WordPress'te Emojiler Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

WordPress'in emoji özelliğini kullanmıyorsanız ya da hoşlanmıyorsanız, bu özelliği nasıl devre dışı bırakacağınızı anlattık.

WordPress'te Emojiler Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

WordPress’in emoji özelliğini kullanmıyor ya da hoşlanmıyorsanız, bu özelliği nasıl devre dışı bırakabileceğinize dair alternatif yöntemler hazırladık. Mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.

WordPress 4.2 ile gelen emoji özelliği, çoğu kişi tarafından ya kullanılmıyor ya da beğenilmiyor. Aslında bu özelliği devre dışı bırakmak sandığınızdan daha basit.

1. Yöntem: Functions.php dosyasını düzenlemek

Tema dosyalarınız arasında yer alan functions.php dosyasına ekleyeceğimiz iki satırlık kod ile bu özelliği devre dışı bırakabiliyoruz. Görünüm > Düzenleyici bölümüne gidiyoruz ve sağ taraftaki listeden Tema İşlevleri (functions.php) dosyasını seçiyoruz. Boş bir alana aşağıdaki kodları yapıştırıyor ve kaydediyoruz. İşte bu kadar, emojiler artık devre dışı.

remove_action('wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7);
remove_action('wp_print_styles', 'print_emoji_styles');

2. Yöntem: Disable Emojis Eklentisi

Functions.php dosyasını düzenlemek işinize gelmiyorsa ya da yanlış bir şey yapacağınızdan korkuyorsanız, bunu sizin yerinize yapan Disable Emojis eklentisini kullanabilirsiniz. Yönetici panelinde sol taraftan Eklentiler > Yeni Ekle adımlarını izliyoruz ve arama bölümüne Disable Emojis yazıp aratıyoruz. Eklentinin kurulumunu tamamladıktan sonra, etkinleştiriyoruz. Eklenti ayarlarından “out-of-the-box” seçeneğini işaretlediğinizde artık emojiler devre dışı bırakılacaktır.

Emoji özelliğini devre dışı bıraktığınızda, yazılarınızda geçen gülücükler aşağıdaki emojiler gibi değil de, artık metin şeklinde görünecektir. Örneğin;  :-) gibi.

WordPress için En İyi Yazı Tipi Eklentileri

WordPress'te Yedekleme Nasıl Yapılır?

YORUMLAR