AirPods ve AirPods Pro Suya Dayanıklı mı? Suya Düşerse Ne Yapmalısınız?

Kablosuz kulaklıklarınız ile yağmurda rahatça dolaşabilmek istiyorsanız, merak ettiğiniz bir soru ön plana çıkacaktır: AirPods ve AirPods Pro suya dayanıklı mı?

AirPods ve AirPods Pro suya dayanıklı mı? Üreticisinin teknoloji devi Apple olduğu AirPods ve AirPods, şirketin en başarılı ürün grupları arasında yer alıyor. Kullanıcıları kabloların birbirine dolaşması sorununu tarihin tozlu raflarına kaldıran söz konusu kablosuz kulaklıklar bugünlerde en çok satın alınan veya alınmak istenen teknolojik ürünlerden biri olarak öne çıkıyor.

Apple'ın AirPods ürünlerinden herhangi birini satın almamış ancak satın almak gibi bir planı olan kullanıcılar da kablosuz kulaklıkların su geçirip geçirmediğini, geçirmesi hâlinde ne olduğunu ve ne yapılması gerektiğini öğrenmek istiyor.

Bu makalede Apple'ın sunduğu ve yüksek verimlilik sağlayan kablosuz kulaklıkların su geçirip geçirmediğini, suya karşı dayanıklı olup olmadığını ve su geçirmesi hâlinde ne gibi adımlar atılması gerektiğini bulacaksınız.

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu?
MOBİL

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu?

Suya Düşen Telefonu Pirince Yatırmak Doğru mu? - Eğer akıllı telefonunuzu suya düşürdüyseniz ve bununla ilgili neler yapabileceğinizi araştırdıysanız, hemen her yerde telefonu pirince yatırmanız gerektiğini söyleyen çeşitli tavsiyelerle karşılaşmışsınızdır.

Bilmeniz gereken en önemli farklardan biri su geçirmezlik ve suya karşı dayanıklılıktır. Bunlar her ne kadar birbirinden farksız gibi görünse de aslında aralarında dağlar kadar fark olan unsurlardır. İkisi arasındaki fark şu şekilde açıklanabilir

  • Su Geçirmez: Bu terim, cihazın içerisine sıvı girmesinin imkânsız olduğu anlamına gelir. Kötü haber şu ki çoğu tüketici elektroniği ürünü su geçirmez değildir.
  • Suya Dayanıklı: Bu terim, cihazın belirli bir süre, belirli bir derinliğe kadar suya karşı koyabildiği anlamına gelir.

Yukarıdaki maddelerden de anlaşılacağı üzere ürünün su geçirmez olduğunu iddia eden bir üreticinin sunduğu ürün hiçbir şekilde su almaması, sudan zarar görmemesi gerekir. Bunu sağlayamayan ancak bunu sağlamak için etkili adımlar atan üreticiler ise duya karşı belirli oranda dayanıklılık olduğunu öne sürer.

Apple'ın da bu üreticilerden biri olduğu söylenebilir. Peki, AirPods ve AirPods su geçirmez midir, suya dayanıklı mıdır yoksa suya karşı hiçbir şekilde koruma sağlamamakta mıdır? Gelin, öğrenelim.

Apple AirPods Suya Dayanıklı mı?

Hayır, AirPods herhangi bir şekilde suya dayanıklı değildir. Hem birinci nesil hem de ikinci nesil AirPods'un su geçirmezlik ya da suya dayanıklılık sertifikası yoktur. Yani kullandığınız cihazları herhangi bir sıvıdan olabildiğince uzak tutmak en faydalısı olacaktır.

Bu durumda yağmur yağarken ya da yorucu bir egzersiz yapacaksanız ter içinde kalma ihtimalini göz önünde bulundurarak onları takmamalısınız. AirPods eğer su ile temas ederse AirPods'a su dökülürse ne yapılmalı başlığı altında sıralanan önerileri incelemelisiniz.

Apple AirPods Pro Suya Dayanıklı mı?

Evet, AirPods Pro'da IPX4 sertifikası bulunuyor ve bu, onu suya bir miktar dayanıklı hale getiriyor. IPX4 sertifikası ter ve hafif su damlalarına karşı dayanıklılığın olduğu anlamına gelir.

Bilmeniz gereken önemli şeylerden birisi de bu dayanıklılığın yalnızca kulaklık bazında olduğudur. Yani taşıma çantasının kendisinde herhangi bir dayanıklılık sertifikası yok. Ayrıca bu sertifika kulaklıklarla yüzebileceğiniz anlamına gelmiyor.

AirPods (2. Nesil)  Suya Dayanıklı mı?

Hayır, AirPods 2 olarak da bilinen 2. nesil AirPods isimli kablosuz kulaklık suya karşı dayanıklı değildir. Bu nedenden ötürü söz konusu kablosuz kulaklığı kullanırken çok dikkatli olmanız gerekiyor.

AirPods Pro (2. Nesil)  Suya Dayanıklı mı?

Evet, AirPods Pro 2 olarak da bilinen kablosuz kulaklık modeli suya karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu kulaklık modelinde IPX4 sertifikası bulunuyor. Bu, kulaklığın ter ve hafif su damlalarına karşı dayanıklılığın olduğunu gösteriyor. Kulaklığın su veya ter geçirebileceğini belirtmek gerekiyor.

AirPods (3. Nesil)  Suya Dayanıklı mı?

Evet, 3. nesil AirPods isimli kablosuz kulaklık modeli suya karşı dayanıklıdır. Apple tarafından üretilen kablosuz kulaklık AirPods 3'te IPX4 sertifikası yer alıyor. Kulaklığın su veya ter geçirebileceğini belirtelim.

Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır? Tespit Etme Yöntemleri
TEKNOLOJİ

Sahte AirPods Nasıl Anlaşılır? Tespit Etme Yöntemleri

Sahte AirPods nasıl anlaşılır? Günümüzde hemen her ürünün sahtesi ile karşılaşmamız oldukça mümkün ancak söz konusu şey kablosuz kulaklıklar olduğunda, durum içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor.

AirPods Suya Düşerse / AirPods'a Su Dökülürse Ne Yapılmalı?

  • AirPods'u bir kenara koyun.
  • Kuru, tüy bırakmayan bir bezle silin.
  • Açık bir alanda kurumaya bırakın.
  • Yaklaşık sekiz saat kadar bekletin.
  • Her şey kuruduktan sonra çalıştırmayı deneyin.

Peki AirPods ya da AirPods Pro modellerinden birisi, çeşitli sebeplerle sıvı ile temas ederse ne yapmalısınız? Öncelikli olarak bilmeniz gereken şey, asla kutuya koymamanız gerektiğidir.

AirPods'ları herhangi bir pirinç tabağına yatırmanıza gerek yok. Aslında pirinci yemek dışında başka herhangi bir sebeple kullanmamak en iyisi olacaktır. Eğer taşıma çantası ıslaksa onu da benzer adımlardan geçirin ve baş aşağı bakacak şekilde kurumaya bırakın.

Bu arada kullandığınız modeli gerçekten su geçirmez hale getirmek istiyorsanız çeşitli üreticilerin sattığı su geçirmez yalıtım kılıflarına da göz atmak isteyebilirsiniz. Bu, özellikle çeşitli kaza durumlarında ciddi zararları önleyebilmek adına iyi bir tercih olacaktır.

Android Telefonlarda AirPods Nasıl Kullanılır?
TEKNOLOJİ

Android Telefonlarda AirPods Nasıl Kullanılır?

Apple’ın Bluetooth kulaklık modeli AirPods her ne kadar iPhone, iPad gibi Apple cihazlarla özdeşleşmiş bir ürün olarak bilinse de aslında Bluetooth özelliği sayesinde farklı cihazlarda da kullanılabiliyor.

Bu rehberde AirPods modelleri su geçirir mi sorusunu yanıtladık. Ayrıca kablosuz kulaklık suya düşerse yapılması gerekenleri açıkladık. Apple tarafından üretilen kablosuz kulaklıklar ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR