Huawei 2019 Yılında Gelirini Arttırmayı Başardı

ABD ile yaşadığı rekabetten sonra Huawei ciddi bir gerileme dönemine girdi. Ancak buna rağmen kuruluş çalışmaktan vazgeçmedi ve gelirlerini sürekli olarak artırmaya gayret etti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Huawei, her geçen yıl daha fazla büyüyor. CEO Eric Xu, çalışanlarına gönderdiği yeni yıl mesajında şirketle ilgili gelir durumuna değindi. İşte Huawei ile ilgili önemli haberimizin detayları.

ABD ile yaşadığı rekabetten sonra Huawei ciddi bir gerileme dönemine girdi. Ancak buna rağmen kuruluş çalışmaktan vazgeçmedi ve gelirlerini sürekli olarak artırmaya gayret etti. Görünen o ki bu konuda da başarılı oldu. Huawei CEO’su Eric Xu, çalışanlarının yeni yılını kutlamak için attığı mesajda şirketin net gelirine değindi.

Huawei yasaklara aldırış etmiyor

Eric Xu, attığı mesajda şirketin elde ettiği gelirin 850 milyar Çin yuanı olduğunu söyledi. Bunu dolar kurundan ifade etmek gerekirse, şirket 2019 yılında 122 milyar dolar gelir elde etti.

Huawei şirketin 2019 yılında elde ettiği gelir 2018 yılına göre %8 oranında arttı. Şirket her ne kadar 2019 yılının başında daha fazla gelir hedefi belirlemiş olsa bile, yine de geçen yıla oranla iyi bir rakam olduğunu söylemek mümkün. 

Eric Xu, gönderdiği mesajda, "Elde ettiğimiz rakamlar ilk başta tahmin ettiğimizin altında, yine de işimiz sağlam ve sorunlar karşısında güçlü duruyoruz" dedi. Böylece şirketin hiçbir zaman pes etmeden yoluna devam ettiğini göstermiş oldu. Sizce Huawei, 2020 yılında da gelirlerini arttılabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YORUMLAR