Samsung 30 Milyon $'a Boxee'yi Satın Aldı

Samsung uzun süredir ilgilendiği Boxee'yi 30 milyon $ karşılığında satın aldığını açıkladı.

Samsung 30 Milyon $'a Boxee'yi Satın Aldı

Samsung uzun süredir ilgilendiği Boxee'yi 30 milyon $ karşılığında satın aldığını açıkladı.

Boxee ilk çıktığında bilgisayar üzerinden bütün formatlardaki dijital videoları izleyebilmemiz için yazılım üretmiştir. Daha sonra bu yazılımı kendi içinde çalıştıran Boxee Box'ı yaparak dikkatleri üzerine çekti. 2009 yılında D-Link ile ortaklık kurarak Boxee Box'ı üreten şirketin en son çalışması ise Boxee Box ile izlediğiniz tüm görüntüleri sınırsız olarak dilediğiniz gibi kaydedebilmeniz.

Samsung oturma odanızdaki seçenekleri geliştirmek ve büyütebilmek için bir süredir çalışmalarına devam ediyor. Boxee'yi satın alarak bu çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan Samsung'un öncelik verdiği ise akıllı TV olarak bildiğimiz internet bağlantılı televizyonlar. Samsung'un Boxee'yi almasındaki en büyük sebep olarak akıllı TV'ler üzerinde yaptığı çalışmalara katkıda bulunacağını düşünmesi.

Boxee'nin D-Link'le kurduğu ortaklıkla beraber istenilen üretim miktarlarına ulaşamamasından sonra bir süredir uygun bir alıcı için bekliyorlardı.Samsung tarafından alınmak Boxee için gerçekten büyük bir şans.

Samsung, Boxee'nin arayüzünden ve bazı özelliklerinden yararlanarak, ileride üreteceği TV'ler için geliştirme yaparak bu satın almayı faydalı hale getirebilir.

Samsung'un ağırlık verdiği akıllı televizyon piyasasında bakalım ilerleyen zamanlarda ne gibi yenilikler göreceğiz.

YORUMLAR