YouTube Üzerinden HTML5 Desteğini Etkinleştirmek Nasıl Yapılır?

YouTube'da HTML5 desteğini etkinleştirme işlemini çok pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün. İşte söz konusu işlem için uygulamanız gereken adımlar!

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan ve çok fazla sayıda videoya ev sahipliği yapan YouTube'da HTML5 desteğini etkinleştirme adımları neler? Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık.

Youtube geçmişte videoları oynatmak için Adobe Flash kullanıyordu ve genel olarak videoları oynatırken sorun yaşamıyorduk ancak artan video kalitesi ayarları ve uzayan video süreleri nedeniyle izlemek istediğimiz videoları Flash desteği ile oynatmaya çalışıyorken donmalar ve bozulmalarla karşı karşıya kalabiliyorduk.

Yaşanan bu aksaklıklar ve sorunlar nedeniyle Youtube videolarını izlerken kullandığımız Flash güvenilmez bir hâl almaya başlamıştı. Flash yerine kullanılan yeni bir teknoloji olan HTML5 için geçtiğimiz yıllarda çalışmalar gerçekleştiren Youtube videolar için HTML5 desteğini aktifleştirmişti.

Peki, popüler video paylaşım hizmetinde HTML5 desteği nasıl aktif hâle getirilir? Bu sorunun cevabının uygulanması gerçekten de çok basit ve yazımızın ilerleyen bölümlerinde Youtube üzerinde HTML5 desteğini nasıl etkinleştirileceğini anlatacağız.

Youtube üzerinde HTML5 desteğini aktifleştirerek hem geliştiricilerle önemli verileri paylaşmış olacak ve HTML5'in Youtube üzerindeki gelişimine katkıda bulunacaksınız hem de daha hızlı ve kaliteli bir video izleme deneyimini herkesten önce yaşamış olacaksınız.

Youtube'da HTML5 Desteğini Etkinleştirme Adımları

  • YouTube HTML5 sayfasını ziyaret edin.
  • "Enable HTML5" butonuna basın.

Öncelikle kullandığınız tarayıcının en son sürüme sahip olduğunuzdan emin olun. Youtube üzerinde HTML5'i etkinleştirdiğiniz de bazı kısıtlamalarla karşı karşıya kalacaksınız. Bunların arasında HTML5 olarak izlenen videoları tam ekran olarak görüntüleyememek ve reklam desteği olan videoları oynatamamak gelmektedir.

Ayrıca WebM formatını desteklemeyen videolar Firefox ve Safari tarafından desteklenmemektedir. Bu nedenle HTML5 deneyimini en akıcı şekilde yaşamak için Google Chrome kullanmak iyi bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır.

Youtube üzerinde HTML5 desteğini aktif edebilmek için öncelikle yapmanız gereken Youtube'un HTML5 Video Oynatıcı teknoljisi ile ilgili hazırladığı, Youtube HTML5 sayfasını ziyaret etmek.

Sayfaya giriş yaptığınızda kullandığınız tarayıcının gerekli olan özellikleri destekleyip desteklemediğini görebileceksiniz ve sayfada bulunan "Enable HTML5" butonuna tıklayarak, HTML5 teknolojisini kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları
İNTERNET

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları

2005 Yılında hayatımıza giren YouTube, ilerleyen yıllarda milyonlarca kullanıcının uğrak noktası oldu. Binlerce YouTube kanalı arasında en iyi YouTube kanallarını bulmak bir süre sonra oldukça zorlaşmakta ve insanların karşısına genellikle reklamı olan veya çok popülerler olan YouTube kanalları çıkmakta.

Konuyla ilgili görüşlerinizi, düşüncelerinizi ve sorularınızı aşağıda bulunan yorum bölümümüzden bizlere iletebilirsiniz. Ayrıca popüler hizmetin premium sürümü hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız YouTube premium nedir sorusu dahil olmak üzere bazı soruları yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR