Spec Ops: The Line, Steam'de Satıştan Kaldırıldı: İşte Nedeni!

Çıktığı dönemin en popüler oyunlarından Spec Ops: The Line, Steam ve diğer dijital mağazalarda satıştan kaldırıldı. Peki ama neden? İşte detaylar!

Spec Ops: The Line çıktığı dönemin en önemli oyunlarından birisi ancak artık oynamak isteyenler için oyunu PC'de oynamak zor bir hâl almaya başladı.

Hikâyesiyle ön plana çıkan askerî nişancı oyunu Spec Ops: The Line, bugün hiçbir uyarı yapılmadan Steam'den ve diğer dijital mağazalardan kaldırıldı ancak diğer PC mağazalarında ve geriye dönük uyumlu olduğundan ötürü Xbox'ta hâlâ mevcut.

Spec Ops: The Line Artık Neden Satın Alınamıyor?

Oyunun Steam'den satıştan kaldırılması ilk olarak Wario64 tarafından fark edildi ve X'te konuya dair bir paylaşımda bulundu. Şu anda Spec Ops: The Line'ın Steam sayfasına giderseniz, oyunu satın alamadığınızı göreceksiniz ve "Spec Ops: The Line artık Steam mağazasında mevcut değil." ibaresiyle karşılaşacaksınız.

Oyunların Steam'den kaldırılması alışılmadık bir durum değil ancak Spec Ops: The Line'ın eleştirel beğenisi ve tarihsel önemi göz önüne alındığında bu durum dikkat çekici. Öyle ki yıllar sonra bile birçok oyuncu zamanında şans vermediğinden dönüp oyunu oynuyor veya oynamayı planlıyordu.

Ancak anlaşılan o ki oyunun tüm dijital mağazardan kaldırılma sebebi lisansının bitmiş olması. 2K İletişim Direktörü Joe Dimiero'nun The Verge'e yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Spec Ops: The Line ile ilgili çeşitli ortaklık lisanslarının süresi dolduğundan artık çevrimiçi mağaza vitrinlerinde bulunamayacak. Oyunu satın alan oyuncular yine de oyunu kesintisiz olarak indirip oynayabilirler. 2K, oyunu destekleyen oyuncu topluluğumuza teşekkür ediyor ve bu yıl ve sonrasında size plak şirketimizden daha fazla teklif sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Bahsi geçen lisansların yüksek ihtimalle oyunun müziğiyle ilgili olduğu düşünülüyor. Oyunun şu an Xbox mağazaları ve GOG'da olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Oyunu oynamak isteyen kişiler bu iki mağazalardan da kaldırılmadan oyunu indirebilirler.

Steam, Haftanın En Çok Satan Oyunlarını Açıkladı!
OYUN

Steam, Haftanın En Çok Satan Oyunlarını Açıkladı!

Steam'de haftanın en çok satan oyunları belli oldu. SteamDB tarafından paylaşılan listeye göre Helldivers 2 geçtiğimiz haftanın en çok satan oyunu oldu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR