NVIDIA'nın Volta Destekli İlk Grafik İşlemcisi 149 Bin Dolara Satışta!

NVIDIA, GPU Teknoloji Konferası'nda yedinci nesil mimariyi kullanan ilk işlemci olan NVIDIA Tesla V100'ü duyurdu.

NVIDIA'nın Volta Destekli İlk Grafik İşlemcisi 149 Bin Dolara Satışta!

Son yıllarda donanım üreticilerinin geliştirdiği ürünler bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. NVIDIA'nın merakla beklenen GPU teknolojisinin yeni nesli olan Volta'nın duyurulması da nihayet gerçekleşti. Bugün GPU Teknoloji Konferası'nda şirket, yedinci nesil mimariyi kullanan ilk işlemci olan NVIDIA Tesla V100'ü duyurdu. 

Daha önceki işlemci Tesla P100 gibi, Volta destekli bu grafik işlemcisi de yapay zeka ve derin öğrenmeyi güçlendirmek için özel olarak tasarlandı. 12 nanometre olarak üretilen V100, 5.120 CUDA çekirdeği, 16 GB HBM2 bellek, güncellenmiş bir NVLink 2.0 arabirimi ve 15 teraflop hesaplama gücü ile şaşırtıcı bir kapasiteye sahip. Ayrıca şirketin güncellenmiş DGX-1 süper bilgisayarını da çalıştıran ilk grafik işlemcisi olmasıyla dikkat çekiyor. 

Yeni Volta destekli derin öğrenme makinesi, selefinde olduğu gibi şaşırtıcı derecede güçlü, şaşırtıcı derecede kompakt ve yapay zekayı eğitmek için özel olarak geliştirilmiş. NVIDIA CEO'su Jensen Huang, DGX-1V'nin 400 sunucunun yerini alacak kadar güçlü olduğunu ve tek seferde bir haftalık hesaplamalar yapmak için yeterli olduğunu söylüyor. 

Bu muhteşem yapay zeka güç merkezi, bugünden itibaren 149 bin dolara satışa sunuluyor. Makine öğreniminin geliştiği bu dönemde, önemli bir devrime şahitlik ediyoruz. GTC Konferası'ndan haberler geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz.

Yeni NVIDIA Sürücüleri, Hangi Oyunları İlgilendiriyor?

NVIDIA, Robotları Test Etmek İçin Oyun Tasarladı

YORUMLAR