Apple tvOS 17 Özellikleri Nelerdir?

iOS 17 güncellemeleri ile birlikte duyurulan tvOS 17'de bir dizi yenilik Apple TV kullanıcılarını bekliyor. İşte, tvOS 17 ile gelen yenilik ve güncellemeler!

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) teknoloji devi markanın telefon, bilgisayar, tablet ve saat modelleri ile uyumlu, en yeni sürümler tanıtıldı. Apple TV kullanıcıları için ise bu konferansta tvOS 17 sürümünün detayları anlatıldı.  Peki, tvOS 17 güncellemesi ile beraber gelen özellikler neler?

Yepyeni özelliklere sahip olan tvOS 17, Apple TV’yi çok daha fonksiyonel ve kullanışlı bir cihaz haline getiriyor olacak. İnteraktif uygulamaların yer aldığı bu sürüm ile sıradan bir akıllı TV’den çok daha fazlası haline gelen Apple TV’de ne gibi yenilikler bizi bekliyor derseniz; işte, Apple tvOS 17 hakkındaki detaylar...

iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?
MOBİL

iOS 17 Özellikleri Neler? Hangi Telefonlarda Var?

WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan iOS 17 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. iOS işletim sisteminin yeni sürümüyle beraber iPhone modelleri, kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek yeniliklere kavuştu.

Apple tvOS 17 ile Gelen Yeni Özellikler Neler?

  • Yenilikçi, sade ve şık arayüz tasarımı
  • Facetime ile görüntülü konuşma
  • Video konferans kullanımı
  • Denetim merkezinde yapılan yenilikler
  • Gelişmiş diyalog özelliği
  • Dolby Vision 8.1 desteği
  • Yerel VPN desteği
  • Remote Controller 
  • Apple Fitness +, Arcade ve Music geliştirmeleri

1- Yenilikçi, Sade ve Şık Arayüz Tasarımı

Apple tvOS 17 yeni bir arayüz tasarımı ile karşımıza çıkıyor. iPad’e benzer bir görünüme kavuşan arayüz, televizyonlarda daha kullanışlı bir deneyim vadediyor. Sade ve şık bir tasarıma sahip bir işlem menüsü tvOS 17’de sizleri bekliyor.

2- Facetime ile Görüntülü Konuşma

Apple tvOS 17’nin FaceTime desteği ile Apple TV kullanıcıları sevdikleriyle televizyon üzerinden görüntülü olarak konuşabiliyor olacak. Bunun için iPhone ya da iPadl’inizi kablosuz bağlantı ile Apple TV’ye bağlamanız yeterli. Böylece cihazınızdaki görüntüyü televizyon ekranına yansıtabileceksiniz.

Facetime görüşmelerinde kamera kullanımı ise iPhone / iPad üzerinden gerçekleşecek. tvOS 17’yi kullanmaya başladığınızda bu özellik sayesinde Apple TV üzerinden direkt olarak aramalarınızı yapabilecek, iPhone/ iPad’de başlayan görüntülü konuşmalarınızı Apple TV ekranına aktarabileceksiniz.

3- Video Konferans Özellikleri

tvOS 17 sayesinde Apple TV’de yeni video konferans özelliklerinin da yer alacağı belirtiliyor. Cisco, Zoom gibi uygulamaların Apple TV’lerde kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Online eğitimlerinizi, iş toplantılarınızı geniş bir televizyon ekranından yürütmenize yardımcı olacak bu teknoloji Apple’ın geliştirdiği yeni tvOS sürümü sayesinde evinize, hatta oturma odanıza kadar gelmiş oluyor.

4- Denetim Merkezinde Yapılan Yenilikler

tvOS 17 ile cihazın denetim merkezine de yenilikler geliyor. Bu yenilikler sayesinde kullanıcılar eski sürümler ile karşılaştırdığımızda daha kişiselleştirilmiş bir deneyime sahip olabilecek.

5- Gelişmiş Diyalog Özelliği

Gelişmiş diyalog özelliği Apple TV’de arka plandaki sesler ile diyalogları birbirinden ayırmayı hedefliyor. Böylece konuşmaları daha net bir şekilde duyabileceğimiz bu yeni sürümde film ve video izlemek daha keyifli hale geliyor.

6- Dolby Vision 8.1

Sinematik bir görüntü deneyimi sağlayan Dolby Vision 8.1 desteği tvOS 17’de sunulan yenilikler arasında sıralanıyor. Dinamik ve heyecan verici görüntü özellikleri ile film ve TV programlarını izlerken maksimum verim elde edilmesi hedefleniyor.

7- Yerel VPN desteği 

Apple TV’lere tvOS 17 ile gelecek olan yerel VPN desteği kullanıcılara birçok avantaj sağlıyor. Apple’ın iPhone, iPad gibi cihazlarında mevcut olan bu özellik sayesinde Apple TV üzerinden ülkenizde yayınlanmayan dizileri izleme imkânınız olacak.

