Chrome'da Kötü Amaçlı Yazılım Nasıl Temizlenir?

Chrome'da kötü amaçlı yazılım temizleme aracı nasıl kullanılır? İşte popüler tarayıcı Chrome'da virüs temizleme işlemi için uygulamanız gereken adımlar!

Chrome'da bulunan kötü amaçlı yazılım temizleme aracı, web tarayıcısına bulaşan virüs dahil çeşitli kötü amaçlı yazılım türlerinin silinmesine yardım eder. Peki, bu aracı kullanmak için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Hazırladığımız yazıda merak edilen soruyu cevaplayacağız.

Tüm dünyada oldukça popüler olan Google Chrome'da tarayıcıya bulaşan kötü amaçlı yazılımları bulabilen ve temizleyebilen bir yerleşik araç bulunuyor. Varsayılan arama motorunun otomatik olarak değişmesi, pop-up reklamlarının çıkması ve çeşitli web sitelerinin kendi kendine açılması gibi durumlarda söz konsu aracı kullanabilirsiniz.

Kötü amaçlı yazılımları temizleme aracı, arka planda otomatik olarak çalışıyor ve kötü amaçlı yazılımları tespit etmesi durumunda silmek için izin istiyor. Aracı manuel olarak çalıştırabilmeniz de mümkün. Peki, Chrome'da virüs temizleme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Bu yazıda, popüler tarayıcıdaki aracın nasıl kullanılacağını açıkladık.

Chrome'da Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Adımları

  • Google Chrome tarayıcısını açın.
  • Sağ üst köşedeki üç dikey nokta simgesine tıklayın.
  • "Ayarlar" menüsüne girin.
  • "Gelişmiş" yazısına tıklayın.
  • "Sıfırla ve temizle" yazısına tıklayın.
  • "Bilgisayarı temizle" seçeneğini seçin.
  •  "Bul" butonuna tıklayın.
  • Tarama işlemi gerçekleşecektir.

Popüler web tarayıcısında bulunan kötü amaçlı yazılımları temizleme aracı, otomatik olarak arka planda çalışsa da can sıkıcı pop-up reklamlarla karşılaşırsanız veya web tarayıcınız yavaşlamışsa taramayı manuel olarak başlatabileceğiniz bir yöntem bulunuyor.

İlk olarak bilgisayarınızda yer alan Google Chrome web tarayıcısını açın. Daha sonra sağ üst kısımda yer alan üç dikey nokta simgesine tıklayın ve hemen ardından açılan pencere üzerinden "Ayarlar" menüsüne tıklayın. Açılan ayarlar sayfasının sol kısmında yer alan "Gelişmiş" seçeneğini seçin.

Chrome'da virüs temizleme işlemi için "Sıfırla ve temizle" yazısına tıklayın. Bu işlemin ardından “Bilgisayarı temizle” seçeneğine tıklayın ve açılan sayfa üzerinden “Bul” butonuna tıklayın. Bu adımı uygulamanız hâlinde tarama işlemi gerçekleşecektir.

Söz konusu sayfaya erişmek için bir kısayol mevcut. Bu adımlar yerine yeni bir sekme açabilir ve adres çubuğuna "chrome://settings/cleanup” yazabilirsiniz.  Enter tuşuna bastığınız takdirde "Bilgisayarı temizleme" sayfası açılacaktır.

Not: "Bul" butonuna tıklamadan önce bilgisayarınızın tarama sonuçları hakkında herhangi bir bilgiyi Google ile paylaşmamak için "Ayrıntıları Google’a bildir" yazısının yanında yer alan kutunun işaretini kaldırabilirsiniz.

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar
İNTERNET

Tarayıcı Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyan Chrome Ayarlar

Tarayıcı deneyiminizi iyileştirecek çeşitli Chrome ayarlar yer alıyor. Bu ayarları uygulayarak daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.

Bu yazıda dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan web tarayıcısındaki kötü amaçlı yazılımları temizleme aracının nasıl kullanılacağını açıkladık. Rehberimizde bulunan adımları uygulayarak işlemi pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca popüler web tarayıcı Google Chrome üzerinden bir VPN hizmeti kullanmak istiyorsanız en iyi VPN eklentileri listesine de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR