Facebook Messenger ve WhatsApp Messenger Birleşiyor!

Facebook Messenger ve WhatsApp Messenger birleşiyor. Yeni tespit edilen bir özelliğe göre Facebook, uygulamaları birleştirme çalışmalarına hızla devam ediyor.

Sosyal medya devi, Facebook Messenger ile WhatsApp Messenger'ı birleştirmek için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Alessandro Paluzzi'nin paylaşmış olduğu yeni bilgilere göre Messenger üzerinden WhatsApp'taki bir arkadaşınıza mesaj atmanız inanılmaz kolay bir hal alıyor.

Sosyal medya uygulamalarını ve diğer çevrim içi hizmetlerini birbirlerine bağlı bir şekilde yönetmeye devam etmek isteyen Facebook özellikle son yıllarda attığı adımlarla isteğini gerçekleştirmenin yollarını bulmaya çalışıyor.

Sosyal medya devi, bir süre önce Facebook'un ana sosyal medya platformuna bağlı mesajlaşma hizmeti ile satın aldığı sosyal medya platformunun direkt mesajlaşma bölümünü birbirine entegreli bir şekilde çalışmasını sağlamıştı.

Sosyal medya kullanıcıları yeni özellik, Instagram'ın direkt mesajlar bölümünden Facebook kullanan arkadaşları ile istediği kadar sohbet etmesine olanak sağlamış ve bunu yapmak için Facebook'un mesajlaşma uygulamasına kullanmasına gerek bırakmamıştı.

Sosyal medya platformlarının mesajlaşma hizmetlerini entegreli bir biçimde kullanmak tamamen isteğe bağlı olmakla beraber kullanıcılar dilediği zaman etkinleştirebiliyor. Sosyal medya kullanıcılarına büyük kolaylık sunan entegrasyon özelliğine WhatsApp'ın da dahil olup olmayacağı akıllarda bir soru işareti olmuştu.

Facebook Messenger ve WhatsApp Messenger Entegrasyonu Geliyor

Facebook aslında uzun bir süreden beri Instagram, Messenger ve WhatsApp'ın bir arada kullanılmasını sağlayacak özelliği kullanıma sunmak istiyor. Yakın bir zamanda gerçekleşen Instagram ve Facebook Messenger entegrasyonuna şimdi de WhatsApp Messenger dahil oluyor.

WABetaInfo'nun aktardığı bilgilere göre Alessandro Paluzzi, Facebook'un mesajlaşma uygulamasında önemli bir değişiklik tespit etti. Bu değişiklik, uygulamadan ayrılmadan WhatsApp'taki birine mesaj göndermeyi sağlıyor.

Facebook ile WhatsApp'ı bir arada kullanmanın hala mümkün olmadığını belirtelim. Paluzzi, özelliği ortaya çıkarmak için tersine mühendislik yöntemini kullandı ancak Facebook'un özellik ile ilgili çalışmaları devam ediyor. İki uygulama arasındaki bağlantı henüz kurulmamış olsa da bu yakın bir zamanda gerçekleşebilir.

Bu özelliğin tamamen isteğe bağlı olacağını da hatırlatalım. Şu an Instagram ve Facebook bağlantısını nasıl devre dışı bırakabiliyorsanız WhatsApp ile Facebook bağlantısını da devre dışı bırakabilecek veya etkinleştirebileceksiniz.

WhatsApp hesabınızı Facebook'a bağlamayı kabul etmeseniz dahi WhatsApp hizmetini herhangi bir sınırlama olmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Facebook'un mesajlaşma uygulamasındaki emojilerle tepki özelliği de WhatsApp'a gelebilir.

Instagram Beğeni Gizleme Özelliği Geliyor!
SOSYAL MEDYA

Instagram Beğeni Gizleme Özelliği Geliyor!

Instagram beğeni gizleme üzerinde çalışıyor. Görüntü tabanlı sosyal medya platformu, beğeni gizleme özelliğini test edecek.

YORUMLAR