Take Two ve Remedy, 'R' Logosu Üzerinde Ticari Marka Anlaşmazlığı Yaşıyor!

Take Two yeni bir telif davasıyla birlikte karşımızda ve şirket Remedy Entertainment'in logosunun telif ihlali olduğunu iddia ediyor. İşte detaylar!

Take Two ve Remedy 'R' Logosu Üzerinde Ticari Marka Anlaşmazlığı Yaşıyor!

Take Two Interactive, Remedy Entertainment ile ticari marka anlaşmazlığına girdi ve şirket, Remedy'nin logosunun Rockstar Games'in R'sine benzediğini söyledi.

Remedy esasında logoyu geçen yıl Nisan ayında bir blog yazısında açıklamıştı.

"Eski logodaki R harfindeki mermi Max Payne dönemini temsil ediyordu ancak şimdiki Remedy'nin tek bir oyundan çok daha büyük; yeni ve eski tüm oyunlardan oluşan bir portföyü var."

Take-Two, Remedy'nin Logosuna Neden Karşı Çıkıyor?

Yeni logo stilize bir R harfinden oluşuyor ancak RespawnFirst tarafından bildirildiği üzere Take-Two buna "halkın kafasının karışması ihtimali olduğu" gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Logonun açıklanmasından kısa bir süre sonra Mayıs ayında logonun varyasyonları için iki ticari marka başvurusu yapılmıştı. Her iki iddiaya da Take-Two tarafından karşı çıkıldı ve Take-Two bu logonun kullanımına kesinlikle karşı olduğunu belirtiyor.

Esasında bu Take-Two'nun bu konulardaki ilk eylemi değil. Şirket yıllardır düzinelerce alanda düzinelerce şirkete telif hakkı nedeniyle dava açıyor.

GTA 5’in Michael’i Yapay Zeka Kullanımına Karşı Çıktı: Peki Neden?
OYUN

GTA 5’in Michael’i Yapay Zeka Kullanımına Karşı Çıktı: Peki Neden?

Grand Theft Auto 5 oyununda Michael De Santa karakterini seslendiren aktör Ned Luke, WAME şirketi izin almadan oyundaki karakterin yapay zeka sohbet robotunu yapmak için sesini kullanmasına karşı çıktı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR