En İyi Ücretsiz FPS Oyunları Listesi

En iyi ücretsiz FPS oyunları neler? Hazırladığımız listede, herhangi bir ödeme gerçekleştirmeden oynayabileceğiniz çok sayıda başarılı video oyunu yer alıyor.

Ücretsiz FPS oyunları, oyuncuların herhangi bir ücret ödemeden uzun süre boyunca keyifli vakit geçirmesini sağlıyor. Peki, birbirinden başarılı bedava FPS oyunları neler? Bu rehberde merak edilen soruyu cevaplayacağız.

First Person Shooter (FPS), özellikle bilgisayar üzerinden oyun oynayan oyuncular tarafından çok sık tercih edilen bir oyun türüdür. Sizler de FPS türüne sahip olan oyunları oynayarak vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız rehberimizdeki bedava FPS oyunu önerileri listesine göz atabilirsiniz.

Ücretsiz FPS Oyunları Neler?

  • The Finals
  • World War 3
  • Lost Light
  • Black Squad
  • Call of Duty: Warzone
  • Apex Legends
  • Valorant
  • Paladins
  • Warface
  • Quake Champions
  • Counter-Strike 2
  • Dirty Bomb
  • Halo Infinite
  • Team Fortress 2
  • Destiny 2
  • PlanetSide 2
  • No More Room in Hell
  • Splitgate
  • Gundam Evolution
  • Shatterline
  • The Hunter Classic
  • Ironsight
  • Overwatch 2
  • Zula
  • Stalcraft

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?
OYUN

Beklenen GTA 6 Ne Zaman Çıkacak?

GTA 6 ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu.

Bedava FPS oyunları listesi, yukarıda yer alan yapımlardan oluşuyor. Bu oyunlar hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdan erişebilirsiniz.

The Finals

Oynaması ücretsiz oyunlar listesinin ilk sırasında The Finals yer alıyor. 2023 yılının aralık ayında çıkan oyun, yıkılabilir çevre sistemi ve hızlı oyun yapısıyla öne çıkıyor. Embark Studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan oyunda özelleştirme imkânı mevcut.

The Finals Sistem Gereksinimleri
OYUN

The Finals Sistem Gereksinimleri

The Finals’ın açık betasının sonuna geldik. Pek çok kişi oyunu oynadı ve iyi kötü bir izlenime sahip olabildik. Oldukça yüksek tempolu bir aksiyon sunan The Finals görsel olarak da fizik olarak da son derece iddialı bir yapım.

World War 3

Kaliteli grafikleri ile dikkat çeken World War 3, The Farm 51 tarafından geliştirildi. Çeşitli silahların ve araçların yer aldığı oyun 2022 yılında çıktı. Bedava oyunlar listesinde yer alan yapımda özelleştirme sistemi de bulunuyor.

Lost Light

NetEase Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan Lost Light 2022 yılının eylül ayında çıktı. Hayatta kalmak için mücadele ettiğimiz oyunda loot sistemi de mevcut. PC'nin yanı sıra mobil oyun sürümüne de sahip olan Lost Light'ta yer alan silahlar özelleştirilebiliyor.

Black Squad

2019 yılının haziran ayında sunulan Black Squad, ücretsiz FPS oyunları arasında yer alıyor. Özelleştirme sistemini destekleyen oyunda "Tahrip Etme" ve "Rekabetçi" dahil olmak üzere 10 oyun modu, 85'ten fazla silah ve 48 harita bulunuyor.

Call of Duty: Warzone

Infinity Ward ve Raven Software iş birliğinde geliştirilen battle royale türündeki Call of Duty: Warzone, 10 Mart 2020 tarihinde PlayStation 4, Xbox One ve PC platformlarına çıkışını gerçekleştirdi. Ücretsiz FPS oyunları arasında bulunan yapımdaki amaç diğer battle royale oyunlarında olduğu gibi hayatta kalan son kişi olmaya çalışmaktır.

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024

Açık dünya oyunları, oyuncuların bir harita üzerinde görev yapmanın yanı sıra istediği gibi gezebilmesine olanak tanır.

Apex Legends

Popüler FPS oyunu Apex Legends, en iyi battle royale oyunları arasında yer alıyor. Respawn Entertainment’ın geliştirdiği yapım, sahip olduğu birtakım özellikler sayesinde diğer battle royale oyunlarından sıyrılmayı başardı.

Birçok oynanabilir karaktere sahip olan oyunda her karakterin kendine has yetenekleri bulunuyor. Düzenli olarak gelen yeni içerikler, kaliteli grafiklere ve başarılı oynanış sistemine sahip olan oyunun güncel kalmasını sağlıyor.

Valorant

MOBA türündeki League of Legends ile tanıdığımız Riot Games, Haziran 2020'de ilk FPS video oyununu piyasaya sürdü. Kısa sürede dünya genelinde popüler olan Valorant, oyuncular tarafından oldukça beğenildi.

Riot Games'in ilk FPS oyunu olma özelliğine sahip olan Valorant, çıkış yaptığı gün o kadar yoğun ilgi ile karşılaştı ki oyunun sunucuları kısa süreliğine bakıma alınmak zorunda kalmıştı. Valorant'ın Counter Strike'a benziyor diyebiliriz.

Paladins

Hi-Rez Studios tarafından Unreal Engine 3 oyun motoru ile geliştirilen Paladins: Champions of the Realm, ücretsiz FPS oyunları listesinde yer alıyor. MOBA türünü FPS ile birleştiren Paladins, Overwatch'a oldukça benziyor.

Paladins, sahip olduğu kaliteli grafikler ve başarılı oynanış sistemi ile birlikte oyuncuların keyifli vakit geçirmesine olanak sağlıyor. Oyunda çok sayıda karakter bulunuyor ve her karakter kendine has yeteneklere sahip.

Warface

Crytek tarafından CryEngine 3 oyun motoru ile geliştirilen Warface, kaliteli grafikleri ile dikkatleri üzeirnde topluyor. Oyunda sniper, engineer, rifleman ve medic olmak üzere dört adet sınıf bulunuyor. Her sınıf kendine has silahları ve ekipmana sahip.

Warface'te PvP ve PvE olmak üzere iki mod bulunuyor. PvE modunda ister tek başınıza ister co-cop olarak arkadaşınız ile birlikte yapay zeka düşmanlara karşı mücadele edebilirsiniz. PvP modunda ise diğer oyunculara karşı mücadele edebilirsiniz.

Quake Champions

id Software tarafından geliştirilen Quake Champions, hızlı oyun yapısı ile dikkat çeken FPS oyunudur. Oynaması ücretsiz olarak sunulan Quake Champions'ta diğer birçok oyunda olduğu gibi çok sayıda karakter yer alıyor ve her karakterin birçok özelliği bulunuyor.

Counter-Strike 2

Ücretsiz FPS oyunları arasında yer alan Counter-Strike 2 (CS 2), 2012 yılında piyasaya sürülen Counter-Strike: Global Offensive oyununa ücretsiz güncelleme olarak sunuldu. Çok sayıda haritanın ve çeşitli modların yer aldığı oyun kaliteli grafikleriyle dikkat çekiyor.

Counter-Strike 2 (CS 2) Kodları Neler? Konsol Komutları Listesi
OYUN

Counter-Strike 2 (CS 2) Kodları Neler? Konsol Komutları Listesi

Bazı konsol komutlarını kullanarak Counter-Strike 2'yi (CS 2) kişiselleştirebiliyoruz. Bu kişiselleştirmeler bazen tamamen eğlence için bazen de oyunu daha iyi oynamak için yapılabilir.

Dirty Bomb

Splash Damage tarafından geliştirilen Dirty Bomb isimli popüler birinci şahıs nişancı oyunu çevrim içi odaklıdır. Aksiyon düzeyinin çok yüksek olduğu oyunda Objective ve Stopwatch olmak üzere iki adet mod bulunuyor.

Halo Infinite

Yayıncılığını Xbox Game Studios’un üstlendiği Halo Infinite’ın çevrim içi sürümünü ücretsiz olarak oynayabilirsiniz. 343 Industries tarafından geliştirilen video oyunu, çok başarılı oynanışa ve kaliteli grafiklere sahiptir.

Team Fortress 2

Ücretsiz FPS oyunları arasında Team Fortress 2 de yer alıyor. Valve tarafından geliştirilen ve yayımlanan Team Fortress 2, 10 Ekim 2007 tarihinde çıkışını gerçekleştirmiş olmasına rağmen popülerliğini devam ettiriyor. Kendine has grafikleri ile dikkat çeken yapımda çeşitli karakterler bulunuyor.

Destiny 2

Kaliteli grafiklere sahip olan Destiny 2, İlk etapta ücretli olarak piyasaya sürüldü fakat bir süre sonra oynaması ücretsiz hale geldi. Bungie tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapımda tek oyunculu ve çevrim içi modlar yer alıyor. Oyunda Titan, Warlock ve Hunter sınıfları mevcuttur.

PlanetSide 2

Rogue Planet Games tarafından geliştirilen PlanetSide 2, çevrim içi devasa çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunudur. Başarılı harita tasarımlarına sahip olan video oyununda altı farklı sınıf bulunuyor. Her karakter bazı yeteneklere sahiptir.

No More Room in Hell

2011 yılında yayınlanan No More Room in Hell oynaması ücretsiz bir FPS oyunudur. Zombi temasını korku öğeleriyle birleştiren bu oyun oldukça ilgi çekicidir. Zombi vurmak ve kafa dağıtmak istiyorsanız oldukça başarılı bir oyundur. Karanlık ve boğucu bir atmosferi olan No More Room in Hell adının hakkını veren bir oyun.

Splitgate

1047 Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan bu oyun adeta Halo ve Portal’ın karışımı gibi. Oynanışı oldukça basit ama eğlenceli olan bu oyunun diğer ücretsiz FPS’lerden en büyük farkı portal mekaniğine sahip olmasıdır. Tıpkı Portal oyunundaki gibi duvarlara portal açıp harita içerisinde bir noktadan diğerine hızlı bir şekilde gidebiliyorsunuz.

Mermilerin de bu portaldan geçtiğini hesaba kattığınız zaman normalde göremeyeceğiniz düşmanları bile çok uzaktan avlamanız mümkün. Alışılmışın dışında bir oynanış sunan Splitgate’e mutlaka bir şans verin.

Splitgate İncelemesi
OYUN

Splitgate İncelemesi

Splitgate, yayıncısı ve yapımcısı 1047 Games tarafından 2019 yılında piyasaya sürüldü. Oyun çıkışından bu yana oldukça gelişti ve değişti.

Gundam Evolution

Gundam esasında bir animedir. Mech’lerin bulunduğu, bol robotlu bir seridir. Gundam Evolution ise bu animeyi sevenler için dizayn edilmiş bir oyun. Hızlı oynanışa sahip, takım bazlı bir FPS oyunudur. Gundam animesini sevenlerin bu oyunu kaçırmaması gerekir. Mechler ve devasa robotlar eğer ilginizi çekiyorsa Gundam Evolution’dan keyif almanız mümkün.

Shatterline

Listedeki en yeni oyunlardan biri olan olan Shatterline arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biri. Co-op modu sayesinde arkadaşlarınızla birlikte canavarlara karşı savaşabilirsiniz. Çoğu FPS oyununda görmeye alışkın olduğumuz conquest, TDM, demolition gibi oyun modları da bulunmakta. Vuruş hissinin ve grafiklerin iyi olduğunu da belirtelim.

The Hunter Classic

Listedeki en alışılmışın dışında olan oyun The Hunter Classic olabilir. Bir avcılık oyunu olan The Hunter Classic, sizlere gerçekçi bir av deneyimi sunmayı amaçlıyor. Daha sakin ve gerçekçi bir FPS oyunu oynamak istiyorsanız bu oyuna göz atmalısınız. 

Ironsight

Yakın gelecekte geçen bir çevrimiçi FPS oyunu olan Ironsight, çok fazla silaha ve özelleştirilebilir ekipmana sahip bir oyun. Call of Duty oyunlarına çok benzeyen Ironsight doğu pazarından çıkan bir oyun. Call of Duty ve benzeri oyunlardan hoşlanıyorsanız muhtemelen Ironsight’ı da sevebilirsiniz.

Overwatch 2

Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen Overwatch 2, Valorant benzeri oyunlar arasında yer alıyor. 2022 yılının ekim ayında sunulan oyunda beşer kişilik iki takım mücadele ediyor. Popüler oyunda pek çok karakter bulunuyor ve her karakter çeşitli özelliklere sahip.

Overwatch 2 İncelemesi: Gerçekten Ne Gerek Vardı?
OYUN

Overwatch 2 İncelemesi: Gerçekten Ne Gerek Vardı?

2016 yılında Blizzard tarafından yayınlanan Overwatch pek çok kişi tarafından oynandı ve beğenildi. Yıllar sonra gelen ilk yeni IP olan Overwatch’ın yıllar içerisinde kendine has bir kitlesi oluştu.

Zula

2015 yılının şubat ayında sunulan Zula, MadByte Games tarafından geliştirildi. Başarılı oynanış sistemiyle dikkat çeken Zula'da iki takım mücadele ediyor. Pek çok haritanın yer aldığı oyunda çeşitli karakterler ve silahlar mevcut.

Zula Sistem Gereksinimleri Neler? Zula Kaç GB?
OYUN

Zula Sistem Gereksinimleri Neler? Zula Kaç GB?

Zula sistem gereksinimleri, çevrim içi tabanlı popüler video oyunu Zula'yı oynamak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor.

Stalcraft

Ücretsiz FPS oyunları listesinde Stalcraft isimli bir oyun da bulunuyor. EXBO tarafından geliştirilen ve yayımlanan Stalcraft, 2022 yılının aralık ayında çıktı. MMO ve FPS türlerini birleştiren oyun hayatta kalma ve korku ögelerini içeriyor.

Bonus: Aimlabs

Aimlabs esasında bir FPS oyunundan ziyade alıştırma ve pratik yapmanız için tasarlanmış bir hedef alma simülasyonu gibi. FPS oyunlarında kendinizi geliştirebilmeniz ve aim’inizi keskinleştirebilmeniz için Aim Lab’e bir şans verebilirsiniz.

Pek çok oyun ile uyumlu olan Aimlabs'te aim’inizi geliştirmenin pek çok yolu var. Her gün 20-30 dakikanızı bu oyuna girerek pratik yapabilir ve elinizi ısındırabilirsiniz. Böylece bu listedeki tüm oyunları daha iyi bir şekilde oynamanız mümkün.

En İyi Sniper Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Sniper Oyunları - 2024

Dünya genelinde çok popüler olan sniper oyunları, keskin nişancı tüfeği kullanılarak ilerlenmesine imkân tanıyan yapımlardır.

Ücretsiz FPS oyunları listemizin sonuna geldik. Peki, siz yukarıda bulunan ücretsiz yapımlar arasından hangisini beğendiniz? Bu konuya ilişkin görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR