Trump’ın Sosyal Medya Platformuna 1 Milyar Dolar Yatırım

Trump'ın sosyal medyası 1 milyar dolar yatırımla geliyor. İşte Truth Social hakkında bilinenler.

Donald Trump'ın yeni sosyal medya şirketi yaptığı açıklamada, kurumsal yatırımcılardan 1 milyar dolarlık sermaye anlaşması yaptığını söyledi. Trump'ın sosyal medyası 1 milyar dolar yatırımı ile merak uyandırdı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni sosyal medya girişimi Trump Media & Technology Group (TMTG) ve Digital World Acquisition, bir grup yatırımcıdan yaklaşık 1 milyar dolar toplamak için abonelik anlaşmaları imzaladıklarını söyledi.

Trump'ın sosyal medyası 1 milyar dolar yatırımla geliyor

DWAC, Trump'ın medya girişimiyle ortaklığa 293 milyon dolara kadar kaynak sağlayacağını ve toplam geliri yaklaşık 1,25 milyar dolara çıkaracağını aktardı. Trump Media ve Digital World, 1 milyar dolarlık fonun arkasındaki yatırımcıların kimlikleri hakkında yorum taleplerine ise yanıt vermedi.

Reuters Çarşamba günü, sosyal medya girişiminin hedge fonlarına ve aile ofislerine hisse satarak 1 milyar dolara kadar para toplamaya çalıştığını bildirmişti.

Trump Media & Technology Group destekli yeni sosyal medya şirketi Truth Social, yalnızca davetiyeli beta sürümünü başlatmak için çıkış tarihini (Kasım 2021 olarak belirtilmişti) kaçırmış gibi görünüyor.

Kaynaklar Reuters'a verdiği demeçte, büyük Wall Street kurumları itibar endişeleri nedeniyle yatırımdan büyük ölçüde uzak dururken, bazı hedge fonları, aile ofisleri ve yüksek net değerli bireylerin katılmasını bekliyor.

Digital World'ün CEO'su Patrick Orlando, “TMTG'nin bu sermayeyi, en iyi yetenekleri çekmeye devam etmek, en iyi teknoloji sağlayıcılarını işe almak ve önemli reklam ve iş geliştirme kampanyaları başlatmak da dahil olmak üzere, işinin yürütülmesini hızlandırmak ve güçlendirmek için etkin bir şekilde kullanacağından eminim” dedi.

Tüm bunların yanında Trump, hem Joe Biden'a karşı yenilgisinin Kongre'ye yönelik saldırıyı körükleyen seçim sahtekarlığından hem de mali işlerinden kaynaklanan geniş kapsamlı yasal tehlikede olmaya devam ediyor.

İranlı Hackerlar ABD Başkanlık Seçiminde Trump'ı Desteklemiş
GÜVENLİK

İranlı Hackerlar ABD Başkanlık Seçiminde Trump'ı Desteklemiş

İranlı hackerlar ABD Başkanlık seçimine el atmış olabilir. Seyyed Mohammad Hosein Musa Kazemi ve Sajjad Kashian, 2020 ABD Başkanlık seçimlerinde halkı etkilemeye çalışmaktan aranıyor.

Geçen ay, Trump'ın vergi işleriyle ilgili bir New York soruşturmasını tartışan milyarderin eski avukatı Michael Cohen, New York'taki savcıların gerçekten isterlerse Donald Trump'ı suçlayabileceklerine ve başarılı olabileceklerine inandığını söyledi.

Trump ayrıca Twitter hesabını geri almak için mahkemeye başvurmuştu. Yılın başından bu yana sosyal medyadan platform yönetimleri tarafından uzak tutulan Trump, Twitter hesabının kalıcı olarak eski haline getirilmesini istiyordu.

YORUMLAR