TBMM'ye ChatGPT Geliyor: Soru Önergesi Hazırlayacak!

Hayatın her alanına dahil olan ChatGPT, şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek gibi duruyor. İşte, milletvekili Burak Dalgın'ın açıklaması!

Her geçen gün daha fazla ve farklı alanlarda kullanılmaya başlayan yapay zeka, bir yandan yapılan işlerin süresini minimuma çekip, efektifliğini artırırken öte yandan kişilere bilgi de veriyor. 

Çeşitli uygulamalara, tarayıcılara ve programlara dahil olan ChatGPT'nin şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmesi konuşuluyor. 

ChatGPT TBMM'ye Geliyor!

Tıptan mühendisliğe, sosyal bilimlerden mimarlığa kadar pek çok alanda kullanılmaya başlayan ChatGPT, birçok ülkenin meclisinde de yer bulmaya başladı. Bu durum, TBMM gündemine de oturdu. 

Mecliste ilk kez ChatGPT tarafından olıuşturulmuş bir soru önergesi sunulması konuşuluyor. Soru önergesi sayesinde yapay zekanın ilerleyen dönemde de mecliste söz hakkına sahip olması beklentileri oluşabilir gibi görünüyor.

Twitter paylaşım yapan Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, tweetinde ChatGPT ile bir soru önergesi hazırladıklarını ve önergenin hafta başında meclise sunulacağını not düştü. 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yenilikçi ve teknolojiyi hayatın her alanında görmek oldukkça güzel olsa da güvenilirlik konusunda ChatGPT'nin ne kadar iyi olduğu konusu hala netleşmiş değil.

ChatGPT'ye İlk Kez Dava Açıldı: Peki Neden?
Yapay Zeka

ChatGPT'ye İlk Kez Dava Açıldı: Peki Neden?

Önde gelen bir yapay zekâ araştırma kuruluşu olan OpenAI, ChatGPT adlı sohbet botunun yanlış bilgiler üretmesinin ardından Gürcistan'daki bir radyo sunucusu tarafından şirkete hakaret davası açıldı.

YORUMLAR