Görüntü Kalitesini Bozmayan En İyi Video İndirme Programları

En iyi video indirme programları neler? İşte YouTube, Instagram ve Facebook gibi platformlarda yer alan videoları indirmenizi sağlayan uygulamaların listesi!

En iyi video indirme programları nelerden oluşmaktadır? Hazırladığımız listede yer alan uygulamalar, sevdiğiniz videoları cihazınıza pratik bir şekilde kaydetmenize olanak tanır.

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte günümüzde çeşitli platformlarda çok sayıda video bulunuyor. YouTube, Vimeo, DailyMotion, Instagram, Facebook ya da diğer platformlarda gördüğünüz videoları indirmek için pek çok video indirme programı yer alıyor. 

Video İndirme Programları Listesi

  • EaseUS Video Downloader
  • 4K Video Downloader
  • ByClick Downloader
  • WinX Youtube Downloader
  • Any Video Converter
  • Free YouTube Download
  • aTube Catcher
  • Video Downloader
  • All Video Downloader
  • ClipGrap
  • ISky Soft Video Downloader
  • Fastest Tube 
  • Freemake Video Downloader

Bu sayfada yer alan YouTube video indirme programı ile popüler video paylaşım hizmetinde yer alan tüm videoları kolay ve zahmetsiz şekilde indirebilirsiniz. Listedeki programlar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan erişebilirsiniz.

PollMaker

1. EaseUS Video Downloader

EaseUS Video Downloader, geniş bir özellik yelpazesi ile tam teşekküllü bir video indirme yazılımıdır. Teknik bir bilgisi olmayan kullanıcıların hiçbir zorluk yaşamadan video ve ses dosyalarını indirmesine yardımcı olacak bir dizi özellik sunar. Kullanıcı arayüzü tamamen sezgiseldir. Bu da onu kullanımı kolay bir yazılım hâline getiriyor.

Söz konusu video indirmek olduğunda hız da en önemli unsurlardan biri hâline geliyor. Doğal olarak çok fazla zamanınızı almayacak bir program arayışına giriyorsunuz. EaseUS Video Downloader, tam olarak bu noktada yardımımıza koşuyor. Hızlı çalışan bir program olduğundan diğer alternatifleri gibi dakikalarınızı ve hatta saatlerinizi feda etmenize gerek kalmıyor.

Hiç yoğun çaba sarf etmeden kullanabileceğiniz programın özellikle video ve ses dosyalarını kaybetmek istemiyorsanız büyük bir katkısını görürsünüz. İndirme işlemini başlatmadan önce 8K'ya kadar bir video kalitesi kadar seçebilirsiniz. Dosya formatını (MP4, MP3 ve WAV) seçme noktasında da özgürsünüz.

Videoların nereye indirileceği ve alt yazının olup olmayacağı da tamamen siz kullanıcılara bırakılıyor. Birçok önemli seçenek ile gelen bu video indirme programında arama özelliği de mevcuttur. Bu özellik sayesinde saniyeler içinde istediğiniz içeriğe saniyeler içinde ulaşabilirsiniz.

EaseUS Video Downloader; YouTube, Twitter ve Facebook gibi yaygın olarak kullanılan web sitelerindeki tüm videoları indirmenize olanak tanıdığı için dilerseniz kendi kanalınızdaki videoları dilerseniz de başka bir kanaldaki videoları toplu indirme özelliği ile saniyeler içinde indirebilirsiniz.

Videoları doğrudan indirmek zorunda da değilsiniz. Bazen sadece bir videonun sesine ihtiyacınız olabilir. Örneğin bir müzik kanalında paylaşılan videoların klibini değil, sadece sesini almak isteyebilirsiniz. Bu durumda o videonun sesini indirmek için ne yapabileceğinizi düşünmek yerine bu programın size sunduğu videonun sesini kaydetme özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Bütün bu özelliklerden de anlayabileceğiniz üzere EaseUS Video Downloader, birçok programın aksine genel olarak kullanıcının video ve ses indirme sürecini kolaylaştırmaya odaklanıyor. Normalde bunlar size epey zaman kaybettirebilecek işlemlerdir ama program bunu sadece bir iki tıklama ile yapmayı mümkün hâle getiriyor. Bu da her dakikası kıymetli olan zamanınızdan vazgeçmemenizi sağlıyor.

Siz de programı kullanmamak için ortada hiçbir neden göremiyorsanız EaseUS Video Downloader'ı indirme sayfası üzerinden indirip kullanmaya başlayabilirsiniz. Program hem Windows hem de Mac'te kullanılabilir.

