Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri Açıklandı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu. Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın sonuçları paylaşıldı.

turkiyenin-en-hizli-buyuyen-teknoloji-sirketleri

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nın 2020 sonuçları belli oldu. Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri duyuruldu.

Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen Teknoloji Şirketleri

Dünyanın önde gelen denetim şirketi Deloitte tarafından teknoloji firmalarına ulusal ve uluslararası düzeyde marka bilinirliği yaratma ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatı sunan Deloitte ve Facebook iş birliği ile bu yıl 15. kez gerçekleştirilen ‘Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2020’ programı pandemi şartları nedeniyle online ortamda düzenlendi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok kurumun başarısını taçlandırdığı listede İstanbul’dan 32, Ankara’dan 11, İzmir’den 3, Kocaeli’den 2, Kayseri ve Sakarya’dan ise 1’er şirket yer aldı. Listede yer alan kuruluşlar Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’yı kapsayan EMEA Fast 500 Programı’na da aday olarak Türkiye’yi temsil edecekler.

Online araç kiralama platformu Yolcu360, Deloitte’un inovasyon ve girişimcilik konusunda önde gelen teknoloji şirketlerini ödüllendirdiği Deloitte Technology Fast 50 2020 Programı’nda büyük bir başarı kazandı.

Temelleri 2015 yılında Silikon Vadisi’nde atılan Yolcu360, son 4 yılda yüzde 10 bin 632’lik bir büyüme elde ederek, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği programda birinci oldu. Yolcu 360'ın ardından Zero Density ve  BluTV en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri oldu.

2020 Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda ilk 10’a giren şirketler:

  1. Yolcu360
  2. Zero Density
  3. BluTV
  4. Finartz
  5. Architecht
  6. Pixery
  7. PAYTR
  8. Procenne
  9. Otelz.com
  10. Obilet.com

Runner Ups kategorisinde yer alan 5 şirket:

  1. İstegelsin
  2. Bonegraft
  3. Chomar
  4. NETSYS
  5. Twin Science

Big Stars ödülünün kazananları:

  1. Aselsan
  2. Aselsannet
  3. Karel
  4. İnnova
  5. Logo Yazılım

Deloitte Türkiye Ortağı ve TMT Endüstrisi Lideri Metin Aslantaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2020 yılında iş hayatı tahmin edilemez ve muhtemelen de geri dönülemez şekilde değişti. İletişim ve teknoloji şirketleri, günlük hayatımızın artan şekilde vazgeçilmezleri olmaya başladı. Fast 50’nin bu yılki teması hızlı ve devamlı. Biz de Fast 50’yi hızla ve devamlı olarak dönüştürmeye çalışıyoruz, yeni eklediğimiz kategoriler de bunun bir parçası. İyi fikirlerin vücut bulduğu bu şirketlere ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgisi artıyor. Gelecek yıllarda Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitesinin teknoloji firmalarına odaklanacağını düşünüyorum.”

YORUMLAR