Google, 2015'in En Çok Arananlarını Paylaştı

Google, 2015'in en çok arananlarını listeledi. İşte bu sene en çok aradığımız ünlüler, şarkılar, dizi ve tv programları.

Google, 2015'in En Çok Arananlarını Paylaştı

Arama motoru devi Google, 2015 yılının en çok arananlarını A Year in Search başlığıyla paylaştı. Bu sene dünya genelinde Google üzerinden gerçekleştirilen popüler aramalar farklı kategorilere ayrılmış. Peki Türk kullanıcı olarak en çok hangi kişiyi merak ettik, en çok hangi dizi ve televziyon programlarına ulaşmak istedik, en çok dinlemek istediğimiz müzikler neler oldu? Google Türkiye’nin 2015 raporunun detayları haberimizde.

Yeni yıla girmemize iki hafta gibi oldukça kısa bir süre kaldı ve şirketler 2015 raporlarını şimdiden sundular. İnternette aradığımız içeriğe en hızlı yoldan ulaşmamızı sağlayan Google, A Year in Search başlığıyla 2015’i özet geçen bir video yayınladı ve en popüler arama ve trendleri bizlerle paylaştı. Google Türkiye’nin raporunu geçmeden küresel sonuçları söylememiz gerekirse; Bu yılın en fazla araması 897 milyondan fazla aramayla Paris terör saldırıları olmuş. Dünya genelinde büyük yankı uyandıran olaydan sonra en çok aramayı 496 milyon aramayla 87. Oscar ödülleri izliyor. Geçtiğimiz günlerde vizyona giren Star Wars (Yıldız Savaşları) filmi 155 milyondan fazla kez aranmış. Bir ara sosyal medyada tartışma yaratan, kimine göre beyaz-altın, kimine göre siyah-mavi renkte görünen elbise için 73 milyon aramanın gerçekleştirilmesi de dikkat çekici.

Peki Türkiye’de öne çıkan dizi, televizyon programları, şarkılar, en çok yapılan aramalar neler?

Dizi Kişi TV Programları Yükselen Genel Aramalar Şarkı
Kiralık Aşk Özgecan Aslan Survivor All Star Seçim Sonuçları Bangır Bangır
Poyraz Karayel Hande Erçel İşte Benim Stilim LYS Sonuçları Gül Rengi
Çilek Kokusu Mutlu Kaya Nurselin Mutfağı Charlie Hebdo Yıllarım Gitti
Aşk Yeniden Seren Şirince Harika Kanatlar Fifa 16 Sen
Güneşin Kızları Ankaralı Namık Evleneceksen Gel Elbise ne renk? Gel
Acil Aşk Aranıyor Zeki Alasya Ütopya

Saatler ne zaman geri alınacak

İstersen
İnadına Aşk Demba Ba Miss Turkey 2015 Koalisyon Balım
Kırgın Çiçekler Elçin Sangu Rising Star Suruç Olan var Olmayan var
Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Erol Büyükburç Arda'nın Mutfağı Domuz Gribi Belirtileri Gölge
Kara Ekmek Sertaç Boztepe TEOG İlle de Aşk

YORUMLAR