Discord Anket Nedir? Adım Adım Anket Oluşturma Rehberi

En popüler iletişim hizmetlerinden biri olan Discord anket yapma özelliğini içeriyor. İşte Discord'da anket oluşturmak için uygulanması gereken adımlar!

Discord, anket yapma işleminin pratik şekilde yapılabilmesini sağlıyor. Böylece Discord kullanıcılarının söz konusu işlem için farklı bir hizmet kullanmasına gerek kalmıyor. Peki, anket hazırlamak için hangi adımları uygulamak gerekiyor?

Bu rehberde en popüler iletişim hizmetlerinden biri olan Discord'da anket oluşturma işleminin nasıl yapıldığını açıkladık. Adımlara geçmeden önce bu özelliğin neler sunduğuna göz atalım.

Discord Anket Nedir? Ne İşe Yarar?

Discord uygulamasına eklenen anket özelliği, kullanıcıların doğrudan hizmet üzerinden anket hazırlayabilmesine imkân tanıyan bir işlevdir. Soru için 300 karakter, yanıt için 55 karakter sınırlaması bulunuyor. Süre tarafında ise 1 saat, 4 saat, 8 saat, 24 saat, 3 gün ve 1 hafta olmak üzere 6 farklı seçenek mevcut.

Anket özelliğinde standart olarak iki adet yanıt kutucuğu bulunuyor ancak bu sayı çok pratik şekilde artırılabiliyor. Yanıt kutucuğunun artırılabilmesi için sadece bir seçeneğe tıklanması yeterlidir. Yanıtlar için emoji desteği mevcut. Bu sayede her yanıt için bir emoji belirlenebiliyor.

Birden fazla yanıta izin verme seçeneği de yer alıyor. Bu seçeneğin isteğe bağlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Peki, Discord'da anket nasıl yapılır? Aşağıda yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Discord Anket Yapma Adımları

  • Discord'u açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Mesaj yazma yerindeki "+" simgesine tıklayın.
  • "Anket Oluştur" seçeneğini seçin.
  • Soruyu, yanıtları ve süreyi belirleyin.
  • İsterseniz "Birden Fazla Yanıta İzin Ver" seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.
  • Yanıt sayısını artırmak için "Başka bir yanıt ekle" seçeneğine tıklayın.
  • Ekli olan bir yanıtı silmek için yanıtın sağ kısmındaki çöp kutusu simgesine tıklayın.
  • Anketi hazırladıktan sonra "Gönder" butonuna basın.

Herkesin Bilmesi Gereken Discord Özellikleri
İNTERNET

Herkesin Bilmesi Gereken Discord Özellikleri

Video oyunu oyuncuları veya evden çalışanlar gibi birçok kişi sesli ve yazılı iletişim için Discord uygulamasından yararlanıyor.

Öncelikle Discord'a girin ve oturum açık değilse hesabınıza giriş yapın. Mesaj yazma kutucuğunun sol kısmında yer alan "+" simgesine tıklayın. Bu adımı uyguladığınızda bir pencere açılacak. Açılan pencerede yer alan seçeneklerden "Anket Oluştur" seçeneğini seçin.

Açılan pencere üzerinden soruyu, yanıtları ve süreyi belirleyin. Hazırladığınız ankette yanıt sayısını artırmak istiyorsanız "Başka bir yanıt ekle" seçeneğine tıklamanız yeterlidir. Yanıtların sol kısmındaki emoji simgesini seçerek her yanıt için farklı bir emoji belirleyebilirsiniz.

Kullanıcıların ankette birden fazla yanıtı seçebilmesini sağlamak için "Birden Fazla Yanıta İzin Ver" seçeneğini aktif hâle getirebilirsiniz. Anketi hazırladıktan hemen sonra "Gönder" butonuna tıklayın. Böylece anketiniz kanal üzerinden paylaşılacaktır.

Discord Ne Kadar İnternet Yer? İnternet Kullanımı Nasıl Azaltılır?
YAZILIM

Discord Ne Kadar İnternet Yer? İnternet Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Discord ne kadar internet yer sorusunun cevabı, popüler mesajlaşma hizmetini kullanan pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Anket yapılabilmesini sağlayan Poll Bot ve Poll Maker dahil olmak üzere birçok bot da mevcut. İster Discord'un anket özelliğini kullanabilir isterseniz bir bot kullanabilirsiniz. Popüler hizmette bot kullanabilmek için Discord bot ekleme adımlarını uygulamanız gerekiyor.

YORUMLAR