2. 4K Video Downloader

4K Video Downloader sunduğu geniş destek ile birlikte Vimeo, TikTok, SoundCloud, Flickr, Facebook, Instagram, DailyMotion, Twitch ya da YouTube'dan video indirme imkanı sunuyor. Ayrıca 3D video ya da 360 video indirme seçeneklerini de sunan program hızlı ve sorunsuz bir video indirme deneyimi ile listemizin ilk sırasında yer alıyor.

Bir videoyu ya da yirmi dört saatten uzun değilse bir oynatma listesini indirmek için linki kopyalayın ve uygulamaya yapıştırın. Bunun ardından çıktı formatını, kaliteyi ve kaydedeceğiniz konumu seçin. Bu kadar! Bu arada yalnızca video indirme değil, ses indirme seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz.

3. WinX YouTube Downloader

Tıpkı 4K Video Downloader gibi WinX YouTube Downloader da hemen her siteden video indirebileceğiniz kullanışlı bir video indirme programı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanımı oldukça kolay olan bu programda indirmek istediğiniz videonun linkini kopyalamanız ve programa yapıştırmanız yeterli oluyor.

En iyi video indirme programları arasında yer alan WinX'te 360 video ve 3D video desteği bulunmuyor fakat 4K video indirebilir. Eğer bu sizin için bir sorun değilse bu programı da şiddetle tavsiye ediyoruz.

4. ByClick Downloader

Bulabileceğiniz en işlevsel video indirme araçlarından biri olan ByClick Downloader sayesinde Youtube, Vimeo, Facebook ve Dailymotion gibi siteler üzerinden istediğiniz formatta videoyu indirebilirsiniz. Bunun dışında bu uygulama, herhangi bir sorun yaşamanız durumunda 7/24 destek sağlıyor.

5. Any Video Convarter

Kolay kullanıma sahip arayüzü ile hızlı dönüştürme yapabilme özelliği ve görüntü kalitesi yüksek video dosyalarını desteklemesi nedeniyle Any Video Converter, bu listede yer almayı hak eden programlardan birisi olarak öne çıkıyor.

AVI, MP4, WMV, MKV, MPEG, FLV, SWF, 3GP , DVD, WebM, MP3 gibi formatları destekleyen program, video dosyalarını kırpmanıza, ekran oranını değiştirmenize, ses kalitesini ve formatını değiştirmenize izin veriyor. Gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra video dosyalarını sisteminizde çözücüsü bulunan formatlara çevirebiliyorsunuz.

6. Free YouTube Download

Free YouTube Download ile birlikte YouTube'da bulunan videoları Mac ya da Windows cihazlarınıza hızlı ve ücretsiz indirme imkanına sahipsiniz. 

Programın sahip olduğu listeleme ve oynatma listesi özellikleri sayesinde YouTube'da kayıtlı olan listelerinizdeki videoları toplu olarak indirebiliyorsunuz ve bunun yanında kullanıcı kanallarında yer alan videoların da liste olarak kabul edilmesi sayesinde direkt olarak bütün bir kanalı da bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

En iyi video indirme programları listesinin dördüncü sırasında yer alan yazılımda indirme tamamlandığında bilgisayarın kapanmasına olanak tanıyan oldukça kullanışlı bir özellik mevcuttur.

Bu arada söylemeden geçmeyelim ki bu uygulamanın küçük ama önemli bir dezavantajı var. İndirmek istediğiniz videonun en az üç dakika olması gerekiyor ki bu, bazı durumlarda istediğiniz bir videoyu indiremeyebileceğiniz anlamına geliyor olabilir.

7. aTube Catcher

Adından dolayı bu programın yalnızca YouTube odaklı olduğunu düşünebilirsiniz ancak aTube Catcher popüler pek çok video platformundan indirme yapabilir. Ancak ilk uyarı, indirmeler sırasında pek çok reklam ile karşılaşacağınızdır. Bu nedenle uygulamayı kurarken - ilgili bölümde -  'iptal' ve sonrasında 'reddet' tuşlarına bastığınızdan emin olun.

Bu sayede reklamlardan bağımsız, özgür bir deneyim yaşayabileceksiniz. İndirilen videolar otomatik olarak bir dizi popüler formata dönüştürülebilir ve böylece videolarınızı izlemek istediğiniz cihaza göre özelleştirebilirsiniz.

