Crysis Kalitesinde Free to Play Oyunlar Gelebilir

Crysis Kalitesinde Free to Play Oyunlar Gelebilir

Crysis Kalitesinde Free to Play Oyunlar Gelebilir

Crytek’in önemli isimlerinden Cevat Yerli gelecek nesil için konuştu. Bu aralar gündeme yaptığı açıklamalar ve yorumlar ile gelen Crytek yine bir tartışmanın fitilini ateşledi. PC platformuna verdiği büyük önemi hemen her zeminde dile getiren Crytek yine PC oyuncularının yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu.

Crytek’in kurucularından olan Cevat Yerli PC oyuncularının gelecek neslin konsollarından korkmamasını söyledi. Cevat Yerli E3 2012’te verdiği bir röportajda PC oyuncuları için şu kelimeleri kullandı; “ PC oyuncuları asla gelecek nesil konsollardan çekinmemeli, gelecek nesil konsollar her ne kadar gelişen teknoloji ile beklentileri yükseltse de PC oyunculuğunun yeri ve önemi her zaman farklı olacaktır. PC Oyunculuğu ve PC platformu her zaman göz önünde bulunuyor ve sürekli yeniliklere açık bir platform. “ PC platformunun yenilikçi olduğundan bahseden Cevat Yerli buna en büyük örnek olarak Free to Play oyunlarını gösterdi ve Free to Play piyasasına kendilerinin de yöneleceğini söyledi.

Şimdiye kadar piyasaya çıkmış bütün Free to Play oyunlar çok iyi oyunlar değil bu bir gerçek. Yapımcılar hazırladıkları birinci sınıf oyunlardansa daha geri planda kalan yapımlarına Free to Play ibaresi getiriyor. Cevat Yerli gelecek yıllar içinde yapacakları birinci sınıf oyunlarına Free to Play ibaresi kazandıracaklarını ve bunun büyük bir risk olduğu ancak bu piyasanın lideri olabileceklerini iddia etti.

Free to Play anlayışını çok daha farklı boyutlara taşıma niyetinde olan Cevat Yerli bu konuda çok istekli ve piyasanın lideri konumunda olmayı hedefliyor. Bakalım ilerde Crysis kalitesinde Free to Play oyunlar görebilecek miyiz?


YORUMLAR