Clash Royale PC'de Nasıl Oynanır?

Clash Royale, PC platformuna çok kolay bir şekilde yüklenebiliyor. İşte popüler strateji kart oyununun bilgisayarda oynanması için uygulanması gereken adımlar!

Mobil cihazlar için geliştirilen Clash Royale, PC üzerinden de oynanabiliyor. Popüler oyunu büyük ekranda klavye ve mouse aracılığıyla oynamak isteyen oyuncuların bir emülatör kullanması gerekiyor. Peki, bu işlem için hangi adımlar uygulanmalıdır? Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Supercell tarafından Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilen Clash Royale, yıllardır dünya genelinde popülerliğini devam ettiriyor. Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen oyun, çevrim içi tabanlı bir strateji kart oyunudur.

Envanterde yer alan kartları kullanarak rakibinizin kulesini yıkmaya çalıştığınız oyunun bilgisayar sürümü bulunmuyor fakat bunu mümkün hâle getiren bir emülatör programı mevcut. BlueStacks isimli emülatör sayesinde oyunu PC üzerinden oynayabilmeniz mümkün.

Dilerseniz lafı uzatmadan anlatımımıza başlayalım. Clash Royale'i bilgisayarda oynamak için Bluestacks yazılımından faydalanacağız. Bu yazılım bilgisayarınız üzerinde sanal bir Android işletim sistemi çalıştırmanızı sağlıyor.

Clash Royale PC İndirme Adımları Neler?

  • BlueStacks 5'i indirin.
  • Kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • "Şimdi kur" butonuna basın.
  • Emülatörü yükleyin.
  • Play Store bölümüne girin.
  • "Oturum aç" butonuna tıklayın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Arama kutucuğuna "Clash Royale" yazın.
  • Arama sonuçlarından "Clash Royale" üzerine tıklayın.
  • "Yükle" butonuna basın.
  • Emülatörün ana sayfasına dönün.
  • Clash Royale simgesine basın.
  • Oyun açılacaktır.

Dünya çapında popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza atan Clash Royale'ı bilgisayarınız üzerinden oynayabilmek için yalnızca birkaç adım uygulamanız yeterlidir. Bunlar ise çok kolay bir şekilde yapılabiliyor.

İlk olarak söz konusu işlem için BlueStacks 5 isimli programı bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. BlueStacks benzeri uygulamalar olduğunu da belirtelim. Bu emülatörlerin bazıları da söz konusu yapımı bilgisayar üzerinden oynatabiliyor.

Yukarıda yer alan bağlantıya tıklayarak BlueStacks'i indirebilirsiniz. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulum dosyasının üzerine çift tıklayın. Açılan pencere üzerinden "Şimdi kur" butonuna basın. Eğer varsayılan dizine yüklenmesini istemiyorsanız "Yüklemeyi özelleştirin" seçeneğini seçebilirsiniz.

"Yüklemeyi özelleştirin" seçeneğini seçmeniz hâlinde programın hangi dizine yükleneceğini belirleyebilirsiniz. Bu adımı uyguladıktan hemen sonra "Şimdi kur" butonuna basın. Yükleme süreci başlayacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra masaüstüne programın simgeleri eklenecektir.

Programın simgesine çift tıklayarak açın. BlueStacks üzerinden Play Store bölümünü ziyaret edin. Google hesabınıza ait üyelik bilgilerinizi girerek giriş yapın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Play Store mağazası ile karşılaşacaksınız. Mağazada yer alan arama kutucuğuna oyunun ismini yazın.

Arama sonuçları üzerinden "Clash Royale" yazısının üzerine tıklayın. Bu adımı uygulamanız durumunda oyunun sayfası açılacaktır. "Yükle" butonuna bastığınızda indirme ve yükleme işlemleri otomatik olarak gerçekleşecektir.

İndirme ve yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra emülatörün ana sayfasına dönün ve hemen ardından Clash Royale simgesinin üzerine tıklayın. İşlemin ardından oyun açılacaktır. Popüler yapım açıldıktan sonra klavye ve mouse desteğiyle büyük ekranda oynayabilirsiniz.

BlueStacks üzerinden çeşitli ayarlar yapabilmeniz mümkün. Bu sayfaya erişebilmek için ilk olarak program penceresinin sağ üst köşesinde konumlanan yatay üç çizgi butonuna basın. Bunu yaptığınızda küçük bir pencere çıkacaktır. Bu pencere üzerinden Ayarlar menüsünün üzerine tıklayın.

Ayarlar sayfası üzerinden performans modunu belirleyebilir, çözünürlüğü ayarlayabilir, piksel yoğunluğunu seçebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İstediğiniz ayarları yaptıktan sonra "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basabilirsiniz.

Clash Royale Oyuncularına Özel İpuçları ve Başlangıç Rehberi
OYUN

Clash Royale Oyuncularına Özel İpuçları ve Başlangıç Rehberi

Clash of Clans ile mobil kulvarda çok büyük bir kitle yakalamış olan Supercell, inanılmaz derecede eğlenceli yeni oyunu Clash Royale’i hayatımıza soktu.

Bu yazıda Clash Royale'ı bilgisayara indirme ve yükleme adımlarının nasıl yapılacağını açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Clash of Clans tarzında yapımlar oynamaktan keyif alıyorsanız Clash of Clans benzeri oyunlar listemize de göz atabilirsiniz.

YORUMLAR