Counter-Strike 2 (CS 2) Konsol Açma Nasıl Yapılır?

Counter-Strike 2 (CS 2) konsol açma işlemi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Bu rehberde CS 2'de konsol açılmıyor sorununun çözümünü açıkladık.

Counter-Strike 2 (CS 2konsol açma işlemi nasıl yapılır sorusu, bazı komutlar uygulayarak oyun deneyimini iyileştirmek isteyen pek çok oyuncu tarafından soruluyor. Bu rehberde popüler FPS oyununda konsola erişebilmek için hangi adımların uygulanması gerektiğini açıkladık.

Valve tarafından geliştirilen ve sunulan Counter-Strike 2 oyununda komutlar aracılığıyla crosshair özelleştirme, FPS ve ping değerlerini görüntüleme dahil olmak üzere birçok işlem gerçekleştirilebiliyor.

Komutları uygulayabilmek için konsolu görüntülemeniz gerekiyor fakat CS 2'de Counter Strike 1.6'nın aksine konsola direkt olarak erişemiyorsunuz. Dolayısıyla bazı oyuncular CS 2'de konsol açılmıyor sorunu ile karşılaşıyor.

CS 2 Konsol Açma Adımları

  • Steam'i açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Kütüphaneden Counter-Strike 2'yi seçin.
  • Oyunu açın.
  • Oyunun ayarlar sayfasını görüntüleyin.
  • "Oyun" sekmesine girin.
  • "Geliştirici Konsolunu Etkinleştir" kısmından "Evet" seçeneğini seçin.
  • "Klavye / Fare" kategorisine girin.
  • "Arayüz Tuşları" sekmesine tıklayın.
  • "Konsolu Aç / Kapa" seçeneğinin karşısındaki tuşa basın.
  • Bir tuş belirleyin.
  • Ayarlar sayfasından çıkın.
  • Belirlediğiniz tuşa bastığınızda konsol açılacaktır.

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri
OYUN

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri

Counter-Strike 2 (CS 2) sistem gereksinimleri, Valve şirketinin yenilenen FPS oyununu oynamak isteyen oyuncular için büyük bir öneme sahip çünkü PC, oyunun gereksinimleri karşılamıyorsa kasma sorunu yaşanır.

En iyi ücretsiz FPS oyunları arasında bulunan Counter-Strike 2 isimli yapımda konsola erişebilmek için öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan Steam'i açın ve hemen ardından üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın.

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Steam istemcisinin Kütüphane bölümünü görüntüleyin. Kütüphane kısmında hesabınıza eklediğiniz video oyunlarının listesi yer alır. Bu liste üzerinden CS 2'yi bulun ve oyunu çalıştırın.

İki takımın mücadelesine tanık olduğumuz çevrim içi tabanlı FPS oyununu açtıktan sonra ayarlar menüsüne girin. Bir sonraki adımda "Geliştirici Konsolunu Etkinleştir" kısmından "Evet" seçeneğine tıklayın. Bunu yaptığınızda konsol özelliği aktif hâle gelecektir.

Konsola erişmek için belirli bir tuş atayabilmeniz mümkün. Bunun için öncelikle "Klavye / Fare" kategorisine girmeniz gerekiyor. Bazı işlemlerin yapılabilmesini sağlayan tuşları özelleştirmenize olanak tanıyan kategoriden "Arayüz Tuşları" sekmesine tıklayın.

"Arayüz Tuşları" sekmesi üzerinden "Konsolu Aç / Kapa" seçeneğinin karşısındaki tuşa basın. Bir sonraki adımda konsolu hangi tuş ile açmak istiyorsanız o tuşa basmanız gerekiyor. Bunun ardından ayarlar sayfasından çıkın ve belirlediğiniz tuşa basın.

Konsol açıldıktan sonra birçok işlemi bazı komutlar aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Komutlar, oyun deneyimini iyileştirmenin yanı sıra büyük kolaylık da sağlıyor.

Bu rehberde CS 2'de konsol açılmıyor, çözümü nedir sorusunu yanıtladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi kolayca tamamlayabilirsiniz.

YORUMLAR