Çok sayıda video indirmek istiyorsanız hepsini tek seferde indirebilir ve bunu yaparken bant genişliğini en üste çekebilirsiniz. Bu, en iyi video indirme programları listesinde yer alan yazılımlardan bulunmayan bir özelliktir.

8. Video Downloader

Video Downloader; Google Chrome, Firefox ve Internet Explorer üzerinde izlediğiniz videoları bilgisayarınıza indirmenize olanak tanıyan kullanışlı ve ücretsiz bir eklentidir.  Program tarayıcınıza uzantısını ekleyecektir ve böylelikle bir videoyu izlemeye başladığınız zaman indirme düğmesi ekranda belirecektir.

İndirme düğmesine bastıktan sonra programın arayüzü üzerine bağlantı eklenir ve böylelikle videoları istediğiniz gibi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Video Downloader tam kaynaklı bağlantıyı izlerken istediğiniz öğeleri seçerek farklı adlarla istediğiniz klasörlere kolayca indirmenize olanak tanır.

9. All Video Downloader

En iyi video indirme programları arasında yer alan All Video Downloader, Android cihazlar için geliştirildi. Uygulama sayesinde YouTube, Instagram ve TikTok gibi platformlarda gördüğünüz ve beğendiniz videoları akıllı telefonunuza ya da tabletinize indirebilirsiniz.

Bir mobil uygulama için gerçekten de işlevsel özelliklere sahip olan program MP3, MP4, M4A, MOV, AVI ve FLV gibi çok sayıda dosya biçimini desteklemekle kalmıyor, videoları HD, 2K ve 4K çözünürlükte indirebilmenize olanak sunuyor. Aynı zamanda sınırsız ve ücretsiz olduğunu da vurgulamak isteriz.

Windows 10 Oturum Açma Seçenekleri Nasıl Değiştirilir?

10. ClipGrap

Basit arayüzü ile kolay bir kullanım sunan uygulamada, video arama sekmesi de yer alıyor. İstenilen kalite ve formatta video indirme özelliği sunan ClipGrab, aynı zamanda videoyu yalnızca ses dosyası olarak indirme imkanı da sunuyor.

11. ISky Soft Video Downloader

iSky Soft uygulamasından, Youtube video indirme gibi konularda ücretsiz olarak yarar sağlayabilirsiniz. Youtube ve benzeri birçok online video izleme servisinde yer alan videoları bilgisayarınıza kolay bir şekilde kaydedebilirsiniz.

12. Fastest Tube​

Fastest Tube, programı bilgisayarınıza indirmenize gerek kalmadan videoları indirmenizi sağlayan bir araçtır. 1080p kalitesinde video indirme imkanı sunan program, tarayıcınızda site üzerinde belirtilen eklentiyi ekledikten sonra videoları rahatça bilgisayarınıza indirmenize imkan tanır.

13. Freemake Video Downloader​

Program; DailyMotion, Youtube ve Facebook olmak üzere birçok siteden video indirmenize olanak tanır. İndirdiğiniz videoyu dilediğiniz formata çevirebilirsiniz. Bunun dışında videoyu yalnızca ses dosyası olarak da kaydedebilirsiniz.

Günümüzde video indirme siteleri gerçekten kullanışlı hale geldiler ancak bunları video indirme yazılımları ile kıyasladığımızda çeşitli dezavantajlara sahipler ve bu nedenle tavsiyemiz bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir programı kullanmanız yönünde. Her şeyden önce uzak sunucu ve veri bağlantı sınırlamaları nedeni ile genellikle yavaştırlar ve dosya indirme seçenekleri üzerinde fazla özelleştirme imkanı sunmazlar.

Tüm bunlara ek olarak bir seferde yalnızca tek bir video indirmenize imkan sunarlar ve oynatma listelerini indirmek isterseniz, bu küçük bir eziyet haline gelebilir. Benzer şekilde 3D ve 360 videolar da genellikle desteklenmez ve yalnızca çok küçük bir kısmı 4K videolar ile başa çıkabilir. Bu nedenle tercihinizi video indirme uygulamalarından yana kullanmakta fayda var.

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları
YAZILIM

YouTube için En İyi Video Düzenleme Programları

YouTube için en iyi video düzenleme programları neler? Dünya genelindeki milyonlarca kişinin severek kullandığı YouTube, isteyen herkesin kendi videolarını yayımlayabilmesine de olanak tanır.

Bu listemizde en iyi video indirme programları ile karşınızdaydık. Peki, siz yukarıda yer alan ücretsiz yazılımlar arasından hangisini beğendiniz? Bu konu ile ilgili görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR