Sony Orta Segment Akıllı Telefonlar İçin 100MP Sensör Üzerinde Çalışıyor

Yeni bir rapor, Sony'nin orta segment akıllı telefonlar için 100MP kamera sensörü üzerinde çalıştığını iddia ediyor. İşte detaylar!

Sony Orta Segment Akıllı Telefonlar İçin 100MP Sensör Üzerinde Çalışıyor

Sony'nin orta segment akıllı telefonlar için ilk 100MP kamera sensörü üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Japon teknoloji devi henüz 100MP üzerinde bir kamera sensörü piyasaya sürmedi. Çinli analizci Digital Chat Station'a göre sensör orta segment akıllı telefonlara yönelik olacak. Sony özellikle akıllı telefon fotoğrafçılığı tutkunları arasında popüler markalar olan teknoloji devleri Apple ve Google için de kamera sensörleri üretiyor.

Sızıntı yapan kişi Digital Chat Station, 100MP sensörün Sony'nin IMX8 serisinin bir parçası olacağını da ekliyor. Bunun yanında Sony'nin IMX9 serisi üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Markanın yaklaşmakta olan 100MP sensörü hakkında başka herhangi bir ek bilgi yok. IMX8 serisi, Honor 70 serisinde kullanılan 54MP 1/1.49 IMX800 sensörle daha önce görücüye çıkmıştı. 100MP sensörün orta segment akıllı telefonlara yönelik olacağını düşünürsek, işlevleri konusunda iyi bir iş çıkarmasını bekleyebiliriz.

Digital Chat Station daha önce Sony'nin IMX9 serisi kamerasının 1 inç boyutunda 50MP IMX989 sensör olacağını ve yaklaşan Xiaomi 12 Ultra'da piyasaya sürülmesinin beklendiğini bildirmişti.

Sony Orta Segment Akıllı Telefonlar İçin 100MP Sensör Üzerinde Çalışıyor

Sony Sektörde Samsung'u Yakalamayı Hedefliyor

Sony 100MP sensörle, hâlihazırda 200MP ISOCELL HP3 sensörü üzerinde çalışan Samsung'u yakından takip etmeyi hedefliyor. Motorola'nın önümüzdeki ay 200MP ISOCELL HP1 sensörlü bir akıllı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Ayrıca piyasadaki birçok telefon şu anda Samsung'un 108MP ISOCELL sensörünü kullanıyor. Sony'nin de bu politikayla birlikte Samsung'un başarısını yakalayıp daha fazla telefona kamera tedarik etme planları gündemde.

Son zamanlarda Sony'nin CEO'su akıllı telefon kameralarının önümüzdeki birkaç yıl içinde DSLR kameraları geçebileceğini iddia etmişti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR