Britney Spears'ın Instagram Hesabında Malware Tespit Edildi

Ünlü siber güvenlik şirketi ESET, Instagram üzerinde başlattığı bir kötücül yazılım operasyonunun ünlü sanatçı Britney Spears'a kadar uzandığını iddia etti. Sanatçının Instagram hesabında yer alan bazı kodlanmış mesajların, Rus Turla hacker grubunun kull

Britney Spears'ın Instagram Hesabında Malware Tespit Edildi

Ünlü siber güvenlik şirketi ESET, Instagram üzerinde başlattığı bir kötücül yazılım operasyonunun ünlü sanatçı Britney Spears'a kadar uzandığını iddia etti. Sanatçının Instagram hesabında yer alan bazı kodlanmış mesajların, Rus Turla hacker grubunun kullandığı sunuculardan geldiği belirlendi.

Yapılan derin araştırmalar sonucunda, Rus siber korsanların, bu sefer Britney Spears'ın Instagram hesabında oldukça zararlı bir malware operasyonunu gizledikleri ortaya çıkarıldı. Slovak hükümetinin, diplomatlarının ve askeri tesislerinin hedef alındığı bazı siber saldırıların sorumlusu olarak gösterilen Rus hacker grubu casusluk yaptığı ünlü Rus korsanlarının bir çetesi Turla'nın gizlenmiş bazı kodlarına, Britney Spears Instagram hesabında da rastlandı. Ars Technica'nın raporlarına göre, Turla son olarak 2014 yılında, birtakım Doğu Avrupa ülkelerindeki büyükelçiliklerinin ve hükümetlerinin internet sistemlerine sızdırdığı Wipbot Windows zararlı yazılımının da sorumlusu olarak tanınıyor.

ESET güvenlik şirketi bu durumu Şubat ayında tespit etmiş, yetkililer ve uzmanlar hesapta saptanan kod parçacıklarının hacker grubunun yeni bir operasyon başlatmak için bir dizi mini operasyon olabileceğini düşünüyorlar.

Hackerlar Sony Twitter Sayfasını Ele Geçirip Britney Spears'i Öldürdü

Tarihin Gördüğü En Absürt Hacker Saldırıları

YORUMLAR