PlayStation Oyunları Netflix'e mi Geliyor?

PlayStation oyunları, Netflix isimli dijital yayın platformunun kütüphanesine mi eklenecek? Şirketin oyun hizmetine dair oldukça önemli bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde oyun piyasasına giriş yapacağını resmi olarak doğrulayan Netflix ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yaşanan gelişmeye göre PlayStation oyunları Netflix platformuna gelebilir. Ortaya atılan iddiaya ilişkin merak edilen tüm detaylar haberimizde.

PlayStation Oyunları Netflix Platformuna Gelecek mi?

Netflix firmasının geçtiğimiz aylarda video oyunu sektörüne girmek için bir yönetici aradığı ortaya çıkmıştı. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Netflix, oyun sektörünün önemli şirketlerinden bir tanesi olan Electronic Arts ve popüler sosyal medya platformu Facebook'ta yöneticilik yapmış olan Mike Verdu'yu "oyun geliştirme başkan yardımcısı" olarak işe almıştı.

Popüler dijital yayın platformu, geçtiğimiz günlerde oyun hizmetini doğrulamıştı. İlk etapta mobil oyunlar geliştireceğini açıklayan şirket ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Steve Moser, Netflix'in iOS uygulamasını incelerken oyunlara ilişkin bazı görüntüler ortaya çıkardı.

Ücretsiz Marvel's Avengers Fırsatını Kaçırmayın!
OYUN

Ücretsiz Marvel's Avengers Fırsatını Kaçırmayın!

Square Enix, ücretsiz Marvel's Avengers kampanyasının başlayacağını duyurdu. Peki, Marvel's Avengers isimli yapıma hiçbir ücret ödemeden nasıl sahip olunur? Ücretsiz oyun kampanyası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Moser, bunun üzerine ortaya çıkardığı görselleri resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşılan görsellerden bir tanesi Ghost of Tsushima isimli video oyununa ait. Birçok ödülün sahibi olan yapım, ilk olarak 17 Temmuz 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştirmişti.

Paylaşılan görsellerden ikincisi ise DualSense isimli PlayStation 5 yeni nesil oyun konsoluna ait. Üçüncü görselde köpek balığı simgesi yer alırken dördüncü görselde ise "N Game" logosu bulunuyor. Moser tarafından ortaya atılan iddiaya göre Netflix'in oyun projesi "Shark" kod adına sahip.

Steve Moser tarafından paylaşılan bilgilere göre ortaya çıkan görüntüler, Sony ile Netflix arasında bir iş birliğinin gerçekleşeceğini işaret ediyor. İki dev şirket arasında gerçekleşecek olası iş birliğinin detayları henüz bilinmiyor fakat PlayStation oyunlarının dijital yayın platformuna geleceği tahmin ediliyor.

Netflix, geçtiğimiz aylarda Sony firması ile 5 yıllık bir anlaşma imzalamıştı. 5 yıllık anlaşma, Sony'nin 2022 yılında vizyona girmesi beklenen tüm filmlerinin sadece Netflix'te yayımlanacağı anlamına geliyor. Bu filmler arasında Escape Room 2, Spider-Man: Into The Spider-Verse 2, Venom 3, Uncharted, Masters Of The Universe ve daha birçok yapım yer alıyor.

Ortaya çıkan görüntülere göre iki firma arasında bir iş birliği daha görebiliriz. PlayStation yapımlarının popüler dijital yayın platformuna gelebilecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR