizmetler sunarak gelir elde edebilirsiniz. Web sunucuları, kod ve performans optimizasyonu, WordPress çekirdek, temalar ve eklentilerin güncellemeleri ve uyumluluk denetimleri gibi hizmetleri ücretli olarak sunabilirsiniz.

İçerik ve Metin Yazarlığı Hizmetleri

İçerik oluşturmak herkesin üstesinden gelebileceği bir iş olmadığından dolayı, bu yetenek size WordPress'ten para kazanma fırsatı sunabilir. Pek çok kişi, blog açtıktan sonra içerik bulamadığından bu işi yapan kişilerden yardım almaya yöneliyor. Eğer içerik üretebiliyorsanız, bu tür kişilerden para kazanmanız mümkün. Bu konuda dikkat etmeniz gereken noktalar ise; SEO bilgisi, Türkçe dilbilgisi ve imla kuralları, çeşitli konularda uzmanlık derecesinde bilgi sahibi olmanız.

Eklenti ve Tema Satışı

WordPress, ona ekstra olarak işlevler kazandıran eklentiler sayesinde daha güçlü bir konuma gelebiliyor. Yeterli kodlama ve WordPress bilginiz sayesinde eklenti yazarak para kazanabilirsiniz. Elbette, eklentileri oluşturduktan sonra iş bitmiyor. Kodladığınız eklentileri geliştirmeye devam ederek güncel kalmasını sağlayarak, aynı zamanda güvenlik konusunda da önlem alabilirsiniz. Ücretsiz olarak yayınladığınız eklentilere, ekstra özellikler ekleyerek pro sürümünden para kazanmanız da mümkün.

Eklentilerin yanında, temaların da önemi azımsanmayacak kadar büyük önem taşıyor. WordPress tabanında oluşturulan bir web sitesine, istediğiniz görünümü vermek sizin elinizde. Genel olarak baktığımızda çoğu şirket ve kullanıcı, sıfır kodlama yerine WordPress tabanlı web sitesi oluşturmayı tercih ediyor. Siz de bu alanda hizmet vererek; haber, blog, kurumsal vb. türde temalar yazarak büyük gelirler elde edebilirsiniz. Ürettiğiniz temaları, eklentilerde bahsettiğimiz gibi geliştirmeye devam etmeniz şart. Temalarınıza global çapta müşteri bulmak istiyorsanız; ThemeForest, CodeCanyon ve Creative Market gibi sitelerde satışa sunabilirsiniz.

E-Ticaret

WordPress sitenizi bir alışveriş sitesine dönüştürmek, oldukça kolay bir iş. Siteniz üzerinden ne tür ürünleri satacağınıza karar verdikten sonra WooCommerce, WP e-Commerce ve Jigoshop gibi eklentiler ile e-ticaret sitenizi anında inşa edebilirsiniz.

Ücretli Üyelik Sistemi

Bu seçeneği de, çok ilginç bir projeniz varsa kullanabilirsiniz. Sitenizde paylaşacağınız içerikleri, ücretli olarak sunabileceğiniz çeşitli eklentiler mevcut. Paid Memberships Pro, MemberPress, Restrict Content Pro gibi eklentileri kullanarak, web sitenizden yararlanmak isteyen kullanıcılara ücretli üyelik seçeneğini sunabilirsiniz.

WordPress sisteminden gelir elde edebileceğiniz başlıkları bu şekilde sıraladık. Ancak, bunların tamamını biliyor olmanız size iş garantisi sunmuyor. Bir kişiden veya şirketten iş teklifi alabilmek için, o kişilerin sizi tanıyor olması gerekiyor. Bunun için bir portfolyo sitesi oluşturarak bu sitede yeteneklerinizi, tecrübelerinizi ve referanslarınızı gösterebilirsiniz. Bu sizin için önemli bir artı sağlayacaktır.

WordPress için En İyi Sosyal Paylaşım Eklentileri

En İyi Ücretsiz WordPress Temaları

YORUMLAR