İnternet Dolandırıcılığına Dikkat Edin!

Antalya’da, internetten tanıştığı kişiler, 3 bin TL ödemeyi kabul etmezse, eşcinsel ilişkiye girmek istediği yönünde şantaj yaptı

İnternet Dolandırıcılığı

İnternetten tanıştığı kişiler tarafından şantaja maruz kaldı.

Antalya’da internetten tanıştığı kişilerle bir süre sosyal medya üzerinden görüştükten sonra, kişilerin evlerine giden mağdur, kişiler tarafından zorla soyuldu ve çıplak fotoğrafları çekildi. Kişiler, mağdura 3 bin TL ödemeyi kabul etmezse, eşcinsel ilişkiye girmek istediği yönünde dedikodu yayacaklarını söyleyerek şantajda bulundular.

Mağdur kişi, dolandırıcıların evine gittiğinde, sohbet edildi ve alkol alındı. Bir zaman sonra, evine gittiği kişilerden bir tanesi, mağdura masaj yapmak istediğini söyledi ve kıyafetlerini yavaş yavaş çıkardı. Mağdur tamamen çıplak kaldığı zaman ise ortamda bulunan üçüncü kişi, mağdurun fotoğraflarını çekti. Dolandırıcılar, kayıtlarda mağdur kişinin kendisinden yaşça küçük olan kişiyle eşcinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi.

Parayı Vermezsen Kayıtları Ailene Göndeririz

Polisler tarafından, şantaj yapan kişiler yakalandı.

Şüpheliler, mağdurun kredi kartlarını ve cüzdanını aldı. 3 bin TL ödemeyi kabul etmemesi halinde, görüntüleri ailesine yollayacaklarını söylediler. Karşılaştığı durum üzerine, mağdur doğruca polise giderek suç duyurusunda bulundu.

Durumu polise bildiren mağdur kişi, polislerin yönlendirmesiyle kişilere para vereceğini kabul ettiğini söyledi ve bir buluşma zamanı ayarlandı. Buluşma zamanında, mağdur kişilere parayı teslim ederken, olaya müdahale eden polisler tarafından, şantaj yapan kişiler yakalandı.

YORUMLAR