Sanal Asistan Rekabetinde 2016 Yılında Bizleri Neler Bekliyor?

Sanal asistan rekabetinde yeni yılda bizleri neler bekliyor. Ayrıntılar için tıklayın!

Sanal Asistan Rekabetinde 2016 Yılında Bizleri Neler Bekliyor?

Aranızda "Her" filmini izleyenler var mı bilmiyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, filmde ana karakterimiz yapay zekası çok gelişmiş bir bilgisayara aşık oluyor ve olaylar gelişiyor. Ne zaman sanal asistanlar ile ilgili bir haber veya rapor görsem aklıma o film gelir. Yapay zeka henüz o kadar gelişmedi ama sanal asistanlar da kendi arasında bir rekabet içinde. İlk çıktığından bu yana Siri kullanan biri olarak cevap aradığım pek çok konuda bana çok yardımı dokunduğunu söyleyebilirim. Belki sizler de Cortana, Google Now ve yakında kullanımı artacak olan Facebook M için aynı şeyi söyleyebilirsiniz. 

Adobe bu durumu bizler için merak etmiş ve yayınladığı Dijital Trendler Raporu'nda sanal asistanların akıbeti üzerine bir rapor yayınlamış. Giyilebilir teknolojilerin akıbeti, telefonlar, sanal gerçeklik ve daha pek çok konuda yapılan araştırmalarda oldukça cesur tahminler yer alıyor. 400 tüketici ile yapılan araştırmaya biraz daha yakından bakalım. 

Adobe'a göre kullanıcıların yüzde 33'ü son 30 gün içerisinde Siri, Cortana veya Google Now kullandı. Siri bu alanda tercih edilen bir numaralı sanal asistan konumunda. Apple'ın sanal asistanı günde 30.000'den fazla etkileşime giriyor ve onu Google Now ve Cortana takip ediyor. 

Şimdilik Siri önde gözüküyor, peki ilk paragrafta geçen Facebook M nerede? Adobe'un raporunda göze çarpan en önemli unsur bu noktada ortaya çıkıyor. Facebook M'in akıbeti hakkında yaptığı cesur tahmin, 2016'da bize olumlu yansıyacak bir rekabet yaşatabilir. Şuanda bu alanda lider Apple olsa gibi gözüküyor ama Facebook M'in gelmesiyle birlikte kullanımın yüzde 20'si (yüzde 33'ün içindeki) sosyal medya devine geçebilir. 

Yapay zekası en iyi olan kazansın. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Samsung Yeni Bir Sanal Asistan Üzerinde Çalışıyor

Facebook'tan Cortana ve Siri'ye Rakip Yeni Bir Sanal Asistan, Moneypenny

YORUMLAR