Netflix Şifre Paylaşımını Ücretli Yapmaya Başlıyor: İşte Tarihi!

Netflix'in bir süredir üzerinde çalıştığı ücretli şifre paylaşımı sistemi artık tüm ülkelerde hayata geçiyor. İşte detaylar!

Netflix Şifre Paylaşımını Ücretli Yapmaya Başlıyor: İşte Tarihi!

Netflix, piyasadaki en popüler yayın akışı platformlarından biri. Şirket uzunca süredir üzerinde çalıştığı şifre paylaşımını ücretli yapma planlarını daha çok ülkeye genişletti.

Netflix, Latin Amerika'daki çalışmalara dayanarak ücretli paylaşımın başlatıldığı her bölgede "bir miktar iptal tepkisi" beklediğini ancak insanların yeni sisteme alışmasıyla birlikte gelirlerde artış beklediğini belirtiyor. Netflix'e göre kârlı olma potansiyeline sahip 100 milyon yeni hane, tahmini 222 milyon ödeme yapan hane ile şifrelerini paylaşıyor.

23 Mayıs itibarıyla ABD ve İngiltere'de şifre paylaşımına karşı atağa geçildi. Kullanıcılar, e-posta yoluyla uyarılıyor.

2023'ün İlk Çeyreğinden İtibaren Şifre Paylaşımı Tüm Ülkelerde Ücretli Olacak

Netflix Şifre Paylaşımını Ücretli Yapmaya Başlıyor: İşte Tarihi!

Artık hesaplarını kendi haneleri dışındaki kişilerle paylaşan kişilerin Netflix'e ödeme yapması gerekecek. Bazı Latin Amerika ülkeleri, Netflix'in hane halkı dışındaki her kullanıcı için 3 dolar ek ücret talep ettiği ek ücretleri uygulamaya başladı bile.

Aralık ayında Wall Street Journal'da yayınlanan bir makaleye göre Netflix Amerikalı müşterilerinden hesap paylaşımı için 6,99 doların biraz altında bir ücret talep edecek.

Bir diğer önemli nokta veri gizliliğiyle ilgili. Netflix, şifre paylaşım politikalarını uygulamak için IP adreslerini, cihaz kimliklerini ve hesap etkinliğini kullanmayı planlıyor. Netflix'in hizmet koşullarında çoklu hane paylaşımına hiçbir zaman izin verilmemiş olsa da arkadaşların ve ailenin hesap erişimi için artık "zorunlu" olarak ücret talep edilmesi bazı abonelerin aboneliklerini sonlandırmasına neden olacak gibi görünüyor.

Netflix Şifre Paylaşımını Ücretli Yapmaya Başlıyor: İşte Tarihi!

ABD ve İngiltere'de Başladı

Netflix'in şifre paylaşımına karşı yürttüğü politika, başlangıçta İspanya gibi ülkelerde test edilmek üzere kullanılsa da yavaş yavaş tüm dünya ülkelerine yayılmaya başlıyor. Bugün gelen haberlere göre şifre paylaşımıyla ilgili e-postalar, ABD ve İngiltere kullanıcılarına gönderilmeye başladı. Bu durum, Netflix'in iki büyük pazardaki şifre paylaşımı yapan kullanıcılara karşı savaş açtığını ve bu konuda oldukça kararlı olduğunu gösteriyor.

Eurogamer'daki bir habere göre belirlenen "birincil lokasyon" dışarısından gelen girişlere yönelik tüm bilgiler İngiltere için işlendi. Bu kapsamda şifre paylaşımı yaptığı tespit edilen binlerce Netflix kullanıcısına buna devam etmeleri halinde ekstra ücret ödemeleri gerektiğini belirten e-postalar gönderildi.

Buna göre şifre paylaşımı yapmaya devam eden kullanıcılar, şifre paylaşımı yapan kişi başına 4.99 pound ekstra ücret ödemek zorunda kalacak. Öte yandan ABD'deki kullanıcılara da şifre paylaşımı e-postaları ulaşmaya başladı. 23 Mayıs itibarıyla Netflix'in hem Avrupa hem de ABD pazarında işlemleri başlattığı düşünülürse, benzer bir politikanın ülkemiz için de yakın zamanda uygulandığına şahit olabiliriz.

Netflix Nisan Ayı İçerikleri Açıklandı: İddialı Yapımlar Yolda!
Sinema

Netflix Nisan Ayı İçerikleri Açıklandı: İddialı Yapımlar Yolda!

Popüler dijital yayın platformu Netflix'in kütüphanesinde yer alan içeriklerin sayısı artmaya devam ediyor. Paylaşılan bir video ile beraber Netflix'in nisan ayı içerikleri belli oldu.

2023'te Netflix'te Yayınlanacak Filmler Açıklandı
İNTERNET

2023'te Netflix'te Yayınlanacak Filmler Açıklandı

Netflix, 2023 için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket yeni yılda başrolünde Jennifer Lopez’e yer veren The Mother, izlenme rekorları kıran aksiyon filmi Extraction’ın devam filmi Extraction 2, Gal Gadot’un istihbarat ajanı Rachel Stone’u canlandırdığı Heart of Stone ve çok daha fazla filmle birlikte izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR