Google’un Evlerimizi Dinlediği İddiası Ortalığı Karıştırdı

Google’ın bilgisayar kullanıcılarını istem dışı yüklenen küçük bir modül ile dinlediği iddia ediliyor.

Google’un Evlerimizi Dinlediği İddiası Ortalığı Karıştırdı

Google’ın uygulama geliştiricilerinin oluşturduğu açık kaynak kodlu Chromium uygulamasının, bilgisayarların mikrofonlarını kullanarak odaları dinlediği iddiası ortaya atıldı.

Google’ın bilgisayar kullanıcılarını istem dışı yüklenen küçük bir modül ile dinlediği iddia ediliyor. Açık kaynak geliştiricileri tarafından ortaya atılan bu iddia, Google Chrome için kullanılan açık kaynak yazılımı Chromium’a, kullanıcılarının seslerini otomatik olarak kaydeden bir kod eklendiğini öne sürüyor.

İddiayı ortaya atan uygulama geliştiricileri, Chrome’un Google Now dışında da dinleme yeteneğine sahip, arka planda çalışan bir uygulamasını keşfettiklerini savunuyorlar. Bildiğiniz gibi, Google Now kullanıcılardan komut almak için aksi ayarlanmadıkça, hep beklemede kalabiliyor. Ancak, geliştiriciler Chromium koduna gömülmüş bir kod parçacığının, kullanıcı izni olmadan aktive olduğunu iddia ediyorlar.

İsveç Korsan Partisi kurucularından Rick Falkvinge şahsi bloğunda, Google’ın kodunun kullanıcıya danışmadan bir “kara kutu” yazılımı indirdiğini ve bu yazılım vasıtasıyla PC ya da dizüstü mikrofonlarını açarak cihazların bulunduğu mekanı dinlediğini yazdı.

Bu iddialara Google hemen yanıt verdi. Google ilk olarak hemen "dinleme" iddiasını yalanladı. Ardından, Google uygulama geliştiricileri sözcüsü,  Chromium’un bir Google ürünü olmadığını, bir ürün gibi dağıtılmadığını ve açık kaynak politikalarıyla uyumlu olduğunun garantisinin asla verilmediğini belirtti.

Yani bu durum, Google'dan bir şey istersek yüksek sesle söylememizin yeteceği anlamına gelmiyordur umarız.

Rusya, Google ve Facebook'u Sınırları Dahilinde Erişime Engellemekle Tehdit Etti

Dünya Hacker Günü Kutlandı, İnternet Korsanları Güvenlik Dersi Verdi

CIA'e Bağlı Bir Birim Tüm Facebook Sohbetlerini Tarıyor

YORUMLAR