Kampanyalı Akıllı Telefon Alanlara Yeni Düzenleme Yolda: Kara Liste Geliyor

Kampanyalı akıllı telefon alanlara yeni düzenleme geliyor. Kampanya ile akıllı telefon alan kullanıcılar aldığı telefonun borcunu ödemezse kara listeye alınacak. İşte kampanyalı akıllı telefon alanlara yapılacak olan yeni düzenlemenin detayları.

kampanyali-akilli-telefon-yeni-duzenleme-kara-liste

Kampanyalı akıllı telefon alanlara yeni düzenleme geliyor. Kampanyalı akıllı telefon alan kullanıcılar aldığı telefonun borcunu ödemezse kara listeye alınacak. İşte kampanyalı akıllı telefon alanlara yapılacak olan yeni düzenlemenin detayları.

Kampanyalı Telefon Alıp Borcunu Ödemeyenler Kara Listeye Alınacak!

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre, kullanıcı kampanya ile aldığı telefonun borcunu ödemezse söz konusu cihaz kara listeye alınarak haberleşme hizmeti verilmeyecek. Yani taahhütlü bir cihaz alırsanız ve borcunuzu ödemez iseniz kara listeye alınacaksınız.

Samsung Galaxy S10 Lite Özellikleri Güçleniyor

Yeni düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konu hakkında operatörler tarafından resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Otomobil ve Beyaz Eşyalara IMEI Numarası Yolda
TEKNOLOJİ

Otomobil ve Beyaz Eşyalara IMEI Numarası Yolda

Cep telefonlarına uygulanan IMEI sistemi artık otomobil ve beyaz eşyalarda da kullanılacak. Yurt dışından getirilen e-SIM’li otomobiller ve SIM kartlı girişine sahip beyaz eşyaların da IMEI kaydı yapılacak.

Ayrıca BTK, IMEI konusunda önemli bir düzenlemeye gidecek. Otomobil ve beyaz eşyalara IMEI sistemi gelecek.  e-SIM üzerinden haberleşebilen tüm ev eşyaları ve cihazların da IMEI kaydı mecburi olacak.

Sizler kampanyalı telefon alıp borcunu ödemeyenlerin kara listeye alınacak olması hakkında neler düşünüyorsunuz? Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR