Video Oyunlarında DLC Nedir? Nasıl Alınır?

Piyasadaki çok sayıda video oyunu için çeşitli DLC'ler yer alıyor. Peki, DLC nedir, nasıl alınır? En iyi DLC'ler hangileri? İşte merak edilen soruların yanıtı!

Günümüzde DLC'ler artık video oyunlarının bir parçası hâline geldi. Peki, DLC nedir? Hazırladığımız rehberde pek çok kişi tarafından merak edilen DLC'nin tam olarak ne işe yaradığını ve nasıl alınabileceğini açıkladık.

Bir oyunun popülerliğini uzun süre boyunca devam ettirmesine ve yapımcının oyundan yıllarca para kazanmasına yardımcı olan DLC'ler oyun endüstrisinde oldukça önemli bir yere sahip. Peki, DLC ne demek?

Oyunlarda DLC Nedir?

DLC, downloadable content yani indirilebilir içerik anlamına gelir. İndirilebilir içerikler yalnızca oyunun yayıncısı tarafından dijital ortamda sunulur. DLC'ler genellikle ayrı olarak satılır ancak bazıları oyunun yer aldığı pakete dahil edilir.

İndirilebilir içerikler oyunun kendisinde yer almayan ekstra özellikler sağlar fakat her DLC aynı özelliği sunmaz. Tek oyunculu veya çok oyunculu mod için geliştirilen DLC'leri internet üzerinden satın almadan önce oyuna neler eklediğine göz atabilirsiniz.

Bazı DLC'ler oyunda yer alan karakterlerin kıyafetlerini ve silah görünümlerini değiştirebilir. Bunun yanı sıra silahlar ve güçlendirmeler gibi oyunda ilerlemenize yardımcı olan ögeler sunabilir. Ekstra karakterler, seviyeler ve zorluklar gibi yeni özellikler de ekleyebilir.

İndirilebilir içerik genellikle modern oyunlarla ilişkilendirilse de internete bağlanabilen ilk oyun konsollarından biri olan Sega Dreamcast'in birkaç oyunu için DLC sunulmuştu. Xbox 360'ın satışa sunulmasıyla birlikte daha yaygın hâle gelen DLC'ler, Steam'deki PC oyunlarının daha popüler olmasına yardım etti.

Günümüzde oyuncular artık oyunları fiziksel disk yerine dijital olarak satın aldığından ötürü indirilebilir içerikler çok daha yaygındır. Genellikle AAA olarak nitelendirilen büyük bütçeli yapımlar için pek çok DLC ile karşılaşırız. Elbette düşük bütçeli bazı oyunlar için de çeşitli içerikler sunulur.

DLC Nasıl Alınır?

Steam, Epic Games Store, PlayStaton Store ya da Xbox Store gibi dijital oyun mağazaları üzerinden DLC satın alabilirsiniz. DLC satın alma işlemi, dijital oyun satın alma süreciyle aynıdır. Dolayısıyla indirilebilir içeriğin sayfasını ziyaret edebilir ve satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

En İyi 5 DLC Listesi

  • The Witcher 3 - Blood And Wine
  • Bloodborne - The Old Hunters
  • Dark Souls - Artorias Of The Abyss
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion - The Shivering Isles
  • Fallout 3 - Broken Steel

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)
OYUN

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)

Oyun fiyatlarının artması nedeniyle Steam indirimleri ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Valve tarafından paylaşılan Steam indirim takvimi ile beraber 2024 yılında düzenlenecek kampanyaların tarihleri belli oldu.

Bu yazıda DLC ne demek sorusu dahil olmak üzere bazı soruları cevapladık. Peki, sizce en başarılı indirilebilir içerik hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Gamepad ile Oynayabileceğiniz En İyi Oyunlar
OYUN

Gamepad ile Oynayabileceğiniz En İyi Oyunlar

Gamepad ile oyun oynamayı sevenlerden misiniz yoksa klavye-mouse kombinasyonunu mu tercih edersiniz? Eğer tercihiniz gamepad’den yanaysa sizin için güzel bir liste hazırladık.

YORUMLAR