Corsair Dünyanın En Hızlı Ram Kitini Tanıttı

Corsair dünyanın en hızlı Ram kiti Vengeance Extreme'yi tanıttı

Corsair Dünyanın En Hızlı Ram Kitini Tanıttı

Dünyanın lider bilgisayar donanımı üreticilerinden Corsair, dünyanın en hızlı ram bellek kitini tanıttı. Corsair'in Vengeance Extreme olarak adlandırdığı kit 2 adet 4GB boyutundaki DDR3 ram modülünden oluşuyor. Toplamda 8GB olan kit 3.000 MHZ hıza çıkabiliyor. Mevcut DDR3 teknolojisinin standart hızının 1333 MHZ olduğunu düşünürsek bu gerçekten etkileyici bir rakam.

Corsair yöneticilerinden Thi La yeni ürünleri hakkında şu sözleri söylüyor:

"Biz, meraklılara ve hızaştırma ile uğraşan kullanıcılara PC performans sınırlarını zorlama konusunda yardımcı olmaya odaklıyız."

La, konuşmasında Vengeance Extreme ile ilgili detayları açıklarken bu ram belleklerin nasıl üretildiğine de değiniyor. La'nın sözlerine göre gerçekten zorlu bir üretim sürecinden geçtikten sonra el ile seçilen özel bellekler Vengeance Extreme adını alabiliyor. 4 aşamalı üretim sürecinin her aşaması Corsair mühendisleri tarafından birebir gözleniyor. Bu test süreci sonucunda her 50 üründen 1 tanesine yeşil ışık yakılıyor.

Bu sıkı üretim testlerinin amacı ise yeterli dayanıklılığa ve kararlılığa sahip olmayan ürünleri eleyebilmek. Seçilen ram bellekler şu an için özel Kingpin soğutma sistemiyle beraber sunuluyor. Sıvı nitrojenle desteklendiğinde bu soğutma sistemi kitin 3000 MHZ üzerindeki hızlarda da çalışmasını sağlıyor.

Kitin gecikme rakamları ise şu şekilde: 1.65V üzerinde 12-14-14-36. Kitin yurtdışı satış fiyatı 750 $ olarak listelenmiş.

Seagate 2 Milyarıncı Hard Diski Sattı ve Bir İlki Başardı

YORUMLAR