Facebook Home ve HTC First Birlikte Tanıtıldı

Facebook, bu akşam gerçekleştirdiği basın toplantısıyla, mobil kullanıcılarını kendi sosyal ağında tutmayı amaçlayan, Android için “Home” arayüzünü (launcher) tanıttı.

Facebook Home ve HTC First Birlikte Tanıtıldı


Facebook, bu akşam gerçekleştirdiği basın toplantısıyla, mobil kullanıcılarını kendi sosyal ağında tutmayı amaçlayan, Android için “Home” arayüzünü (launcher) tanıttı.

Facebook Home, Android telefonunuzun ana sayfası haline gelen bir sosyal ağ uygulamaları ailesini içermekte. Home ile cihazın ana ekranı bu ara yüzü giymiş oluyor ya da telefonunuzun haber kaynağının zengin bir versiyonuna kavuşuyor. Home aynı zamanda “Chat Heads” diye tanımlanan ve arkadaşlarınızın resimlerinin öne çıktığı bir mesajlaşma versiyonu getiriyor ki bu, renkli bildirimlerle tamamlanmış olan bir kullanım sunmakta.  

CEO Mark Zuckerberg bu arayüzü şöyle tanıttı: “Biz bir telefon üretmiyoruz ya da bir işletim sistemi oluşturmuyoruz. Biz sıradan bir uygulamadan daha derin bir şey yaratıyoruz. Bugün telefonlar insanların etrafında tasarlanıyor; uygulamaların etrafında değil.”

Facebook Home’dan kısaca bahsedecek olursak, bunun, Android cihazlar için tasarlanan bir arayüz yani launcher görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Home’u kullanırken arkadaşınızdan bir mesaj aldığınızda hemen açık olan bir uygulamanın üstünde arkadaşınızın resmi görüntüleniyor ve buradan ona cevap yazabiliyorsunuz. Böylece kullanmakta olduğunuz uygulamayı kapatmanıza gerek kalmıyor. Aynı şekilde arkadaşlarınızın fotoğraflarını izlerken çift tıklamayla beğenebiliyor, hızlıca yorum yazabiliyorsunuz. Home, telefonunuzda Facebook kullanımını oldukça değiştiriyor, kolaylaştırıyor ve zevkli hale getiriyor. Ayrıca tabletlerde de kullanılabiliyor.

12 Nisan’da Google Play’den indirilebileceği söylenen Facebook Home sadece HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S3, Samsung Glaxy S4 ve Samsung Galaxy Note 2 cihazlarında kullanılabilecek. Tabletler için kullanılan Facebook Home sürümü içinse birkaç aylık bir hazırlık olacağı belirtildi.

Facebook, basın etkinliğinin sonlarına doğru bir sürpriz yaptı ve HTC First adlı yeni akıllı telefonunu tanıttı.

Akıllı telefon üreticisi HTC ile ortak üretilen cihaz, Facebook Home arayüzünü barındırmakta. Android sürümü ve donanım açısından kullanıcıya pek fazla yenilik vadetmeyen bu telefon, çift çekirdekli Snapdragon 400 işlemci, 4.3 inç ekran ve Android 4.1 Jelly Bean barındırmakta.

Ayrıca bu cihaz, Instagram’ı yüklenmiş olarak kullanıcıya ulaşan ilk akıllı telefon olacak. HTC First’ün AT&T’nin 4G LTE veri ağına bağlantı taşıması ve 12 Nisan’da bu şirket aracılığıyla $99.99’a satışa çıkarılacağı bilgisi verildi.

Facebook Home Tanıtım Videosu
MOBİL

Facebook Home Tanıtım Videosu

Facebook, Facebook Home isimli mobil arayüz yazılımını tanıttı. HTC First isimli yeni akıllı telefonun da tanıtıldığı etkinlikte yazılımın özelliklerine dair bilgiler verildi.

ASUS Transformer Pad Infinity İçin Android 4.2 Güncellemesi Çıktı

YORUMLAR