Türkiye ve Rusya Uzay Alanında Birlikte Çalışacak

Ruscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Sansar ile yaptığı görüşmelerden sonra bazı konularda anlaştıkları ifade ediliyor.

Uzayla ilgili çalışmalar yürütmek genel olarak çok büyük bir teknoloji ve özveri gerektiriyor. Bunun farkında olan Türk yetkililer, alanında deneyimli olan Rusya ile anlaşmalar yapıyor. İşte haberimizin detayları.

Rusya hükümeti ile Türkiye hükümeti yetkilileri arasında yapılan bir anlaşmaya göre, her iki ülke de uzay alanında işbirliği yapacak. Özellikle de Türkiye tarafından bu konuda yoğun bir istekte bulunulduğu ifade ediliyor.

Türkiye ve Rusya astronotlar için anlaştı

Türkiye'nin bugüne kadar herhangi bir astronotu olmadı. Son dönemlerde Rusya ile olan yakınlaşmayı kullanmak isteyen Türk yetkililer, uzaya astronot göndermek istiyor.

Ruscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Sansar ile yaptığı görüşmelerden sonra bazı konularda anlaştıkları ifade ediliyor. Öncelikli olarak uzay ile ilgili teknolojilerin paylaşılması en önemlileri içerisinde yer alıyor. Ayrıca Türkiye'den bir astronot Rusya tarafından yetiştirilecek.

Muhtemelen kısa bir süre içerisinde bu işbirliği daha da fazla artırılacak. Bakalım ilerleyen dönemlerde Türkiye uzay ile ilgili ileri düzey çalışmalar yapabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

YORUMLAR