Her 4 Telefondan 3'ü Android

Günümüzde birçoğumuz tarafından vazgeçilmez hale gelen akıllı telefonlardan siz hangisini tercih ediyorsunuz? Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir araştırma firmasının akıllı cihazlar üzerine hazırladığı bir raporda Android işletim sistemi kullanan ci

Her 4 Telefondan 3'ü Android

Günümüzde birçoğumuz tarafından vazgeçilmez hale gelen akıllı telefonlardan siz hangisini tercih ediyorsunuz? Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir araştırma firmasının akıllı cihazlar üzerine hazırladığı bir raporda Android işletim sistemi kullanan cihazların satış üstünlüğü dikkat çekiyor.

International Data Corporation adlı bir firmanın yaptığı araştırma akıllı telefonlar arasındaki satış rekabetinin liderini gözler önüne seriyor. 2012 yılının son çeyreğine dair yapılan araştırmaya göre Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonların çok daha fazla tercih edildiği dikkat çekiyor. Kısacası akıllı telefon pazarında mutlak bir Android hakimiyeti söz konusu meydana geliyor.

Araştırmaya göre 181 milyon akıllı cihazın 136 milyon tanesi Android işletim sistemini kullanıyor. Bu da her 4 telefondan 3’ünün Android işletim sistemine sahip olduğunu gösteriyor. Buna göre 2012 yılının son çeyreğinde satılan akıllı telefonların %75’i Android cihazlardan oluşuyor. Android’in bu kadar çok satmasının sebebi ise Samsung ve HTC gibi markaların son zamanlarda piyasaya sürmüş olduğu başarılı akıllı telefonları. Samsung’un Galaxy S3’ü olsun, HTC’nin One X modeli olsun Android’in bu pazarda lider olmasına büyük etken.

Öte yandan pazarın diğer söz sahibi konumunda olan iOS ile Apple inanılmaz bir artış yakalamayı başardı. Geçen yıla göre 2 kat daha fazla satmayı başaran Apple’da bende bu pazarda varım diyor. Geçen yıl son çeyrekte 17 milyon adet satan Apple bu yıl bu rakamı 27 milyon yapmayı başardı. Geriye kalan kısım ise Blackberry, Windows Phone ve Symbian yüklü cihazlardan oluşuyor. Blackberry ve Symbian inanılmaz bir şekilde kan kaybetmeye devam ederken Windows Phone’un yükseliş gösterdiği göze çarpıyor. Bakalım gelecekte bizleri nasıl bir rekabet bekliyor. 

YORUMLAR