Siber güvenlik açısından da etkili çözümler sunan bir özellik olduğu için yerel VPN desteği tvOS 17 ile gelen en fonksiyonel yenilikler arasında değerlendiriliyor.

8- Remote Controller ile Siri Remote’a Kolay Erişim

Apple TV kullanıcıları tvOS 17 güncellemesinin ardından evde televizyon kumandasını kaybetmekten endişe etmiyor. Neden mi? Çünkü bu sürümde remote controller özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kumandanın konumunu tespit etmeniz mümkün hale geliyor.

Apple TV Remote Kullanarak Televizyonu Kontrol Etme
Yaşam

Apple TV Remote Kullanarak Televizyonu Kontrol Etme

Apple TV’nin en dikkat çeken yanı hiç şüphesiz ki yenilenen kumandası. Yeni uzaktan kumandanın üzerinde yer alan dokunmatik yüzey (Apple’ın deyimiyle Touch Surface), karanlıkta tuş arama sorunu olmadan tv ekranınızda gezinme, içeriklere göz atma ve seçim yapma imkanı sunuyor.

9- Apple Fitness+, Arcade ve Music

Apple Fitness ve Apple Arcade servisleri tvOS 17 ile birlikte evdeki en büyük ekrana taşınıyor. Artık Apple TV kullananlar, bu uygulamaları televizyonlarında kullanılabilecek. Apple Music

Uygulaması ise yeni sürümde süreklilik kamerası ile çalışıyor olacak. Bu sayede Apple Music ile istediğiniz şarkıyı dinleyip seslendirirken kendinizi ekranda görebilir, karaoke partilerinizde Apple TV ile barkovizyon etkisi yaratabilirsiniz.

tvOS 17.1 Güncellemesinin Özellikleri

  • Apple TV 4K ile eşleştirildiğinde HomePod mini ve HomePod (1. nesil) için Diyalogları İyileştir desteği eklendi.
  • Performans ile kararlılığa yönelik geliştirmeler yapıldı.

tvOS 17.2 Güncellemesinin Özellikleri

  • Apple TV uygulamasına kenar çubuğu eklendi. Bu kenar çubuğu, uygulamada daha kolay şekilde dolaşılabilmesine yardımcı oluyor.
  • Apple TV uygulamasında abone olduğunuz tüm kanalları ve bağlanan uygulamaları artık kenar çubuğunda ve Ana Ekran'da Kanallar ve Uygulamalar'ın alt kısmından ulaşabilirsiniz.
  • iTunes filmleri ve şovları Apple TV uygulamasına taşındı. Mağaza'dan satın alabilir veya kiralayabilir ve aldıklarınıza Arşiv'den ulaşabilirsiniz.
  • "Şimdi İzle" özelliği artık "Ana Ekran" olarak isimlendiriliyor. Bu bölümde filmlere ve TV şovlarına bakabilirsiniz.
  • FaceTime uygulamasında aramaları doğrudan Apple TV 4K üzerinden yanıtlama özelliği geldi.
  • Apple TV 4K'da FaceTime sesli aramaları için destek sunuldu.
  • FaceTime'da artık aramalar Apple TV 4K'dan iPhone ya da iPad'e taşınabilir.
  • Dolby Atmos ve Dolby Digital surround artık SharePlay ile beraber bir şeyler izlerken kullanılabilir hâle geldi.
  • Apple Fitness+ uygulamasında ses odağı, antrenman sırasında sizi motive eden şeyleri daha fazla duymanıza imkân tanıyor.
  • Ekran üzerinden yapılacak arama, TV ve Müzik gibi desteklenen uygulamaların içerisinde herhangi bir yerden başlayabilir. Siri düğmesine basarak bir aramayı dikte edebilirsiniz.
  • Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde Arapça, Malezya'da Malayca ve Türkiye'de Türkçe dil desteği sunuldu. Yalnızca sesinizi kullanarak şovları, müzikleri ve daha fazlasını bulabilirsiniz.

tvOS 17.3 Güncellemesinin Özellikleri

  • Performans ve kararlılık iyileştirmeleri yapıldı.

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?
MOBİL

iOS 18 Özellikleri Neler? Ne Zaman Çıkacak? Hangi Telefonlara Gelecek?

Apple’ın yeni yazılım güncellemesi iOS 18 özellikleri ile dikkatleri üzerinde toplayabilir. Bu güncelleme ile gelecek yenilikler dünyanın dört bir yanındaki Apple kullanıcıları tarafından merakla bekleniyor.

Bu rehberde tvOS 17 güncellemesi ile beraber gelen özellikleri sıraladık. Yeni güncelleme ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR