Realme GT Türkiye'de Satışa Çıkıyor: Fiyatı ve Özellikleri

Realme'nin ilk amiral gemisi Realme GT Türkiye'de satışa çıkmaya hazırlanıyor. Peki ya Realme GT özellikleri neler vadediyor?

Çinli üretici Realme, Türkiye’ye gelecek ilk amiral gemisi niteliğindeki Realme GT'yi, bugün şirketin global lansman etkinliğinde resmi olarak tanıttı.

Realme GT'nin tasarımı, yüksek hız ve uzun mesafe sürüş için üretilen, olağanüstü performans özellikleri ve lüks unsurlar sunan grand tourer (GT) spor otomobillerinin temel konseptine dayanıyor. Bu konseptten yola çıkan amiral gemisi GT telefon serisi, arka kısmında üç boyutlu ışık yansımalı desene sahip cam kaplamalı tasarıma yer veriyor.

Parlak Gümüş ve Parlak Mavi olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olan cam versiyonda, telefonun arka kısmında hız ve dinamizmi simgeleyen bir dizi ok deseni bulunuyor. Vegan deri versiyonda ise, cep telefonu tasarımda ender rastlanan Yarış Sarısı renk seçeneği mevcut. 

Realme GT özellikleri neler?

5nm işlem teknolojisinden faydalanan Qualcomm Snapdragon 888 çip, Realme'nin GT performansını ve AI işlemci gücünü artırıyor. Daha güçlü ve büyük Cortex-X1 çekirdek ve üç yeni nesil yüksek performanslı A78 çekirdekle birlikte, telefonun CPU performansı %20 yükseltiyor. 

Realme GT'de yeni nesil paslanmaz çelik VC soğutma sistemi kullanıldı. Bu sistem telefonun ısı dağıtma yapısını optimize etmek için paslanmaz çelik kullanarak telefonun uzun süreli üst düzey performans göstermesinde çok önemli bir rol oynuyor.

Ayrıca 186 gr'dan hafif olan gövdesine karşın, 4500 mAh pil ve 65W SuperDart şarj desteği ile donatılmış durumda. Bu, telefonun sadece 35 dakikada tamamen şarj olmasını sağlıyor. Realme GT özellikleri genel olarak şu şekilde sıralanıyor:

  • Amiral Gemisi Ekran: Realme GT, en tutkulu gamer'ların ihtiyaç duyduğu yüksek duyarlılığı sağlama kapasitesine sahip 6,43 inç 120Hz Samsung Super AMOLED ekrana sahip.
  • Çift Aydınlatma Sensörü: Ön ve arka kısımlardaki çift aydınlatma sensörü 4096 otomatik parlaklık seviyesi sunar.
  • Sürekleyici Ses Sistemi: Dolby Atmos Çift Stereo hoparlör, Yüksek Çözünürlüklü Ses ve düşük gecikme ve düşük girişim yüküne sahip 3,5 mm ses jakı ile donatıldı.
  • Amiral Gemisi Kamera: Realme GT, profesyonel kalitede fotoğraflar sunmak için yepyeni gece portre modu ve AI yetkinliklerine sahip Sony 64MP üçlü kamera ile donatıldı.   

Realme GT Polonya, İspanya, Rusya ve Tayland dahil olmak üzere seçili ülkelerde satışa sunuldu ve yakında Türkiye’de de satışa çıkacak. Ancak Realme GT fiyatı hakkında henüz net bir açıklama yapılmadığını hatırlatalım.

Yeni Mobil Operatör Vestelcell Kullanıma Sunuldu!
MOBİL

Yeni Mobil Operatör Vestelcell Kullanıma Sunuldu!

Mobil operatör Vestelcell hizmet vermeye başladı. Vestel ve Türk Telekom iş birliği ile kullanıma sunulan operatörün paketleri belli oldu.

YORUMLAR