Videoyu Masaüstü Arka Planı Yapma Yolları

Bir videoyu masaüstü arka planı yapma işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu yazıda bu işlemi mümkün hale getiren üç farklı yöntemi sıraladık.

Videoyu masaüstü arka planı yapma işlemi için birden fazla yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden bir tanesini uyguladığınız takdirde videoyu arka plan olarak ayarlayabilirsiniz. Rehberimizi inceleyerek bu işlemi nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Öylece duran masaüstü arka planlarına bakmak elbette güzeldir, ancak uzun süre boyunca hiç hareket etmeden öylece duran masaüstü arka planları bir noktadan sonra sıkıcı olmaya başlayabilir. Peki, sıkıcı arka planlar yerine istediğiniz videoyu arka plan yapabileceğinizi söyleseydik?

Görüntü Kalitesini Bozmayan En İyi Video İndirme Programları
YAZILIM

Görüntü Kalitesini Bozmayan En İyi Video İndirme Programları

En iyi video indirme programları nelerden oluşmaktadır? Hazırladığımız listede yer alan uygulamalar, sevdiğiniz videoları cihazınıza pratik bir şekilde kaydetmenize olanak tanır.

Hangi platformda olursanız olun, bunu gerçekleştirebileceğiniz birden fazla yol vardır. Sadece size uygun olanı seçmeniz ve uygulanması gereken adımları sırası ile takip etmeniz yeterli olacaktır.

Bu yazıda Windows 10, macOS, Linux ve Chrome OS'te bir videoyu masaüstü arka planı olarak ayarlamanın üç yolunu derledik.

Videoyu Bilgisayar Arka Planı Olarak Ayarlama Nasıl Yapılır?

  • Push Video Wallpaper ile video arka planı ayarlama
  • VLC ile videoyu arka plan olarak ayarlama
  • YouTube ile videoyu duvar kâğıdı olarak ayarlama

Yukarıda bir videoyu arka plan olarak ayarlayabilmenize olanak tanıyan hizmetler yer alıyor. Bu hizmetleri kullanarak söz konusu işlemi nasıl gerçekleştireceğinize aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Push Video Wallpaper ile Video Arka Planı Ayarlama

  • PUSH Video Wallpaper uygulamasını açın.
  • Açılan pencereden “+” butonuna tıklayın.
  • Hareketli bir arka plan eklemek için bir video seçin.
  • Seçilen video otomatik olarak masaüstü arka planı olarak ayarlanır.

Arka plan olarak ayarlamak istediğiniz bir video varsa bunun için bir program kullanabilirsiniz. Bir videoyu masaüstü arka planı olarak ayarlamanızı sağlayan Push Video Wallpaper, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Program üzerinden söz konusu işlemi çok pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

İndirdiğinizde, yüklemek için .exe dosyasını çalıştırın ve uygulamayı başlatın. Push Video Wallpaper’da video, gif, YouTube canlı yayın videosu ve YouTube videosu olmak üzere 4 farklı video seçeneği bulunuyor. Uygulamaya ilk kez giriş yaptığınızda her seçenekte bir örnek video bulunuyor.

Öncelikle PUSH Video Wallpaper uygulamasını açın. Açılan pencere üzerinden “+” butonuna basın ve hemen ardından hareketli bir arka plan eklemek için bir video seçin. Seçilen video otomatik olarak masaüstü arka planı olarak ayarlanır. Uygulamayı kapattıktan sonra ayarladığınız arka plan da kaybolur.

Uygulamanın alt kısmında bulunan araç çubuğundan videoyu ileri sarabilir, sesini kısıp açabilir, durdurabilir, silebilir veya yeni video ekleyebilirsiniz.

2. VLC ile İstediğiniz Videoyu Arka Plan Olarak Ayarlama

  • VLC programını açın.
  • Tools > Preferences > Videos’a girin.
  • Alt kısımda bulunan “Show Settings” kısmını “All” olarak seçin.
  • Açılan pencerede “Output modules” kısmından “DirectX”i seçin.
  • DirectX’i seçtikten sonra yapılan işlemleri kaydedin.
  • Kullanmak istediğiniz videoyu seçin.
  • Videoyu seçtikten sonra videoya sağ tıklayın.
  • Video > Set as Wallpaper’ı seçin.

Masaüstü arka plan videosu oluşturmanın bir başka yolu da VLC medya oynatıcısıdır. Bu yöntem Windows, macOS, Linux, hatta ChromeOS, BSD çeşitleri ve Solaris üzerinde çalışır. VLC Media Player ile videoyu duvar kâğıdı olarak ayarladığınızda masaüstü simgeleri görünmez ve videoyu tam ekran yapsanız dahi Windows araç çubuğu hala görünür.

Söz konusu yöntem için ilk önce bilgisayarınızda yüklü olan VLC programını açın. Daha sonra Tools > Preferences > Videos adımlarını izleyin. Alt kısımda konumlanan “Show Settings” kısmını “All” olarak seçmeniz gerekiyor. Açılan pencere üzerinden “Output modules” kısmından “DirectX”i seçmeniz gerekiyor.

DirectX’i seçtikten sonra yapılan işlemleri kaydedin ve kullanmak istediğiniz videoyu seçin. Videoyu seçtikten sonra videoya sağ tıklayın. Son olarak Video > Set as Wallpaper adımlarını uygulayın. Böylelikle istediğiniz videoyu arka plan olarak ayarlamış olacaksınız.

3. YouTube ile Videoyu Duvar Kâğıdı Olarak Ayarlama

  • Web tarayıcısını açın.
  • YouTube sitesini ziyaret edin.
  • Bir video seçin.
  • Videoyu oynatın ve tam ekran moduna geçin.

İstediğiniz bir videoyu duvar kâğıdı olarak ayarlamak için bir yol daha bulunuyor. Youtube’u kullanarak istediğiniz bir videoyu arka plan olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlem, VLC medya oynatıcısındaki mantığa benzer. Yani bu senaryoda da masaüstü ikonları ve kısayolları olmadığından dolayı gerçek bir duvar kâğıdı deneyimi yaşayamayacağınızı unutmayın.

Bir YouTube videosunu masaüstü arka planı olarak ayarlamak için ilk olarak YouTube resmî web sitesini açın ve ardından bir video seçin. Videoyu oynatın ve ardından tam ekran moduna geçin. Açık uygulamaları kullanarak Alt-Tab yapın. Böylece istediğiniz YouTube videosunu duvar kâğıdı olarak ayarlamış olursunuz.

YORUMLAR