ChatGPT'ye İlk Kez Dava Açıldı: Peki Neden?

ChatGPT, her geçen gün milyonlarca kişiye hizmet vermeye devam ediyor ancak ilk kez bir kişi tarafından resmî bir davayla karşı karşıya. İşte detaylar!

ChatGPT'ye İlk Kez Dava Açıldı: Peki Neden?

Önde gelen bir yapay zekâ araştırma kuruluşu olan OpenAI, ChatGPT adlı sohbet botunun yanlış bilgiler üretmesinin ardından Gürcistan'daki bir radyo sunucusu tarafından şirkete hakaret davası açıldı.

ChatGPT, sunucunun kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun fonlarını dolandırmak ve zimmetine geçirmekle suçlandığını belirtti ki bu doğru olmadığı kadar kişiyi zan altında bırakacak bir ifade. Bu dava özellikle de yanlış veya karalayıcı bilgiler ürettiği için bir yapay zekâ sistemine karşı açılan bilinen ilk dava olması nedeniyle oldukça önemli.

Gürcistanlı Radyo Sunucusu ChatGPT'ye Dava Açtı

ChatGPT'ye İlk Kez Dava Açıldı: Peki Neden?

Dava, şirketlerin yapay zekâ sistemlerinin eylemlerinden sorumlu tutulup tutulamayacağına ilişkin soruları da gündeme getirdi. Geleneksel olarak, internet şirketleri üçüncü bir tarafça üretilen ve platformlarında barındırılan bilgiler için yasal sorumluluktan korunmakta ancak bu korumaların üretken yapay zekâ sistemleri için geçerli olup olmadığı bilinmemekte.

OpenAI, ChatGPT'yi güvenilir bir veri kaynağı olarak sunuyor ancak şirket ChatGPT'nin ana sayfasında sistemin "zaman zaman yanlış bilgiler üretebileceği" uyarısında bulunan küçük bir bilgiye de yer veriyor.

Peki sizce bu dava nasıl sonuçlanacak? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Avukat İtiraf Etti: "ChatGPT'yi Kullandım"
Yapay Zeka

Avukat İtiraf Etti: "ChatGPT'yi Kullandım"

Daha önce robot avukat veya yapay zeka avukat tanımını duymuş muydunuz? Hukuki sorumluluğun sohbet yetisine sahip olan bir yapay zekaya bırakıldığı davalar, şu an dünya çapında hukukçular tarafından tartışılıyor.

Yapay Zeka Düzenlemeleri Hızla Yaklaşıyor: Google İlk Adımı Attı!
Yapay Zeka

Yapay Zeka Düzenlemeleri Hızla Yaklaşıyor: Google İlk Adımı Attı!

Yapay zekâ ana akım hâline geldiğinden beri yapay zekâ ile ilgili yasalar, etik kaygıları ele almak, bireysel hakları korumak, emniyet ve güvenliği sağlamak, hesap verebilirlik ve sorumluluk oluşturmak, ekonomik hususları teşvik etmek ve uluslararası uyumu sağlamak için gerekli hâle geldi.

YORUMLAR