Anonymous BM'ye Saldırdı Yetkililerin Telefon Numaralarını ve Şifrelerini Ele Geçirdi

Anonymous Birleşmiş Milletlerin veri tabanlarına bir saldırı düzenledi, bin kişinin bilgilerini.

Anonymous BM'ye Saldırdı Yetkililerin Telefon Numaralarını ve Şifrelerini Ele Geçirdi

Anonymous Birleşmiş Milletlerin veri tabanlarına bir saldırı düzenledi. Bu saldırının ardından da BM'nin tüylerini ürperten açıklama gecikmedi.

Dünyanın en radikal siber saldırı grubu Anonymous, Paris İklim Konferansı sırasında binden fazla BM yetkilisinin kişisel bilgilerini ele geçirdiğini açıkladı. Anonymous, bu hareketini Mart ayındaki protestolar sırasındaki tutuklanan göstericileri karşı bir tepki olarak yapıtığını da eylem bildirisinin altında not olarak belirtti. Anonymous bu açıklamayla birlikte 1415 BM yetkilisinin kişisel bilgilerini de bir web sitesinde yayınlamakta bir beis görmedi.

Birçok ülkeden gelen yetkililer ve BM yöneticileri doğal olarak bu olayda sonra şok yaşadılar. Siber güvenlik uzmanları hemen hareket geçti ancak iş işten geçmişti. Uzmanlara göre Anonymous hackerlerin SQL veri tabanı altyapısının açıklarından faydalandığını düşünüyorlar.

Geçtiğimiz Paris'te yapılan protestolarda Fransız polisi göstericilere çok sert davranmıştı. Anonymous'un bu sert otorite tutumuna karşı BM'i hedef alması da oldukça ironik olmuş. 

Anonymous İngiliz Hükümetine Savaş Açtı

Anonymous Savaş Açtığı IŞİD'e Acımadı

Anonymous IŞİD'i Bu Sefer Viagra Reklamıyla Trolledi!

YORUMLAR