WordPress'e Eklenti Nasıl Kurulur?

WordPress tabanlı web sitelerinize eklenti kurmak istiyor fakat bunun nasıl yapılacağını bilmiyorsanız, bu rehber yazımızı mutlaka okumalısınız.

WordPress'e Eklenti Nasıl Kurulur?

Dünya’nın en çok tercih edilen blog sistemlerinden olan WordPress’e çeşitli eklentiler kurarak işlevlerini arttırmak mümkün. Peki bu eklentiler nasıl kuruluyor diyorsanız, makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

WordPress’in bu kadar çok tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden birinin de her türlü web sitesi için uyumlu altyapıya sahip olması diye düşünenlerdenim. Kişisel blog, kurumsal, haber ve alışveriş siteleri gibi pek çok kategori için uyumlu temaları bulundurması ve çok basit bir kullanıma sahip olması gerçekten önemli bir etken. Çeşitli eklentiler ile hem içeriği zenginleştirmeye imkan sunan hem de web sitesine çeşitli işlevler kazandırması da bu popülerliğin nedenlerini açıkça ortaya koyuyor. Biz de bu makalemizde WordPress’e nasıl eklenti kurabileceğinizi adım adım anlattık. İsterseniz hemen konuya girelim.

Öncelikle WordPress admin paneline giriş yapmanız gerekiyor. (Örnek: www.siteismi.com/wp-admin şeklinde.)

Sol taraftaki menüden Eklentiler sekmesi altında bulunan Yeni Ekle bağlantısına tıklıyoruz.

Açılan sayfada öne çıkan WordPress eklentilerini görebilirsiniz. Bu sayfada yer alan arama bölümünü kullanarak, yüklemek istediğiniz eklentinin ismini yazarak aratabilirsiniz.

Örnek olarak arattığımız eklentiyi ve bu isme sahip diğer eklentileri yukarıdaki resimde görebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz eklentiyi bu yöntemle kolayca kurabilirsiniz.

Eğer ücretli bir eklenti satın aldıysanız ya da aradığınız eklentiyi yukarıdaki yöntemle bulamayıp farklı şekilde indirdiyseniz, bu dosyaları da Eklenti Ekle sayfasında üst kısımda yer alan Eklenti Yükle seçeneğini kullanarak yükleyeceğiz.

İndirmiş olduğunuz .zip formatındaki eklenti dosyasını bilgisayarımızdan seçerek Şimdi Kur butonuna basıyoruz.

Dosyanın yüklenmesini bekledikten sonra paket otomatik olarak açılacaktır. Bu işlem de tamamlandığında Eklentiyi etkinleştir bağlantısına tıklayarak eklentinin kurulumunu tamamlayabiliriz. Bu adımlardan sonra eklentinin ayarlarına girerek gerekli düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

2015'in En İyi WordPress Eklentileri

YORUMLAR