League of Legends Oyuncuları Resmi Sporcu Oldu

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi çok oyunculu oyunlarından olan League of Legends artık resmi bir kimlik kazanıyor.

League of Legends Oyuncuları Resmi Sporcu Oldu

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi çok oyunculu oyunlarından olan League of Legends artık resmi bir kimlik kazanıyor. Amerika'da League of Legends yarışmalarına katılan her oyunsever resmi bir atlet gibi değerlendirilebilecek. Amerikan hükümetinin yeni çıkardığı yasa sayesinde resmi turnuvalarda yer alacak LoL oyuncuları sporcu vizesi alabilecek ve bir resmi sporcunun sahip olduğu tüm haklardan yararlanabilecek.

Bu, bir bilgisayar oyunun Amerika tarafından ilk defa resmi spor alanı olarak kabul edilmesi anlamına da geliyor. Günümüzde ülkemizde dahil olmak üzere hem ulusal hem de uluslararası alanlarda birçok dijital oyun turnuvaları düzenlenmekte. Büyük ödüllerin söz konusu olduğu turnuvalarda ciddi sponsorlar da boy görteriyor ve turnuvalar milyonlarca oyunsever tarafından izleniyor.

Ülkemizde dijital oyunların ve oyunculuğun resmi bir altyapıya kavuşması için kısa bir zaman önce kurulan TÜDOF yani Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu faaliyet göstermekte. Federasyon dijital oyun turnuvaları için milli takım kurulması ve uluslararası turnuvalara resmi katılım sağlanması gibi yapıcı fikirleri savunmakta.

Counter-Strike Online'a Büyük Güncelleme

YORUMLAR