Al HoloBox Nedir?

Hollanda merkezli hologram teknolojisi şirketi Holoconnects tarafından piyasaya sunulan Al Holobox nedir? İşte tüm detaylarıyla Al HoloBox!

Son birkaç yılda hepimizin bildiği üzere teknoloji alanında önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle 2022 yılında hayatımıza giren ChatGPT ile devrim niteliğinde birçok çalışmanın ortaya çıkmasını sağladı. Bu çalışmalardan biri de Al Holobox isimli akıllı hoparlör.

Hologram teknolojisi ve holografik illüzyonlar alanında çalışmalar yapan Holoconnects’in geliştirdiği Al Holobox’un tüm özelliklerini bu rehberde öğrenebilirsiniz.

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Samsung Galaxy Al Nedir? Nasıl Kullanılır?

Samsung, kullanıcı gizliliği ve güvenliği gibi birçok mobil deneyimi sunan Galaxy Al'ı teknoloji ve yapay zeka tutkunlarına duyurdu.

Al HoloBox Özellikleri

Teknolojik gelişmeler her alanda olduğu gibi iş ve eğitim dünyasında da yeni yöntemlerin keşfedilmesini sağladı. Özellikle çok yakın zamanda tanıtılan Al HoloBox’ta eğitim ve iş dünyasını yeniden şekillendiriyor.

Bahsettiğimiz akıllı hoparlör hem geleneksel sunum hem de toplantı yöntemlerini radikal şekilde değiştiriyor. Aynı zamanda interaktif sunum ve uzaktan iletişim çalışmalarını da çok geliştirdi.

HoloBox, gelişmiş yapay zeka tabanlı ses etkileşimi ve holografik ekranları birleştiriyor. Üç boyutlu holografik görüntüler sunarak kullanıcılarının etkileşim kurmasını sağlıyor. Toplantı, sunum gibi etkinliklere fiziksel olarak katılmaya gerek kalmadan HoloBox sayesinde aynı yerdeymiş gibi konuşup çalışmalar yapılabiliyor.

Sözünü ettiğimiz cihaz sayesinde eğitim alanında ve iş dünyasındaki mekânsal sınırlamalar ortadan kalkıyor. Günlük hayattada kullanılabilecek olan bu cihazın mobil uygulaması da var. Mobil uygulama üzerinden cihaza videolar yükleyip dilediğiniz zaman onları açıp izleyebilirsiniz.

Al HoloBox ile sohbet edip ona sorular sorabilirsiniz. Hatta herhangi bir konuda öneride alabilirsiniz. Al HoloBox, ChatGPT’nin çok ilerlemiş halidir. Al HoloBox, sohbet kavramına da yepyeni bir boyut kazandırdı.

Teknolojiyi bambaşka bir boyuta taşıyan akıllı hoparlör, insan boyutlarında üç boyutlu olarak hologramlar üretiyor. Bu özelliği sayesinde uzaktan eğitim, iş toplantıları, sunumlar ve seminerler daha renkli hale geliyor. Kullanımı çok basit olan cihaz; 86 inç LCD ekran ve üç boyutlu hologramlardan oluşuyor. Cihazdaki hologramlar hem net hem de canlı şekilde tasarlanmıştır.

Yukarıdaki tüm belirtilen özellikler sayesinde sunumlar, toplantılar ve eğitimler sıradan video konferans olmaktan çıkıp dikkat çekici hale geliyor. Cihaz, görsel zenginlik ve etkileşim açısından büyük avantaja sahip. Bundan dolayı da fiziksel olarak uzakta olduklarınızla sanki yan yanaymış gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

Al HoloBox Kullanım Alanları Neler?

Holoconnects’in yenilikçi teknoloji olarak tabir ettiğimiz Al HoloBox’un kullanım alanı ilerleyen süreçlerde çok artacak. Şu an için dijital iletişimi yeniden şekillendiren bu cihaz;

  • Eğitim,
  • Reklamcılık,
  • Sanat,
  • Eğlence alanlarında kullanılıyor.

Wi-Fi 5, 4 GB LPDDR4 RAM ve 32 GB eMMC 5.1 özellikli Al HoloBox’ın nisan ayında 299 dolardan yani 9.620,83 TL’den satışa sunulması bekleniyor.

YORUMLAR