Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları

Youtube'da hangi kanalları takip etmeliyim diye soruyorsanız sizler için ufkunuzu açacak takip edilmesi gereken YouTube kanallarını derledik.

2005 Yılında hayatımıza giren YouTube, ilerleyen yıllarda milyonlarca kullanıcının uğrak noktası oldu. Binlerce YouTube kanalı arasında en iyi YouTube kanallarını bulmak bir süre sonra oldukça zorlaşmakta ve insanların karşısına genellikle reklamı olan veya çok popülerler olan YouTube kanalları çıkmakta.

Bu noktada insanlar hangi YouTube kanallarını takip etmeliyim? Diye sorular sormakta. Bizde sizler için mutlaka takip edilmesi gereken YouTube kanallarını derledik. Peki, ufkunuzu açacak takip edilmesi gereken YouTube kanalları neler? Gelin birlikte bakalım. 

İçindekiler [Gizle]

Türk YouTube Gezgin/Seyahat Kanalları

  • Emre Durmuş
  • Rotasız Seyyah
  • YırtıkPantolon
  • Birhayalinpeşinde

Emre Durmuş

Dünya üzerinde birçok ülkenin pazarlarını kültürlerini tanımak istiyorsanız ve bunun için bir YouTube kanalı arıyorsanız bu kanala bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 60'dan fazla ülkeyi gezen Emre Durmuş, aynı zamanda dünyayı gezmek isteyen insanların öncüsü oluyor.

Rotasız Seyyah

Samsun doğumlu Mehmet Genç, 2010 yılında dünyayı gezmeye başladı. Seyahat ettiği ülkelerden video ve fotoğraf çeken Mehmet Genç, birçok kişi tarafından Rotasız Seyyah olarak biliniyor. Takipçilerini gerek helikopter ile kanyonları tanıtırken gerek Pakistan'daki silah üretim yerlerine götürüyor.

YırtıkPantolon

Seyehat videosu izlemek isterken aynı zamanda biraz heyecan arıyorsanız YırtıkPantolon kanalına bir göz atmalısınız. Kendisi dünya üzerindeki birçok ülkeyi gezerken aynı zamanda küçük aksiyon dolu maceraları da izleyicilerle paylaşıyor. Kendisi dünya üzerindeki tüm ülkeleri ziyaret etmeyi hedefliyor.

Birhayalinpeşinde

80'den fazla ülkeyi ziyaret eden Deniz, yaşadığı deneyimleri izleyicileriyle paylaşmakta. Birçok ülkenin kültürünü ve yaşantısını tanımak isteyenler için göz atacağı seyahat kanallarından biri.

Yeni Yerler Keşfedebileceğiniz En İyi 9 Seyahat Uygulaması
LİSTELER

Yeni Yerler Keşfedebileceğiniz En İyi 9 Seyahat Uygulaması

Yolculuk yapmaktan keyif alan kişiler için seyahat uygulamaları oldukça kullanışlıdır çünkü bu hizmetler, gezi sürecini daha kolay hâle getirir.

En İyi YouTube Oyun Kanalları

  • Can Sungur ve Yakın Evren
  • PintiPanda TV
  • Enis Kirazoglu
  • PqueeN

Can Sungur ve Yakın Evren

Uzun yıllardır oyun camiasında olan Can Sungur, oyun severlerin ortak buluşma noktası olmakta. Birçok oyun türünün oynandığı kanalda gündem, film ve dizi gibi sohbetlerde yapılmaktadır. Ayrıca birbirinden ilginç oyunları deneyen Can Sungur ve Yakın Evren, uzun zamandır sahip olduğu deneyimiyle oyunlara yapıcı bir eleştiriler yapabilen bir YouTube kanalıdır.

PintiPanda TV

Milyonlarca seveni olan PintiPanda, hikayeli oyunlar denilince akla gelen ilk YouTube kanalları arasında yer almaktadır. Şimdiye kadar birçok oyunu oynamış olan PintiPanda kendisini 6 yaşındaki bir kız çocuğunun çığlık atması gibi eğlenceli olarak tanımlamaktadır.

Enis Kirazoglu

Yeni bir oyun çıktığı zaman akla gelen ilk YouTube kanallarından biri olan Enis Kirazoğlu, şimdiye kadar birçok oyun üzerinde incelemesi bulunan Enisin oyunlar hakkındaki düşünceleri oldukça merak edilmektedir.

PqueeN

Yayınların eğlenceli ve tatlı geçmesini isteyen izleyiciler Pqueen kanalını ziyaret etmektedir. Eğlenceli YouTube kanalı istiyorsanız PqueeN kanalına bir göz atabilirsiniz.

En İyi Savaş Oyunları
OYUN

En İyi Savaş Oyunları

İnsanlık var olduğundan bugüne birçok savaş meydana geldi. Bu savaşlar arkalarında birçok iz bıraktı. Savaşların ardından birçok kitap, film ve oyunda beraberinde geldi.

Ders Çalışmak ve Rahatlamak İsteyenler İçin YouTube Kanalları

  • BGM channel
  • Chillop Music
  • InYourchill

BGM channel

Bilgisayar başında çalışmak isteyen ancak bir yandan da güzel bir şeyler dinlemek isteyen kullanıcıları da düşündük ve çalışma ortamınıza eşlik edebilecek YouTube kanallarını derledik. BGM channel ile birçok müzik türünü bilgisayar başında çalışırken dinleyebilirsiniz. 

Chillop Music

Ders çalışırken düşük bir sesle birlikte müzik dinlemek isteyenlerin tercih edebileceği YouTube kanalı Chillop Music, şimdiye kadar milyonlarca kullanıcının adresi oldu. Siz de ders çalışırken hem müzik dinlemek hem de yeni insanlarla tanışmak istiyorsanız bu kanalı ziyaret edebilirsiniz.

InYourchill

Geceleri yoğun çalışma temposunda düşük bir ses tonu istiyorsanız InYourChill kanalını ziyaret edebilirsiniz. Birçok kişinin uğrak noktası olan YouTube kanalı gece çalışırken sizi biraz olsun keyif verebilecek rahatlatıcı müzikler sunuyor.

İnternetteki En İyi Rahatlatıcı Video Olmaya Aday Video
İNTERNET

İnternetteki En İyi Rahatlatıcı Video Olmaya Aday Video

İnternette en rahatlatıcı video olmaya aday bir video yayınlandı. Soğuk havalar ile birlikte sabun köpüğünün donmasını gösteren video çekildi.

En İyi Türk YouTube Bilim Kanalları

  • Evrim Ağacı
  • Gelecek Bilimde
  • Hypatia Bilim
  • Bebar Bilim
  • Kozmik Anafor
  • Dr Umut Yildiz (Tek Çare Uzay)

Evrim Ağacı

Evrim meraklıları ve birçok bilimsel soruya cevap arayanların Evrim Ağacı kanalına bir göz atmanızı söyleyebiliriz. Ayrıca birçok bilimsel makalenin bulunduğu web sitesi sayesinde bilimsel kaynaklı makaleler okuyabilir hatta sizde bilime katkı yapmak istiyorsanız kendi makalenizi yayınlayabilirsiniz.

Gelecek Bilimde

Bilim severler için eğlenceli içerikler hazırlayan Gelecek Bilimde, 40'tan fazla gönüllü bir ekibin çalışmasıyla içerikler üretmektedir. Binlerce kişiye Türkiye'de bilimi sevdirmeye ve öğretmeyi amaçlıyor. Diğer bilim kanallarından ayrı olarak birçok kategoride içerik üretiyor. Bunlardan bazıları: cinsel sağlık, uzay, psikoloji. Aynı zamanda birçok ünlü bilim insanını yayınlarında konuk etmektedirler.  

Hypatia Bilim

Kısa kısa bilim öğrenmek isteyenler için en iyi bilimsel YouTube kanallarından olan Hypatia Bilim, birçok ilginç bilimsel soruya cevap vermektedir. Eğer kısa ve öz bir şekilde bilim öğrenmek istiyorsanız Hypatia Bilim'e bir göz atmanızı tavsiye edebiliriz.

Bebar Bilim

Evreni keşfetmek istiyorsanız ve uzay hakkında merak ettiğiniz sorulara cevap arıyorsanız Bebar Bilim'e göz atabilirsiniz. Yatarken dinlenebilecek bilimsel sohbet tarzında anlatımlarla kendinizi bir bilim meraklısı olarak bulabilirsiniz.

Kozmik Anafor

Uzay ve evren hakkındaki sorularınıza cevap bulabileceğiniz YouTube kanalı Kozmik Anafor, birçok soruya cevap vermekte ve hiç bilmeyenlerin bile anlayabileceği bir dille konuşmakta.

Dr Umut Yildiz (Tek Çare Uzay)

NASA'da astrofizikçi olarak görev yapan Umut Yıldız, aynı zamanda kendi YouTube kanalında uzay ve evren hakkındaki hemen hemen her soruya yanıt vermekte. Uzay meraklılarına eğlenceli yayınlar yapmaktadır. En iyi Türk YouTube bilim kanallarından olan Tek Çare Uzaysa neredeyse her hafta canlı yayınlar yapmakta izleyicilerin sorularını yanıtlamaktadır. 

Bilim Kurgu Hayranlarına Özel: En İyi Bilim Kurgu Filmleri
Sinema

Bilim Kurgu Hayranlarına Özel: En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu, sinema dünyasının en popüler türlerinden biridir. Dolayısıyla günümüzde bu türde çok sayıda yapım bulunuyor.

YouTube Tarih Kanalları

  • Tarih Obası
  • OMNIBUS

Tarih Obası

Tarihçi olan Ceren Sungur, birbirinden ilginç hikayeleri takipçileriyle paylaşırken aynı zamanda tarih hakkında insanları bilgilendirmektedir. Masallar, destanlar ve tarih hakkında merak ettiğiniz birçok soruya cevap bulabileceğiniz Tarih Obası kanalında, canlı yayınlar sayesinde birçok izleyici eş zamanlı sohbet edebilmektedir. Ayrıca Ceren Sungur, zaman zaman eşinin kanalında (Can Sungur ve Yakın Evren) oyunlar oynamaktadır. 

OMNIBUS

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar olan Emrah Safa Gürkan, aynı zamanda içerikler üreterek insanların sorularını cevaplamakta ve tarih hakkında bilgilendirmektedir. En iyi YouTube tarih kanallarından olan OMNIBUS'a bir göz atabilirsiniz.

Tarihte En Çok Cinayet İşleyen 5 Seri Katil
İNTERNET

Tarihte En Çok Cinayet İşleyen 5 Seri Katil

Cinayet işleyen birçok kişi bulunmakta, bu kişiler arasında 3'ten fazla cinayet işleyen ve bunu belirli bir aralıklarla yapan kişilere seri katil denmektedir.

En İyi YouTube Teknoloji Kanalları

  • Tamindir
  • Ekin Kollama
  • Barış Özcan
  • Tasarımcı Dayı
  • Mesut Çevik
  • Ozancan Kubilay

Tamindir

2004 Yılında hayatımıza giren Tamindir, 2012 yılında takipçileriyle YouTube'da buluştu. Birçok inceleme ve tanıtım videolarıyla en iyi teknoloji YouTube kanalları arasında yer alan Tamindir, özgün videolarla 50 milyona yakın izlenmeye sahip.  Aynı zamanda birçok oyunun incelemesini bulabileceğiniz Tamindir'de birçok oyun ve teknolojik ürün konusunda yapıcı eleştiriler bulabilirsiniz.

Ekin Kollama

Teknolojiye atarlanan adam olarakta bilinen Ekin Kollama, kendi YouTube kanalında teknolojik ürünleri detaylı bir şekilde incelemekte ve takipçileriyle paylaşmaktadır.

Barış Özcan

Bilim ve teknoloji YouTube kanalı denilince akla gelen Barış Özcan, uzun yıllardır birçok konuda video çekmektedir. 500 Milyondan fazla izleyicisi bulunan Barış Özcan'ın hikayeli bir şekilde anlatımıyla videoları milyonlarca izleyiciye ulaşmıştır.

Tasarımcı Dayı

Grafik tasarım ve teknoloji kanalları arasında en iyilerinden biri de Tasarımcı Dayı'dır. 100 Milyondan fazla izleyicisi olan Tasarımcı Dayı aynı zamanda internet üzerindeki sahte haber ve videoları teyit ederek yayınlamaktadır.

Mesut Çevik

Milyonların takip ettiği en iyi teknoloji YouTube kanallarından biri de Mesut Çevik'in kanalıdır. 

Ozancan Kubilay

Uzun yıllardır bilişim sektöründe bulunan Ozancan, yüzlerce teknoloji haberiyle takipçilerinin karşısına çıktı. Uzun bir süre Tamindir'de görev alan Ozancan, bir süre sonra takipçileriyle kendi kanalında buluştu. Ayrıca kendisinin ufakta olsa dizi sektöründe oyunculukları bulunmakta.

Teknoloji Nedir, Teknolojinin Yararları Nelerdir?
İNTERNET

Teknoloji Nedir, Teknolojinin Yararları Nelerdir?

Bilgisayar ve telefonların gelişmesiyle birlikte yeni bir çağ başlandı ve adına teknoloji denildi. Ancak birçok insanın yanıldığı bir konuysa teknolojinin yeni değil, tarihin çok eskilerine kadar dayanmasıdır.

Bonus: Birbirinden İlginç ve Kaliteli İçerikler Üreten YouTube Kanalları

  • Kerem Gök
  • Post42
  • Uras Benlioğlu
  • Teyit
  • İlkay Zaman
  • Basfi ile Deneysel Bilim
  • 32. Gün Arşivi
  • TRT Arşiv
  • Chaby Han

Kerem Gök

Soğuk savaş yıllarını ve birbirinden ilginç tarihi olayları merak ediyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken YouTube kanallarından biri de Kerem Gök'tür. Kendisi şimdiye kadar dünyada ve Türkiye'deki birçok uçak kazası ve tarihi olayları incelemiştir. Ayrıca soğuk savaş yıllarından kalan Sovyet ülkelerini ziyaret etmekte ve o yıllardan kalan eserleri takipçileriyle paylaşmaktadır. 

Post42

YouTube eğlence kanalları arasında yer alan en iyi kanallardan biri de Post42'dir. Kendilerine birçok ünlü konuk olmakta ve konuklarla birlikte soğuk espiri yarışmaları düzenlemektedirler. 

Uras Benlioğlu

Milyonlarca izleyicinin en sevdiği YouTube kanallarından olan Uras Benlioğlu, kanalında şimdiye kadar birçok ürün incelemesi ve deneyler yapmaktadır. 

Teyit

İnternet üzerinde birçok sahte, yalan ve çarpıtılmış haber bulunmaktadır. Bu haberlerin kimileri toplumsal olaylara neden olmaktadır. Eğer internet üzerindeki bir haberin doğru olup olmadığını teyitlemek istiyorsanız bu YouTube kanalı tam size göre. Birçok haberin doğruluğunu teyit eden Teyitaynı zamanda kendi web sitesinde birçok makale bulundurmaktadır. 

İlkay Zaman

Amerika'daki hayatın nasıl olduğunu merak eden takipçilerimizi İlkay Zaman kanalına göz atmalarını tavsiye edebiliriz. Birçok video bulunan bu kanalda Amerikan hayatı konusunda eğlenceli ve bilgilendirici videolar bulunmaktadır.

Basfi ile Deneysel Bilim

Hepimiz küçükken kimyager olmak isterdi. Basfi ile Deneysel Bilim kanalı eğlenceli ve bilgilendirici videolarla küçükken olmak istediğiniz mesleğin hayalini gerçekleştiriyor.

32. Gün Arşivi

Eskiden Türkiye'de hangi olayların gerçekleştiğini ve neden gerçekleştiğini merak ediyorsanız. 32. Gün Arşivine göz atmanızı tavsiye ederiz. Türkiye'deki birçok olayı belgesel tarzında anlatan kanal genellikle Mehmet Ali Birand'ın sunumuyla gerçekleşiyor. YouTube gazeteci kanalları arasında belki de ilk sıralarda 32.Gün Arşivi yer almaktadır.

TRT Arşiv

Türkiye'nin ilk televizyon kanalı olan TRT, geçmişte hangi yayınları yaptı? Geçmişte insanlar neler izliyordu merak ediyorsanız ziyaret edebileceğiniz bilgilendirici YouTube kanalları arasında yer almaktadır.

Chaby Han

Bir Koreli'nin ülkemizdeki yaşantısı nasıl olur? Diye merak ediyorsanız Chaby Han kanalını ziyaret edebilirsiniz. Eğlenceli ve bir o kadar komik videoların bulunduğu bu kanalda, Kore kültürü hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor.

Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler
İNTERNET

Ölmeden Önce Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmler

Dünya üzerinde birçok film çıktı, ancak bu filmlerin bazıları çıktıkları yıllarla kalmayıp günümüze kadar geldi.

Bu içeriğimizde en iyi Türk YouTube kanalları hangileri? Sizler için derlemiş olduk. Sizler hangi YouTube kanallarının bu listede yer almasını isterdiniz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR